a jaki masz kod skrzyni?
Printable View
a jaki masz kod skrzyni?
Z tego co mi sie wydaje to bd GQQ.
tak GQQ a olej G060726A2/G052512A2 ilość napełnienia 1.9L
Czyli mam rozumiec, dowolny do wyboru? I czym one sie roznia wlasciwie?Kt bd lepiej wybrac?
tak oba będą dobre(Twój wybór)
musisz sprawdzić specyfikację na etykiecie(wpisz w google numery i wyskoczy)
Witam
Coś podpowiem, bo miałem problem(z 2ką) ale rozwiązałem i troche sie dowiedziałem o olejach i skrzyniach.
A3 8P 2.0TDI BMM skrzynia JLU(pojemność 2.3L)
Miałem w niej ori olej, postanowiłem wymienić w warsztacie gdzie naprawiają skrzynie, byłem przy wymianie i ori olej był czarny i rzadki jak woda, została zalana olejem ELF 75W90(czyli jak w instr) i zaczęły się schody, przy zimnym silniku przezucanie z 1->2 miało wyraźny opór(niekiedy zeby zazgrzytały) ustepowało to po mniejwiecej 5-10km ale lewarek i tak dalej cieżej chodził przy 2ce, na poczatku było jeszcze "w miarę" ale sie pogorszyło(zrobiłem na tym oleju 15tyś), wymieniałem olej w silniku to odgrzałem temat skrzyni i kupiłem olej Motul Motylgear 75W80 jak zaleca producent(MOTUL), zalałem i natychmiast skrzynia zaczeła pracować jak "nowa" płynnie bez najmniejszych niedogodności, teraz tylko głupie uczucie przy zmianie na 2ke bo lewarek dosłownie sam wskakuje.
Co najważniejsze przy wyborze oleju?
Najważniejszym parametrem jest: "Lepkość kinematyczna w 40°C [mm²/s]:" dla skrzyń VW powinna wynosić max.70[mm²/s] jesli będzie wiecej to pojawiają sie problemy z przezucaniem na 2 i ew.3(opory/zgrzytnięcia), oleje 75W90 z tego co prześledziłem maja ten parametr wynoszący od 90 do 120, uzytkownicy innych marek aut tez maja problemy po wymianie oleju w skrzyni, bo wszedzie klepią ten 75W90, ale kultura pracy skrzyni sie na nich pogarsza, pewnie dużo skrzyń pracuje na nim ok, ale nie VW
Ilość oleju w skrzyni
Producent np pisze o 2,3L, ale jest to minimum i jesli pojawi sie wyciek to ubytek 100ml(niby nic) powoduje ze skrzynia nie ma juz dobrego smarowana, wszyscy zalecają lać olej "pod korek", producent nie leje bo wiadomo koszty, 2.3L wystarczy na okres gwarancji a jak ktoś nie przypilnuje to przyjedzie po nowa skrzynie, do mojej wchodzi podobno max 3.5L, ja kupiłem 3L i tyle wlałem, w skrzyni nie ma żadnych pomp olejowych(chyba) wiec zaszkodzić nie powinno. Wiadomo nie namawiam, ale tyle sie dowiedziałem u speców od skrzyń.
Wiec jesli ktoś nie che sie bawic w szukanie ori olejów, smiało mozna zalać olej 75W80 z odpowiednim parametrem wyrzutności i skrzynia pracuje jak nowa.
Ja zalałem olej: Motul Motylgear 75W80 i działa rewelacja - taki zaleca katalog motula
Jesli chodzi o Fuchs to katalog zaleca: FUCHS TITAN SINTOFLUID FE 75W lub ew. moim zdaniem sprawdzi sie także FUCHS TITAN SINTOFLUID 75W80
A ja napiszę, że nie ma reguły do a3 jak zmieniałem olej w skrzyni wolałem nie eksperymentować z tanimi olejami kupiłem ori olej jaki leje producent i mam pewność, że wszystko będzie działać bez zgrzytów. Innej osobie skrzynia może działać dobrze na motulu czy na fushu.
Podobny przypadek występuje z motocyklami. Posiadam motocykl, który zawsze zalewałem motulem 5100 i raz mnie podkusiło zalanie castrolem gps 1 na castrolu miałem zawsze zgrzyty co nie występowało na motulu. Natomiast inni użytkownicy z forum tego samego modelu motocykla co posiadam chwalą castrola gps 1.
Mam prośbę. Ile kupić oleju na wymianę do 6 biegowej skrzyni 2.0TDI BMN kod skrzyni jeśli to ten po prawej stronie książki serwisowej to KNY. Zalali mi jakieś gówno przy okazji wymiany dwumasy ze sprzęgłem i niestety skrzynia chodzi gorzej niż na ori
Kup 3 litry wchodzi 2,3z groszem ! :D Ja akurat mam oznaczenie JMA ! :)
Ale lepiej jak zostanie jak ma braknąć :)
ja kupiłem 2 litry oryginalnego oleju G052171A2 (cena w aso 109zł/litr) do mojej skrzyni też wchodzi 2,3L ale wlałem równe 2 litry i 100ml starego i już otworem leciało.
Jak masz kasę to kup 3 litry