-
Witam
Przebrnąłem przez wiele stron tego ciekawego tematu jednak nie mam stuprocentowej pewności.
Wypaliła mi się elektronika w pompce ( 8D0 862 257 B ). Sporo ścieżek i elementów jest czarnych.Nie otwiera się bagażnik i po przekręceniu zapłonu w stacyjce pompka dostaje co sekundę jakby "wzbudzenia" do tego mryga listwa swiatła stop.
Wyczytałem wcześniej że seria B miała wadliwą elektryke i można ją zastąpić serią M i N. Niestety nie znalazłem takowych puki co w internecie.
Moje pytanie; Czy jeżeli uda mi się dorwać którąś z serii B,M lub N ,mogę bez problemu ją zamienić z obecną bez konieczności dodatkowych czynności i będzie tak samo pracowała jak poprzednia? Czy też muszę dodatkowo coś zakodowąć ,dokupić? Bo tyle się naczytałem że nie jest to dla mnie do końca jasne ;)
Bedę wdzięczny za pomoc
-
-
Mam inny problem: centralny z pilota działa, zamyka i otwiera drzwi, natomiast nie działa bagażnik. Z tyłu coś wyje, a przy drzwiach kierowcy słyszę syczenie..
-
TOMAT, będziesz musiał ustawić takie samo kodowanie jak na starej pompce i zakodować piloty, wtedy nowa będzie działała jak stara.
Mam problem, kupiłem pompkę 8D0 862 257 E, obsługuje pilota i alarm. Sęk w tym, że wyrzuca mi błąd 1134 (brak komunikacji z syreną, czy coś w tym stylu). Wiem, nie mam tej syreny, ale czy nie da się jakoś dezaktywować funkcji alarmu? Kodowanie ustawiłem jak na poprzedniej, czyli 02049, nadal wyrzucało, ustawiłem więc na 00000 i nadal wyrzuca ten błąd. Błąd pojawia się po zamknięciu centralnego i wtedy też pompka odcina możliwość otworzenia samochodu, jedynie mogę otwierać z kluczyka pojedyncze drzwi. Da się jakoś pominąć tą syrenę, czy muszę ją kupić i podłączyć?
Edit:
Kolega rolnik79 pomógł w odpowiednim zakodowaniu pompki i dzięki niemu mogłem dodać pilota. Objaw jakby zniknął, tzn błąd jest, ale nie przeszkadza to w funkcjonowaniu centralnego. Wszystko jest ok, ale pod warunkiem, że pompka jest białym wiekiem do dołu, obojętnie czy wisi na kablach, czy ją trzymam w ręce, czy leży nawet na głośniku w boczku, w każdej innej pozycji nie działa otwieranie centralnego. Po naciśnięciu przycisku otwierania pompka pompuje przez bardzo krótko i nie zdążają się otworzyć rygle. Gdy ustawię ją wiekiem do dołu to wszystko jest ok.
Edit2:
Okazało się, że pompka była grzebana i ktoś kręcił śrubą w cewce (elektromagnesie) i rozregulował mechanizm.
https://images81.fotosik.pl/613/7d8b3b114eba4cc7med.jpg
Filmik pokazujący jak było przed regulacją i jak po, oprócz dokręcenia śrubki o jeden obrót dogiąłem lekko lewą (górną) blaszkę, do której dobija styk.
https://youtu.be/i1SQnUGIza8
-
Pompki 8D0 862 257 B chodzą po ok 350zł:mad: Czy istnieje jakaś bardziej budżetowa wersja tych pompek? Wymiana elektroniki niestety nie jest możliwa bo płytka jest już za bardzo popalona.
-
Załóż 8D0 862 257 E są tanie tylko trzeba alarm wykodować i jest ok
-
Nie mam autoalarmu. Wcześniej w tym temacie wyczytałem ze niby tylko B,M i N bo są na częstotliwości 315 MHz. To jak to z tym jest?
Znalazłem temat jak ogólnie zakodować nowy kluczyk ale jak wykodować sam alarm?
-
Witam, co moze byc przyczyną ze szyby z kluczyka nie chodza ? Tzn podlaczam vcds i mam ustawione w kodowaniu ze maja dzialac, powtorze ten sam kod i chwile chodzą, po paru dniach znow szyby nie chodza i tak w kółko. Dodam, ze pompke mam z alarmem, ale alarmu nie ma podlaczonego i czasem wywali blad syrenki. Czy ten blad moze miec wplyw na to, ze szyby z pilota przestaja dzialac, mimo ze jest ustawione kodowanie zeby dzialaly ?
-
Witam
panowie co może być nie tak, po zakodowaniu nowej pompki zamka, pompa zamyka/otwiera jedynie te drzwi, do których włożę i przekręcę kluczyk. Po zakodowaniu z powrotem starej pompki wszystko jest Ok. Program VCDS. Dodatkowo chciałem zakodować pilot i również mam z tym problem, immobilizer dodałem, kluczyk działa w stacyjce, niestety pilot nie. Pompka 8D0 862 257 E, pilot 433,92mhz. Wirnik w w n
owej pompce jest cały.
Nikt nie pomoże ? Dlaczego zamyka tylko jedne drzwi a innych nie ?
-
Dzisiaj próbowałem ponownie walczyć z nową pompką centralnego zamka ( 8D0 862 257 E ). Pompka wyrzuca mi błąd syreny 01134 Alarm Horn H12 49-00 no communication. Pompkę nie kodowałem na syrenę, ani alarm. Ma kodowanie 1+512+8192+2048 czyli 10753. Mimo to pompka się zachowuje jakby jej nie było. Po naciśnięciu przycisku klapy pompka, siłownik klapy nie reaguje. Pompka nie chce zamykać innych drzwi z kluczyka, tylko te do których włożymy kluczyk. Wirnik w pompce wymieniłem na nowy. Stary też był cały.
Czy ktoś ma pomysł o co tu chodzi ?