kosmo jesteś pewien? Wg ETKi, półokrągła wtyczka była już od rm 1999, w zależności od nr VIN.
Printable View
kosmo jesteś pewien? Wg ETKi, półokrągła wtyczka była już od rm 1999, w zależności od nr VIN.
Witam u mnie również jest problem z temp nie mogę dobić do 90st. ani w lecie ani teraz :/
Moje pomiary :
Climatronic 76 knałowy
Rano zimny silnik temp na zewnątrz +2st
climatronic:
kanał 49 -- 30
kanał 51 -- 27
po 5km (jazda w małym korku)
climatronic:
kanał 49 -- 60
kanał 51 -- 55
po 8,5km
climatronic:
kanał 49 -- 69
kanał 51 -- 90
po 8,5km sprawdziłem węże idące do chłodnicy górny wąż był ciepły natomiast dolny zimny więc chyba termostat ok skoro pracował w małym obiegu. Dodam że wskazania z climatronica z kanału 49 pokrywają sie ze wskazaniami na liczniku.
Czekam na opinie ;)
po jeździe zatrzymaj sie i obserwuj 49 kanał, oczywiscie nie gasząc auta, czy dojdzie to 90stopni czy nie?
jak nie dojdzie to czujnik walniety, to test ale raczej aby być pewnym na 100%
bo po obecnych pomiarach co zrobiles to wydaje mi sie ze czujnik do wymiany, czasami ponoć niektorzy wyczyszcza go i takze jest ok,
ale tak czy tak czujnik
Witam. Podpinam się pod temat. U mnie na 49 cały czas jest 125 st nawet zaraz po dopaleniu auta. Nigdy nie spadło ani nie wzrosło ponad 125 st. To czujnik czy jakieś inne powody ?
koledzy co może być przyczyną częstej awarii czujnika temperatury? wymieniłem już dwa , średnio co pół roku, znajoomy załatwiał mi czujnik firmy ELTH niby że ori , jaka może być przyczyna?, pozdrawiam.
panowie wczoraj miałem niemiłą sprawe z autkiem, jadę sobie spokojnie a tu nagle temperatura na desce 115 stopni, patrze na klimatroniku 120 stopni, natychmiast się zatrzymałem i zgasiłem silnik, temperatura opadła na 90 stopni i ruszyłem, tak ze cztery razy sie zagrzał i sie zatrzymywałem, gasiłem silnik, aż dojechałem na miejsce. Po około 4-5 godzinach odpaliłem i wracałem do domu to już temperature normalnie trzymał, na klimatroniku max 109 dalej nie szło a na desce 90 równo. Dziś już też normalnie sie zachowywał i nie było skoków temp. Co mogło spowodować zagrzanie?
termostat sie nie otworzył
zatkana chłodnica
albo pompa wody robi dobranoc
pompa wody nowa, wymieniana z rozrządem jakieś 15 tys temu
jak tylko wskoczyło na 115-120 to od razu wentylatory sie załączyły, dziś już sprawdzałem dolny wąż od chłodnicy i był lekko ciepły, czyli dobrze, wczoraj nie pamietam jaki był, ze stresu zapomniałem.
Witam. Pare dni temu wymienilem termostat wahlera ale temperatura na liczniku nie przekracza 60. Mam klimatronik z 89 kodami. Temperatury na kanalach to:
49 - jak sie zagrzeje to od 58 do max 60
51- jak sie zagrzeje to stoi na 75
Jakie powinny byc te temperatury ? i co mam popsute termostat, czujnik tempertatury, czy moze źle mi wskazuje licznik?? Dodam ze jak sie zagrzeje no to ręki za dlugo nie moge potrzymac przy kratce. Prosze o jakies porady i pomoc