Polarisy sa akurat bardzo srednie, brat ma je w Golfie i w polowie zimy zmienilismy je na nowe ts850.
Printable View
Polarisy sa akurat bardzo srednie, brat ma je w Golfie i w polowie zimy zmienilismy je na nowe ts850.
renovatio ciężko mi powiedzieć co wybrać. Dębica Frigo 2 na śnieg świetna ale ostatnio ktoś pisał, ze na mokrym słabo wypadają. Drugiego modelu gum nie znam wiec nie wypowiem się.
W zeszłym roku szukałem czegos niedrogiego i kupiłem Kormoran SnowPro B2 i jestem zadowolony bo zarówno w górach na śniegu jak i po okolicy w roztopy/błoto pośniegowe dawały radę a nie mam Q.
Mam od tamtego roku Dębicę Frigo 2 i jak na tą cenę są super. Ja jeżdżę głównie po mieście i na mokrym też są ok.
Dzięki za opinie i pomoc. Zamówiłem Dębicę Frigo 2.
Posiada ktoś 225/45R17 91H Kristall Control HP2 FULDA ?
może mi ktoś trochę doradzić jakie opony zimowe wybrać do a3 sportback 1.6 102km 225/45 R17
zastanawiam się nad Nokian WR D4 225/45 R17 91 H lub SottoZero Serie 3225/45 R17H 94 XL, FR i tutaj pytanie oba komplety kosztują na oponeo ~1900zł czy warto brać wzmacniane opony do takiego samochodu ? i jeszcze pytanie aktualne opony na kolejny sezon letni raczej nie dadzą rady planuje zakup nowych alu felg plus opony więc obecne alu felgi przełożyłbym na zimówki czy warto ? czy kupić stalowe ? orientuje się ktoś ile te opony kosztowały wcześniej ? chciałbym dowiedzieć się jak duża różnica cen jest kupując w sezonie albo dużo wcześniej.
Jeśli masz środki na oponę pokroju Nokiana to smialo kupuj, nie pożałujesz. Zimowe opony najtańsze sa końcem lata/wczesna jesienią wg moich obserwacji.
Jaka felge dasz na zimę to już indywidualna kwestia, najwygodniej mieć dwa komplety ponieważ zmiana kol trwa wtedy moment.
Chyba, ze chcesz zarobić to alu możesz sprzedać a po taniości stalówki kupić - w zależności od potrzeb.
Duża jest rożnica w cenie opon.
Ja swoje nowe kupowałem na oponeo w połowie września, więc był to ostatni dzwonek na zakup zimówek. Płaciłem 270zł/szt. Teraz te same są za 319zł/szt.
Gdybym kupił je w sierpniu, cena byłaby pewnie jeszcze niższa.
A co do felg.
Na Twoim miejscu zostawiłbym te alusy 17" na zimę, a na lato kupił inne, może jakieś 18".
Jeśli słyszałeś że alusy na zimę się nie nadają, bo cośtam cośtam to tylko gadanie... Bez problemu alus sprawdza się zima.
Cześć. Musze kupić zimówki i juz zdecydowałem ze będą to Hankooki. Zastanawiam sie tylko czy warto dopłacać do indeksu prędkości H?
H to 210. Myślałem że w normalnej sprzedaży niższej już nie ma :)
Wydaje mi się, że prędkość maksymalna, która jest podana na oponie jest i tak liczona przy maksymalnym dopuszczalnym ciśnieniu dla danej opony, więc nawet jak na H pojedziesz ponad 210 to sie nic nie stanie, bo nikt nie pompuje w opony maksymalnego 4,2, tylko około 2,5...
Więc niższy indeks prędkości na zimę myślę że będzie OK.