Z czystym sumieniem mogę polecić koledzy dunlop sp sport blueresponse. Zrobiłem na nich już z 3000 w tym roku i chwali się. W deszczu są mega, a przy tym ciche i wygodne. Do codziennej jazdy świetne. 205/55/r16.
Printable View
Z czystym sumieniem mogę polecić koledzy dunlop sp sport blueresponse. Zrobiłem na nich już z 3000 w tym roku i chwali się. W deszczu są mega, a przy tym ciche i wygodne. Do codziennej jazdy świetne. 205/55/r16.
A wie ktos moze czy bedzie jakis problem z ABS itp jesli na tyle bede mial opony 225/45 r 17 a na przod wrzucilbym 215/45 r 17?
Panowie, poszukuję opon do Touarega I 3.2 V6. I teraz mam problem, samochód przyjechał ze Stanów z oponami 245/65/17 ( takie były podobno na stany) a na Europę szło 235/65/17. Które lepiej założyć? Wydaję mi się że w 235 jest większy wybór.
Chciałem się też zapytać co polecacie? Na czym mi zależy: samochód ogólnie służy tylko do jazdy poza miastem, jakieś dłuższe trasy więc chciałbym żeby to było opona cicha. Jest to jednak ciężkie auto i chcę żeby pewnie się prowadził, w grę wchodzi szybka autostradowa jazda, oraz żeby opona była wytrzymała na jakby to napisać, starzenie się. Samochód ogólnie mało jeździ i ścieralność nie jest dla mnie taka ważna. Budżet to około 350-450 zł za sztukę.
I co myślicie o oponie Nexen RU1 ? Wiem że to raczej nisko budżetowa opona ale chcę poznać waszą opinię.
Pozdrawiam :)
Czesc,
Koledzy jakie opony polecacie na codzienne długie trasy ok. 130km - 225/45 na 17 cali. Z gory dzieki za pomoc
Hej,
Na feldze jest napisane 7,5J ET56 17 i mam pytanie czy opona letnia 215/50/17 będzie pasowała czy będzie obcierała ?
Proszę o info :-)
czemu mialaby obcierac skoro jest wezsza niz dedykowana ( 225/45/17 ) ?
pomijajac ze bedzie az 35mm roznicy w srednicy i przeklamania na liczniku, no i ceny
np vredestein cento 225/45 to 290zl, a w tym nietypowym bardzo 215/55 to 400zl
Ale nethome pytala sie o opony 215/50 a nie 215/55 a tu juz roznica w srednicy tylko 12,5mm w stosunku do 225/45 wiec przeklamania na liczniku beda niewielkie (bedzie zanizal predkosc). Biorac pod uwage ze liczniki u nas zawyzaja predkosc ( ok. 5km/h przy 100km/h), wiec po prostu wskazania beda dokladniejsze :)
A o obcieranie pewnie chodzilo w zwiazku z wieksza srednica kola, a nie szerokoscia.