4? Hmm.. Mój Chorus działa na 3 - jutro zrobię foty i podrzucę.
Printable View
4? Hmm.. Mój Chorus działa na 3 - jutro zrobię foty i podrzucę.
https://www.google.pl/search?q=schem...l%3B1419%3B881 Tylko ta 4 "D" jest mało używana ale w ori być powinna. Tylko bez zdjęcia trudno jest określić , której nie podłączyłeś jedynie po kolorze można dojść.
Nie mam podłączonej tej 4 -D, ale nie widziałem jej nigdzie tam w tunelu radia..
Ale bez tej kostki też powinno działać. Radio concert II jest na pewno dobre? Sprawdź jeszcze mocowanie kostek i czy jakiś pin się nie obluzował abo wypiął.
Jeśli masz vaga to pasowałby sprawdzić czy są błędy w liczniku i czy się łączy z radiem.
Noo dziwne jest to, że Chorus na tych 3 kostkach działa, a Concert nie chce. Wpinałem kostki 2 razy w Concerta więc raczej nie powinno być żadnych luzów, ale sprawdzę jeszcze raz jutro.
VAGa jeszcze nie mam, ale planuję kupić na dniach..
Czyli być może radio walnięte?
Może tak być, najlepiej sprawdzić na innym aucie czy też tak samo się zachowuje. Chorus II już działa po can także z wymianą na concert II nie powinno być problemów. Jedyne co się zmienia to kodowanie w radiu vagiem takie jak było w chorusie przedtem albo już wedle modelu.
Sry, że post pod postem, ale dziś będę miał interfejs z VCDSem. Co muszę zmienić w komputerze żeby ruszył mi ten Concert II?
Posprawdzałem dziś połączenia mojego radia chorus i podpiąłem auto do kompa.
Podłączone mam takie przewody do radia:
GORNA
MASA - BRAZ
UB+ - CZERW-BIALY
SRODKOWA
LF- - BRAZ-CZERW
LF+ - CZERW
RF- - BRAZ-SZARY
RF+ - SZARY
DOLNA
CAN-L - POM-BRAZ
CAN-H - POM-FIOLET
+ - BIALY
COM - SZARY
LR - ZIELONY
RR - ZOLTY
Nie brakuje czegoś?
Po podpięciu radia concert, vcds widzi go jednak radio nie gra:
http://images67.fotosik.pl/554/66c34552f334c630.jpg
Po podpięciu i włączeniu radia, słychać z niego dźwięk jakby się załączało, ekran podświetla się na czerwono, ale nie pojawia się żaden napis (nie ma nawet napisu SAFE). Powinienem coś zmienić w vcds czy raczej problem niesprawnego radia?
Sprawdź jeszcze czy nie jest włączony tryb transportowy.