Panowie zegary o tym numerze 8P0920932C to białe podświetlenie czy nie?
- - - Aktualizacja postu - - -
Nikt nie wie?
Printable View
Panowie zegary o tym numerze 8P0920932C to białe podświetlenie czy nie?
Nikt nie wie?
licznik po liftowy i ma
https://i.ebayimg.com/images/g/iOIAA...sHv/s-l400.jpg
Dziękuję ślicznie klamamoto a jeśli mogę spytać o jeszcze jedna rzecz. Czy zegary o tych numerach 8P0920902F to benzyna czy diesel? Gość ma oba modele i nie wiem który brac
o to samo pytales juz w innym temacie i dostales odpowiedz pare godzin temu
Tak ale odpowiadający nie był pewien jedynie sugerował się wyskalowaniem.czyli mam rozumieć że wszystkie liczniki które mają obrotomierz do 8000 to benzyna? Bo z tego co patrzę na allegro to nie
przeczytaj sobie moj post w tamtym temacie, najlepiej dwa razy
Ok wszystko jasne czyli brać te z c 🙂. A wiecie może czy mieto3 nadal zajmuje się ich klonowaniem?
Według mnie jeśli zmieniać na poliftowy - to tylko takie które są wyskalowane do 280km/h.
Najlepiej napisz do mieto.
A mogę spytać czemu sugerujesz te do 280?
Według mnie lepszy efekt wizualny.
Mieto, Oski.. obaj się tym zajmują.
Panowie posiadam zegary 8p0920900L czyli bez fisa zakupiłem nowe 8p0920932c czyli z białym podświetleniem co trzeba zgrać dokładnie ze starych i wgrać do nowych aby dokonać tak zwanego klona aby auto nie wiedziało że ma zmienione zegary i czy ruszę to abritesem?przepraszam że poprzednio zadałem pytanie w temacie o 8l
Widzę że w tej kwestii nikt nie pomoze
Trzeba wyciągnąć Security Block że starego licznika I wgrać do nowego.
Do tego jeśli Stary zegar był na procku Fujitsu to trzeba je przerobić .
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Nie ruszysz tego arbitusem, chyba nawet ori nie rusza micronasa ot tak. Tak jak Tomolowski napisal, reszty chyba nie sadzisz, ze ktos ot tak wiedze odda? ;)
Ok panowie zegary wymienione ale wkradł się błąd 00003 014 defective. Jak to ugryźć?
@suchy@
Oddać licznik komuś, kto potrafi dobrze liczniki przepisywać, albo olać.
Kiepska propozycja
Panowie, ma ktoś jakis kontakt do mieto, napisałem priv ale dawno się nie logował.
Witam, posiadam 8p 2007 rok, zegary (ta czcionka) są czerwone, zorganizowałem sobie poliftowe (białe) i chciałbym je zamontować u siebie, na razie odpiąłem stare i próbowałem odpalić czy trybi immo w ogóle. Okazuje się że auto nie chce odpalić, nowe podpiąłem wszystko ładnie świeci no ale zostaje kwestia immo. Teraz pytanie bo dzwoniłem do elektryka to powiedział że samo ściągnięcie immo nic nie da, auto co prawda odpali ale zegary nie są kompatybilne i zaczął coś tam bełkotać że aby było dobrze to jeszcze pare rzeczy by musiał tam zrobić. Pytał się czy kierunki się zapaliły po przekręceniu zapłonu na nowych podpiętych zegarach, mrygneły tak jakby pilotem ktoś otworzył dwa razy i tyle. To stwierdził że będzie to problem i samo ściągnięcie immobilizera koszt 300 zł plus te dodatkowe jakieś opcje, ale nie chciał sprecyzować co dokładnie tam trzeba zrobić. Więc chciałem się poradzić was bo zapewne nie jedna osoba to robiła. Co dokładnie trzeba zrobić żeby zamienić przedliftowe zegary na poliftowe? Aha i czy w vcds jestem w stanie jakoś sprawdzić PIN tych poliftowych zegarów?
Czytałeś cały temat?
Jesteś ze Szczecina więc oddaj auto z tymi zegarami do mieto on ci to ogarnie.
Kontakt masz 2 posty wczesniej.
wymieniłem zegary na poliftowe po 11 roku (wysyłkowo ogarniał mi to Oswald, szczerze polecam).
Mam problem ze stanem paliwa, a raczej z podłączeniem wszystkiego do kupy..
*auto z roku 2004.
żeby nie było zbyt łatwo, to mam QUATTRO I DWA PŁWAKI po lewej i prawej stronie ktore miały po 2 przewody,
wymieniłem na nowsze które mają juz po 3 kabelki..
- gdzie mam wyprowadzić i wpiąć ten dodatkowy trzeci kabel z każdego pływaka ?
- sterownik pompy paliwa u mnie nie ma 10 oczek tylko 6.. wiec tekst typu "ze sterownika pompy pin nr 8, do zegarów pin nr 25"
mozna sobie darować (zielony kabel przygotowany, wyprowadzony z licznika - pin 25) - zdjęcie poniżej
- ale skoro to quattro - czytaj dwa pływaki, to pewnie inne też będzie połączenie do licznika zgadza się ?
np. oznaczenia pinów licznika
6 - Sygnał czujnika poziomu paliwa 2 (Quattro)
25 - Sygnał czujnika poziomu paliwa 1
26 - Rezystancja całkowita czujnika poziomu paliwa 2 (Quattro)
27 - Rezystancja całkowita czujnika poziomu paliwa 1
- czyli musze ciągnąć też kabel do pinu nr 6 ?
CO DO CZEGO, CO Z CZYM, JAK ! Pomóżcie obywatele ;<
https://i.ibb.co/9wjD6zj/98176088-58...00234496-n.jpg
to forum umiera, tragedia.. napisałem z 5 postow od kad korzystam z tego forum i na zadne nie dostałem odpowiedzi.. nie mowiąc juz ze trzeba sie przebijać nie raz po 100 stron jakiegos wątku w ktorym co chwile są sprzeczne informacje.. dramat..
gdybyś napisał na jakie pływaki wymieniłeś z jakiej wersji silnikowej szybciej szłoby dopasować schemat.
Jeśli chodzi o czujnik poziomu paliwa na 3 przewody może to coś pomoże:
Czujnik poziomu 1:
https://i.imgur.com/0YXdq9T.jpg
czujnik poziomu 2:
https://i.imgur.com/RqTmge0.jpg
https://i.imgur.com/sdN4iqt.jpg
dziękuje serdecznie paniowie za odpowiedzi :) pan GOLEM podpowiedział. Ale opisze zabieg bo może predzej czy pozniej trafi się ktoś z takim samym problemem
a3 3.2l 04r quattro (dwa pływaki, po 2 przedowy) kupiłem pływaki poliftowe (na 3 kable) wymiana p&p. Wpiąć trzeci kabel do płytki pływaka na kontektorze nr 000979131, górą przylutować do wolnego pinu, do kostki idzie taki sam konektor 000979131, i teraz rzecz najprostsza. pływak prawy łączymy z pinem 25 w liczniku, pływak lewy z pinem nr 6 w liczniku. gotowe.
To połączenie o którym piszesz jest na schemacie czujnik poziomu G1 ->pin 25 oraz czujnik poziomu G169-> pin 6.
Witam, ostatnio nabyłem zegary z 2009 roku, biały FIS, moje autko jest z 2004 r. posiadam zegary z FISem, ale te białe bardziej do mnie przemawiają, a także funkcje jakie oferują. Mam takie pytanie, bo po przejrzeniu całego wątku nie znalazłem odpowiedzi. Jest w stanie mi ktoś powiedzieć jak mogę ugryźć temat wymiany zegarów? Najlepiej jakbym mógł to zrobić samemu, po pierwsze dla własnej satysfakcji, po drugie ze względu na koszty. Ma ktoś może jakąś instrukcje, tutorial, cokolwiek? Może być zza granicy. Mniej więcej ogarniam zabawy z VCDSem, kodowania, nie kodowania, ale nie wiem jak ugryźć temat immobilisera i pamięci zegarów, tak aby wszystko ładnie zatrybiło.
Jak masz sprzęt za kilka tysi typu xcan i programator np.jtag to ogarniesz sam bez problemu,jeśli nie to nie da rady raczej
Dodam od siebie dwa grosze.
Domyślnie miałem zegary czerwone bez fis 8P0920900L
Załatwiłem sobie zegary białe 8P0920932C
Wstępnie próbowałem ogarnąć temat przez Carprog Online 8.21 (ryżowy klon). Niestety on nie daje rady poradzić sobie z odblokowaniem zegarów (security error)
Dorwałem XPROG 5.5.1 (również ryżowy). I planowałem wyciągnąć EEPROM oraz FLASH z obu zegarów i ktoś z profesjonalnym sprzętem by przepisał blok danych ze starych zegarów do nowych. Stanęło na tym, że z nowych zegarów wyciągnąłem EEPROM oraz FLASH (24c32 + Micronas CDC3217G), ale ze starych nie dałem rady bo zegary bazują na mikrokontrolerze Fujitsu i wymaga lepszego sprzętu.
Jako, że jestem posiadaczem VAS5054a, to umówiłem się z gościem, który ma dostęp do serwerów VW przez aplikację ODIS.
Tym o to sposobem przez zdalny dostęp zaadaptował zegary do mojego auta.
Pozostało tylko wykonać korekcję licznika kilometrów do poprawnego stanu, i tu zczytałem ponownie EEPROM i FLASH z już nowych dopisanych zegarów, i osoba z dostepem do profesjonalnych aplikacji wykonała jego korekcję. Pozostało tylko wgrać poprawiony EEPROM (bez flash) i tyle.
Witam wszystkich na forum, wybaczcie za odgrzewanie kotleta ale mam pytanie odnośnie zegarów. Chciałbym zmienić swoje czerwone na poliftowe i tu moje pytanie, czym się różnią zegary 8P0920932G od 8P0920932C? Przeglądnąłem już chyba pół internetu ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, cały wątek też oczywiście przeczytałem. Pompa paliwa jaką posiadam jest 5-pinowa więc nie powinno być problemów z pokazywaniem ilości paliwa. Jeśli się gdzieś mylę to poprawcie. Pozdrawiam
G ma eco menu, dodatkowa zakladke, poza tym niczym sie nie roznia
@krzychuu
Prawdopodobnie chodzi o menu, które znajduje się pod temperaturą na zewnątrz(-2.0 C)
https://i.imgur.com/JuLstpZ.jpeg
To wszystkie bajery i opcje menu zależne od licznika ja mam teraz1,6 tdi 2011 rok i mam inne menu niż w założonym liczniku do 1,6 fsi od s3 i tam było więcej bajerow także to wersja licznika dyktuje co mamy w opcjach
Z tego co pamiętam, to liczniki po 2011 mają tą opcję. Prawdopodobny numer:
- 8P0920932Q (wersja dla EU)
A czy ktoś z Was wie czy jest jakiś sposób żeby aktywować menu komfortowe w liczniku z 2009 roku?
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
@unilite
pewnie wgranie softu z nowszego licznika tylko wchodzi w grę. Trzeba by wysyłać do "magików" od licznika co sprzęt mają.
Standardowo przy wymianie licznika, trzeba oddać swój i nowo zakupiony żeby przepisać immo, przebieg itp.
Bardziej mi chodziło czy rozmiarowo wszystko sie bedzie zgadzać, bo w sumie inne roczniki :confused:
O góry wyczytałem że można wgrać softy, wiec raczej bym został przy wersji 32K + wgranie tego nowszego softa, ponieważ 32Q ciężko dostępny z tego co widzę.
A jeszcze pytanie czy jest jakieś oznaczenie, które wskazuje na to że licznik posiada pełen fis. Będę chciał zrobić przemiane bez fis na fis i nie chciałbym kupić kolejnego licznika bez fis :shock:
@Miro
Racja, zagalopowałem się :)
W 932J mam to menu.
mam uszkodzone zegary w a3 8p 8P0920930C same resetują się wyłączają, kupiłem drugie z zamiarem podmiany 8P0920930RX ale nie moge wyciągnąc pinu ze starych commanderem 3.6 pin wyciągałem bez problemu tutaj moge wyciągnąć tylko immo data, czy można wyłączyć immo czy zegary wtedy zadziałają? mam commander 3.6 i vcds dodatkowo w "nowych" zegarach mam błąd czujnika poziomu paliwa i nie pokazuje mi stanu paliwa po przekręceniu kluczyka czy to problem że zegary są rocznikowo nowsze od moich starych?