W kontekście jego poprzedniej wypowiedzi można było nie szukać ironii.
Printable View
W kontekście jego poprzedniej wypowiedzi można było nie szukać ironii.
to jest najmądrzejsze zdanie całej tej ostatniej dyskusji Panowie.
kropelkuje tylko to co masz na samym wierzchu; a że samo BSD wytrzymuje w cholerę długo! (kładłem na goły lakier by mieć pewność czy jest czy nie ma), więc stolniczkow, jeśli lecisz BSD, to wosk Ci wytrzymał bo BSD go chronił przez cały czas
ale to jest totalnie niemiarodajne, bo równie dobrze mógłbyś nawoskować auto pierwszym lepszym woskiem, schować go pod plandekę, do garażu i po 3 latach nadal by tam był :P
też byś powiedział że Ci wosk 3 lata wytrzymuje?
o wytrzymałości wosków mówcie jeśli niczym go nie zasłaniacie
A czy to jest gdziekolwiek sprzeczne z tym co napisałem? Kropelkowanie to jedno, nawet już przerzuciłem się z BSD na co innego co nie zmienia faktu że po całym wspomnianym czasie wosk był ciągle na aucie. Tak już mam że lubie testować, na przyszły sezon będzie co innego w kombinacji z jeszcze czym innym i tyle.
Nic mnie nie zawiodło :) a o głupocie niema nawet mowy :) powłoka czy to kwarcowa czy ceramiczna ma całkiem inne zadanie do spełnienia niż wosk :)
- - - Aktualizacja postu - - -
Dokładnie to miałem na myśli :) to że czym kolwiek pokryjemy wosk zmienia jego siłę działania, poprostu się zwiększa.
Czas trwania zabezpieczenia poprzez woski sprawdzamy poprzez mycie, parkowanie samochodu - garaż, czy zewnątrz oraz km przejechane.
Panowi szukam polerki w pieniądzach 400-600 zł.
Co polecacie w takim budżecie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na mojej A3 mam pare rysek na audiczce a mój budżet aktualnie nie przewiduje grubszych inwestycji, co można zastosować do lakieru LZ6L - Kaktus Grun pearl by to zamaskować?
Kończy mi się quick detailer. Miałem do wcześniej Sonusa carnauba spritz i teraz Auto Finesse Finale Quick Detailer. W międzyczasie miałem pożyczony od kumpla Poorboy's World Quick Detailer Plus i wydawało mi się, że właśnie QD+ dawał najlepszy efektu wizualny, chociaż najciężej się go rozcierało, bo zostawał smugi. Zależy mi głównie na jak najlepszym looku, mniej na kropelkowaniu. Wybrać teraz dla siebie wypróbowany QD+, czy może zachwalany ostatnio Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer? Cena przemawia za BSD, ale czy daje taki wygląd jak QD+? Auto czarne, woskowane ostatnio rzadko, bo nie mam warunków, dlatego chcę zrekompensować to quick detailerem.
C2v3 , Car Pro Reload, Silica Spray Sealant. Ostatni zawiera domieszkę kwarcu.