Przecież w 3d masz tylko jedno wsteczne światło. Do tego mglowe jest z lewej przy ruchu prawostronnym. I na odwrót.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Przecież w 3d masz tylko jedno wsteczne światło. Do tego mglowe jest z lewej przy ruchu prawostronnym. I na odwrót.
Sa inne, bo z jednej strony (na jednej lampie) jest przeciwmglowe, a z drugiej swiatlo cofania - sa zamienione miejscami w porownaniu z wersja EU.
Udało mi się wyrwać nowe lampy w dobrej cenie i w związku z tym mam ostatnie pytanie. Czy w przedliftach i poliftach jest dokładnie taki sam komplet żarówek? Nie chcę potem biegać po sklepach jak już wymontuje lampy...
Jak kupiles nowe lampy to powinny być z zarowkami
Co więcej, nie da się przełożyć wkładów, ani żarówek otwory i żarówki od różnych świateł, różnią się dość znacznie od siebie.
Trochę się nie zgodzę z tym - światła są identyczne a wszystko zależy od tego jak jest zakodowane auto - prawo czy lewo stronny ruch.
Lewa lampa w stosunku do prawej też nie różni się niczym.
Sam mam u siebie z angilka lampy i szczerze - nie zauważyłem abym miał coś nie tak :farao:
To o piwko zakład?
Kupiłem angliki więc pierwsza myśl, przekładam wkłady aby nic się nie różniło no ale się nie dało - jedna żarówka nie przechodziła przez otwór w lampie. (może tylko dlatego że to angliki)
No ale ostatecznie założyłem kompletnie tak jak były i światła świecą prawidłowo, stąd moja sugestia o kodowaniu vag.
Właśnie wymieniłem swoje lampy na poliftowe.
Więc tak, nowe lampy faktycznie posiadają komplet żarówek.
Nieprawda. Oczywiście jest różnica pomiędzy lampami europejskimi a angielskimi. W miejscu światła przeciwmgłowego jest dodatkowy element plastikowy rozpraszający światło, natomiast w miejscu światła wstecznego jest sam odbłyśnik (widać gołą żarówkę). Podobnie jest w przedliftach. Sam nie próbowałem przekładać, ale pewnie dlatego nie da się przełożyć wkładów z wersji EU do anglika, bo żarówka wstecznego (P21W) nie przejdzie przez otwór na żarówkę przeciwmgielną (H21W).
W poliftach inna jest tylko żarówka stopu czyli wcześniej wspomniane W16W (w przedlifcie P21W). Reszta jest taka sama.
czyli najlepszym i najprostszym rozwiazaniem jest przy kupnie poliftow brac kompletne z wkladami i zarówkami :)