Panowie, a jak kodować ten centralny??? Chcę sobie zrobić zamykanie po przekroczeniu np. 15km/h
Printable View
Panowie, a jak kodować ten centralny??? Chcę sobie zrobić zamykanie po przekroczeniu np. 15km/h
Normalnie to proste:)
Wchodzisz w pierwszy post tego tematu i zaczynasz czytać po kolei co trzeba zrobić:)
A po co ci to śmieszne zamykanie, ja to wyłączyłem bo trzaskające zamki są denerwujące, ponadto klamki od wewnątrz otwierały drzwi po drugim razie, więc zobaczysz jak inni pasażerowie będą szarpać aby wyjść to się wkurzysz
Ok, w takim układzie rezygnuję:) w sumie mogę zamykać na przycisku na drzwiach:)
Jakie śmieszne zamykanie? dla mnie to jest bezpieczenstwo w miescie - nikt ci do auta nie wejdzie na swiatlach dla przykladu.
Większość samochodów nie posiada wogóle takiej opcji i ludzie nawet nie myślą o takich bajerach, nie wiem czy to można podciągnąć pod takie bezpieczeństwo o którym piszesz, bo jak już się coś dzieje to zawsze można zamknąć od wewnątrz, no chyba że komuś się nie chce podnieść ręki do przycisku, a na złodzieja nie ma rady jak będzie chciał coś skubnąć z auta to i tak to zrobi i nic tu nie zmienią automatyczne zamykania, alarmy itd. Sam byłem świadkiem jak gość siedział w zamkniętym samochodzie przed pasami (miał na 100% funkcję zamykania), klient kopnął mu w zderzak i udawał pijanego a kierowca otworzył drzwi i wyszedł aby sprawdzić czy mu nie zrobił szkody w tym samym czasie drugi skubnął z auta saszetkę z dokumentami i tyle ich widział bo zanim zareagował to już nikogo nie było, także sprawa jak to określiłeś bezpieczeństwa w mieście jest pod dużym znakiem zapytania. Spróbować zaprogramować można zawsze jak i wyłączyć gdyby przeszkadzało. Ja osobiście cenię sobie ciszę w samochodzie i dla mnie automatyczne zamykanie jest upierdliwym, trzaskającym się niepotrzebnie gadżetem.
Zgodze sie co do tego, że pasażerowie szarpią za klampkę zanim sie zatrzymasz i zdązysz otworzyć drzwi przyciskiem hehe, to bulwersujące :D
Jeden dzień miałem ta opcję włączoną.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Jak w miescie ktos zechce nam wejsc do auta to nie bedzie czasu na zamkniecie go zadnym przyciskiem, ja czuje sie bezpieczniej, a kazdy robi jak chce ;)
Co do szarpania klamek, to fakt jest to bardzo denerwujace, dlatego staram sie w miare szybko wylaczac silnik i wyciagac kluczyk - wtedy sie odblokowuja...no ale to tylko polsrodek na tych szarpiacych :)
W TT zamykania praktycznie nie slychac, moze w a3 jakos to jakos inaczej niefortunnie rozwiazali.
pzdr
hubi
Kolego hubi dokładnie jak piszesz " każdy robi jak chce", ale serce boli jak dbasz sobie o autko a na twoich oczach pasażerowie chcą ci wyrwać klamki