Jakas opinia o oponach INFINITY zimowych ?
Printable View
Jakas opinia o oponach INFINITY zimowych ?
Na allegro nigdy opon nie kupowałem, więc nie będę tam szukał. Ale polecam oponeo, zawsze wysyłali bezproblemowo, w bardzo dobrym czasie. Ostatnio przysłali jedną oponę złą i bez dociekania czy to ich wina, czy kurier nie taką wyjął z auta, przysłali taką jaka ma być, a złą odebrali.
Sprawa z cenami się trochę skomplikowała, ja kupowałem 1,5 miesiąca temu zimówki i ceny przez ten czas poszły strasznie do góry...
Polecam te opony:
https://www.oponeo.pl/dane-opony/lau...-mfs#154745333
Sam kupowałem i jestem jak na razie zadowolony (po pół miesiąca używania i około 1kkm).
Na lato jeżdżę na Nankangach i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. Zimowe Nankangi widzę, że też są w cenie nieprzekraczającej 1300. Barumy też nie są najgorsze, Nexen też OK (może trochę głośniejsze), Matadory.
Jeśli masz felgę szerokości 7J, to te 205/50 będą idealne, jeśli 7,5J, to lepiej 215.
Witam, ja z takim pytaniem. Mam Michelin Alpin zimowe z 2011 roku bieżnik ok 5mm. Mam dylemat czy kupować nowe DebicaFrigo 2 (na inne mnie nie stać) czy jeszcze zostawić micheliny. Co prawda mają bieżnik ale martwi mnie ich wiek. Jakaś porada w tej sprawie? Pod linkiem zdjęcia.
https://drive.google.com/drive/folde...rr?usp=sharing
Kup nowe.
Witam, mam problem z wybraniem rozmiaru opon zimowych. Letnie mam 225/45 R17. Jaki rozmiar polecacie na zimę?
205/50 jest OK do felg 7J, jeśli masz 7,5J lub 8J to lepiej 225/45
Co wybrać Kleber Krisalp HP3 czy Dębica Frigo 2 195/65/R15 ? Jazda głównie po mieście i trochę poza miastem, drogi głównie odśnieżone, autostrada raz na miesiąc, częściej trafiam na błoto śniegowe niż na śnieg. Klebery to nowy model na ten rok, o dębicy czytałem że na śniegu rewelacja czy ktoś wie jak sprawują się na mokrej nawierzchni ? Ponoć to tragedia.
@up, miałem podobny dylemat- 195/65/15r. Wybrałem już nie najnowsze ale sprawdzone Barumy Polaris 3. 688 z dostawą z oponeo. Opony z drugiej połowy tego roku.
Chinole do mnie nie przemawiają. Oszczędność 100 zł na 5 lat to żadna oszczedność a jeśli choć raz mam się zatrzymać 2 metry bliżej niż u kogoś w bagażniku to jest to warte tej stówy. Nawet dwóch. Jestem zdania, że lepsza nowa niż używka premium. Nigdy nie wiadomo co z tą oponą było.
Wulkanizator był w szoku, że do trójki z 2000r przytargałem nówki opony. Myślał, że mam tylko dwie.