Oryginalnie napisane przez
Mordeliuss
Witajcie,
Przeczytałem kilka tematów na forum i mam do was pytanie. Posiadam oryginalny subwoofer Marka Levinsona o taki:
Niestety nie mam miejsca w bagażniku na montowanie subwoofera. Chciałem zapytac czy zamontowanie go w tylnej półce jest na prawde tak złym pomysłem?
Nie chce wozić skrzyni bo po prostu nie mam kasy na zabudowe a normalna skrzynia zajmie mi za dużo miejsca w bagażniku które potrzebuje.
Wiem że scene buduje się z przodu auta dlatego chce dać dobry odseparowany przód plus do tego ten subwoofer z tyłu. Mam audi a4 b6 z bose i tam ten subwoofer w tylnej półce daje rade, tak samo w lexusie. Domyślam się że to nie bedzie to samo ale czy da to jakikolwiek bas?
Myślałem nad założeniem głośników JBL 6x9 ale wydaje mi się że dobry przód + ten subwoofer zrobi lepszą robotę.
Ma ktoś może jakiś filmik jak takie zestaw gra? Nie jestem audiofilem i nie potrzebuje orgazmów muzycznych przy każdym dzwięku muzyki. Drzwi mam wygłuszone a wiem że woofery z przodu w a3 nie zrobia całej roboty.
Chciałbym żeby ktoś wyraził jakąś sensowną opinie a nie coś w stylu "nie montuje się tego bo nie zagra".
Jakoś zagra, chciałbym dowiedzieć się jak? Może ktoś już robił taki eksperyment.