kanał 60 w adaptacji a kanał 25 w blokach pomiarowych
Printable View
kanał 60 w adaptacji a kanał 25 w blokach pomiarowych
kanał 60 - 0
kanał 25 - 0
Przy próbie programowania klucza:
http://i68.tinypic.com/1113s0h.jpg
- - - Aktualizacja postu - - -
Ok, temat opanowany
Wgrałem wsad z licznika 8L0 920 932, pozostaje tylko kwestia wyświetlacza (1/2 Fis),
Zdaje się że w liczniku z którego wgrałem wsad jest pełny fis, czego u mnie nie ma, i ekran jest wygaszony, jest jakaś możliwość aktywowania funkcji? ktoś podpowie?
W kanale 60 powinno być 1025. W blokach pomiarowych w kanale 25 rozpoznaje się komunikacje sterownika ECU po CAN dot. wersji immo.
Wgrałeś wsad z VDO do Jaegera?
Teraz w kanale 60 mam 1025, autko bez problemu odpala, wszystko smiga,
Licznik ktory mam obecnie to VDO, wsad wgrywałem metodą prób i błedów aż zagadało, bo niestety jedyny wsad jaki mam do 8L0920950 to ten na którym nie mogłem zrobic adaptacji,
teraz jeszcze mankament jak włączyc ten pół fis
- - - Aktualizacja postu - - -
Okej, gotowe,
Gdyby ktoś wymieniał licznik 8L0920900 na 8L0920950 daje przerobiony wsad, obrotomierz benzyna, prędkość km/h, pól fis.
http://s000.tinyupload.com/index.php...74068342816359
Czy licznik z s3 z koncowka 932AX to juz jest crypto czy jeszcze nie?
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem a3 i potrzebuje waszej pomocy przy wymianie licznika. Niestety wraz z autem dostałem niesprawny licznik niezbyt udanej produkcji Jaeger pół fis. Chciałbym wymienić go na odpowiednik tylko że VOD pół fis. Otóż moje pytanie brzmi tak. Czy każdy licznik (diesel) będzie pasował do mojego (oznaczenie obecnego 8L0 920 900 K)? Nie interesuje mnie wymiana na pełny fis. Wolę pozostać przy tym co jestem :)
No właśnie.... z Tego co czytałem to jest dużo roboty przy wymianie na pełnego fis-a. Trzeba m.in. przerabiać mikrostyki w zamkach na czym ja szczerze się nie znam. ;/ Dlatego wolałbym wymienić na półfis-a. Tylko nie wiem jakie nr licznika będą pasowały do mojego.
Nie trzeba przerabiać żadnych mikrostyków w zamkach, jeśli chcesz mieć info o otwartych drzwiach pasażera w wersji 3 podpinasz kabel od licznika w odpowiednią kostkę przed wejściem kabli do wiązki drzwi, a jesli masz wersję 5 D wtedy trzeba ciągnąć kable do szarej kostki.
Witam. Nie znalazłem odpowiedzi na to co poszukuję, więc napiszę tutaj. Padł mi licznik Jaeger 1/2 fis oznaczenie 8l0 920 900 A i chciałbym go zamienić na jakiś VDO. Nie koniecznie musi być z fisem czy 1/2 fis, byleby pokazywał elegancko wskazania temp silnika i poziom paliwa. Pytanie z mojej strony. Jakie liczniki mogę użyć aby pasowały P&P ? Czy licznik z oznaczeniem w środku 919 może pracować w samochodzie w którym był licznik z CAN?