Czekaj czekaj... Bo albo ja czegos nie wiem albo cos przekombinowales... ;-) Ty chyba piszesz o czujniku otoczenia... A ja mam na mysli czujnik temperatury cieczy...
Printable View
jacus pisze dobrze. Czujnik temperatury cieczy podaje temperaturę do ECU i na zegary. Wartości te powinny być jak najbardziej zbliżone. Jak jest inaczej to czujnik jest walnięty, a nie koniecznie będzie wywalać błędy na VAGU
Witam.Ponowie pytanie odnośnie odczytu w mojej 1.6 na kanale 49 przez cały czas pokazuje 125 st.C i na kanale 51 dochodzi do 90 st.C i staje tak samo jak pokazuje na zegarze. I tu mam pytanie czy to czujnik czy termostat do wywałki ?
Witam.
Od jakiegoś czasu nie mogę się uporać z dziwnym problemem.
Mianowicie - po zrobieniu kilku/kilkunastu kilometrów i zgaszeniu silnika cieknie mi płyn chłodniczy. Cieknie tylko w momencie, jak wyłączę silnik i tylko do pewnego momentu (nie ścieka cały). Wyciek ma miejsce mniej więcej pod zbiorniczkiem z płynem (od strony pasażera).
Myślałem że to może korek, ale zmieniłem i dalej jest to samo.
Ktoś miał coś podobnego albo ma pomysł co to może być?
A kolego sxgn gdybyś byś tak miły i sprawdził ile stopni pokazuje u Ciebie klimatronic na 49 i 51 kanale w momencie gdy wskazówka na zegarze wskazuje 90 stopni. Z opisu wywnioskowałem że również masz silnik ASZ.
U mnie na 49 na nagrzanym silniku pokazuje 88-90. Na 51 równe 90, ale w moim wypadku nawet na zimnym silniku, po przekręceniu kluczyka temperatura powoli wzrasta aż do momentu jak nie osiągnie 90 stopni.
Nie bardzo rozumiem co chciales mi przekazac, ale temperature mam zdecydowanie za niska wiec zapewne jednak termostat. Wielkie dzieki.
Chciałem Ci przekazać, że są różne wersje klimatronika, i najprawdopodobniej w zależności od ilości kanałów na nim, kanał 49 i 51 mogą wskazywać różne temperatury. Ja mam klimatronik chyba 88 kanałów, i u mnie na kanale 49 jest temp silnika.
To tak jak u mnie właśnie sxgn. Pozdrawiam