błedy na vagu jakie masz? bo pewnie bedzie coś od czujnika
Printable View
Na kanale 49 masz najprawdopodobniej temperaturę z czujnika cieczy chłodzącej. Ja u siebie sprawdzałem czujnik wg tej instrukcji
http://www.autowada.pl/node/18
Nie musi być błędow na bagu
Witam !Wracam na forum z temperaturami jakie uzyskałem na Klimatroniku więc tak :
Kanał 49 : 30 Stopni
Kanał 51 : 25 Stopni (Na tym kanale ,im dłużej sie przypatrzyłem tym temperatura rosła w górę )
Dodam ,ze auto zaparkowane w parkingu podziemnym ,a temperatury sprawdzane na zimnym silniku .
Kanał 51 powinien startować od 30 stopni z tego co się orientuje. Przeczyść oba czujniki, może pomoże jak u mnie.
U mnie roku temu zmieniony termostat , czujnik temperatury oraz płyn. Głownym moim problemem sa skoki temperatury. Przez jakis czas po wymianie czujnika była w porzadku teraz to samo wahania temperatury (np. skacze z 90 na 70 i z powrotem ). Na kanale 49 temperatura rośnie dokładnie jak na zegarach, lecz od 80 do 88 dość wolno. Muszę dłużej pojechać lub mocniej gaz naciskać. Na kanale 51 temperatura rośnie do 75 i koniec, wiecej nie pojdzie. Pewnie znowu czujnik do wymiany...
Panowie wiecie może który czujnik temp. płynu (G62) pasuje do mojego ALH ? dzisiaj w inter carsie Pan przyniósł mi 2 czujniki oba były zielone jeden miał półokrągłą końcówkę a drugi kwadratową nr katalogowy różnił się tylko literką A na końcu ...
tak to wygląda w etce
Załącznik 11795
Z tego co się orientuję to do polifta półokrągła, do przedlifta kwadratowa. Jak się mylę to mnie poprawcie :)
Dobierz sobie po vinie, do numeru 37500 będzie bez A, a dalsze numery będzie z A.