Serio nikt nie ma pomysłu?
Printable View
Serio nikt nie ma pomysłu?
Cześć,
sprawa wygląda tak, że mam do wymiany sprężarkę w mojej ASZce, byłem w paru warsztatach i większość to naciągacze....nie chcę nowej sprężarki... stąd pytanie, wybaczcie może głupie, ZEXEL tylko jaki, czy musi być identyczny ponieważ każdy jest dedykowany do danego modelu silnika, czy np. mogę założyć ZEXEL od benzyniaka albo jakiejś A6 lub w ogóle od volvo? Jak z tym jest?
Bardzo proszę o podpowiedź i pozdrawiam.
Witam
od wczoraj po wyłączeniu klimatyzacji byl słyszalny dżwiek (chyba łożysko), po załączeniu znów to samo. Dalem to jednemu mechanikowi takimi paciulokowi ( teraz juz o tym wiem) ze po 4 km odleciała mi nakrętka (klucz 13) wraz z sprzęgłem (taka tarcza). Problem łożyska znikł ale teraz problem sprężarki. Chciałem zamówić na alledrogo łożysko wraz z cewka no ale pomyślałem ze możne kupic zregenerowana sprężarkę. Znalazłem w gliwicach goscia : Gliwice,Jana Śliwki 87 i moje pytanie a w zasadzie dwa:
1) czy mogę jeszcze jezdzic bez tego sprzęgła i nakrętki
2) czy warto kupic u tego goscia?
Ps. Jeszcze od wczoraj mi pada akumulator (kopiłem nowy) czy moze to byc spowodowane ze sprężarka bierze caly czas prąd ?
Siemanko :)
Czy panel klimy 2DIN (z grzanymi stołkami) do 8L będzie pasował też z jakichś innych modeli bez rzeźbienia?
nie będzie
ale jak masz 1 DIN to zeszlifujesz front i będzie ok
A Ty nie bawiłeś się w taki szlif u siebie w aucie? Mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcie z efektem? 😋
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
jeszcze nie ale to żadna filozofia bo kształt nadajesz ze schowka +zapas 2 mm a później przymiarka/piłowanie/przymiarka/piłowanie...gotowe
Panowie jest problem z włączeniem klimy w moim A3. Na FISie nie ma odczytu temperatury - puste pole jest. VCDS zwraca błąd 00779 - Outside Air Temperature Sensor (G17): Open or Short to Plus. Sprawdziłem czujnik temp, omomierz wskazuje ok 900 Ohmów w temp pokojowej. Zrobiłem przekładkę zegarów i jest to samo. Obecnie nie mogę włączyć ogrzewania w ogóle, podświetlanie panelu klimatronika działa normalnie. VCDS nie łączy się z tym modułem. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Czy wiązka idąca z czujnika w zderzaku gdzieś się łączy zanim trafi do zegarów? Auto jest poliftowe.
Mam pytanko. Czy na tej czarnej "podkładce" powinna być przymocowana jakaś blaszka? Zdjęcie w linku
https://zapodaj.net/2330bd1dde3d1.jpg.html
Hej, nie wiem czy to odpowiedni temat, ale bardziej pasującego nie znalazłem.
Czy wymieniając osuszacz klimatyzacji muszę cały czynnik uzupełnić na nowo?