Kompletne odkurzanie,czyszczenie wnętrza i mycie zewnętrzne audiczki:)
Printable View
Kompletne odkurzanie,czyszczenie wnętrza i mycie zewnętrzne audiczki:)
umyłem i zalałem świeżym motulem silnik :) noo i wiadmo filtry też zostały wymienione
Nowe Dywaniki na zime :)
Pięknie umyłem i nawoskowałem ręcznie do tego wjechały nowe dywaniki gumowe PETEX :)
Tankowanie do Pełna :), Wymiana Oleju no i oczywiscie Filtra :)
Tankowanie do pelna i mycie kolejny ostatni raz przed zima;)
moja żaba z pomocą Sebastiana z SNB Łódź i mojej skromnej osoby doprowadzona do ładu i składu, gotowa do zimy:
Felgi i opony: DG Tyre Cleaner, VP Bilberry, PB Wheel Sealant + Nielsen Brilliance
Nadkola: CG Bare Bones
Lakier: wpierw Megs APC + pędzel na detale, potem myju myju na 2 wiadra, kolejno DJ Lime Prime i jako LSP - Wolf's Chemicals Body Wrap
Uszczelki i plastiki: AF Revive (uszczelki), Koch-Chemie Plastic Care (plastiki)
Środek: VP Interior APC, PB Natural Look, Cquartz Perl 1:4 (progi)
:mrgreen:
hmm no jestem ciekawa jak to się będzie trzymało. Między DJ a BW była IPA? Ciekawa jestem czy DJ osłabi sealant. Koniecznie będziesz się musiał podzielić wrażeniami :) Teoria głosi, że najlepiej po prostu odtłuścić powierzchnię. My nakładaliśmy Body Wrap'a tylko na odtłuszczoną powierzchnię (czarne BMW) ale lakier był po pełnej korekcie. Nadal trzyma :)
a dzisiaj był pomysł żeby użyć IPA, ale z niego celowo zrezygnowałem - ponieważ trafił mi się jeden z najpopularniejszych cleanerów na rynku, była więc idealna okazja sprawdzić co da typowy proces prawidłowego przygotowania lakieru (mycie, glinka, cleaner) jako baza pod Body Wrap
ponadto teoria głosi że jak używać alkoholu to przed cleanerem a nie po ;) (coś w tym jest, jeśli wpierw łoisz to dopiero potem się oczyszczasz ;) )
ps: lakier jest oczywiście przed korektą, na wiosnę czeka mnie jeszcze extra malowanie zderzaka, więc pewnie zrobię oba (ten z tyłu by się przestał odróżniać)
zgoda...jeżeli chodzi o wosk a nie sealant ;) DJ jest dość tłusty a BW najlepiej nakładać na odtłuszczoną powierzchnię... dlatego ocenianie trwałości BW nałożonego na cleaner DJ będzie lekką pomyłka ;) to tyle w teorii. I tak jestem ciekawa jak się zachowa.
aaa PS. żeby nie było- tak używaliśmy cleanera DJ :D więc trochę powyżej to trochę teorii połączonej z praktyką ;)