No fajne kreseczki:D
Printable View
No fajne kreseczki:D
Wartości i przebieg mocy piękny ale czasy.... lipa... :( na 2 OP mając 184 KM i seryjną oponę zrobiłem 14,8.
Kito, trzeba się wjeździć w samochód... :) po wartościach to auto ma potencjał na wysoką 13.
Oj Kito musisz pocwiczyc starty, bo Cie omEn zwyklym chipowanym ASZ'tem objedzie ;P. Wieksze kola tez tutaj niewiele pomoga, bo podobno do naszych disli 16'' jest najlepsze, a 17'' niewiele gorsze. Pogadaj ze Skapolem on zjadl zęby na dochodzeniu do optymalnego setupu w 8L 250KM. Twoj setup ma potencjal na wysoką 13-tke, sam na 220KM zrobilem niską 14-tke, a tez raczej srednio startuje ;). 15.1 to na padnietym, slizgajacym sie sprzegle na II OPie wykrecilem. Powodzenia :).
Rozumiem, ze nie zdradzicie tajemnicy co to za magiczne pompki? To jakies seryjne, seryjne made by Evo czy moze jakies "race" modzone???
Co do obciazeniowki to nie chodzi o to by Ci mniejsza moc pokazalo, bo przeca moze pokazac wiekszą. Chodzi o to by miec porownanie do innych setupow. Obciazeniowka ma lepsza powtarzalnosc pomiarow, nie myslic z mniejszym bledem pomiarowym. Pomiary na trasie mimo, ze robione przez fachowca sa jednak bardzo zalezne od warunkow i dosc wrazliwe. Ot, po prostu ciekaw jestem jakby wygladal wykres z Jetronika czy ECU.
trzeba było przyjechać i startować... a nie pisać bo ja kiedyś... ....bo ja kiedyś miałem lepszy czas na 3 OP niż na 4 OP choć miałem mocniejszy setup...
Pompki seryjne są i tyle na ten temat - bo sam więcej nie wiem. A jak chcesz sprawdzić porównywalność mocy na obciążeniówce to z chęcią przyjmę Twoje zaproszenie do ECU jak uregulujesz rachunek. Ja nie mam takiej potrzeby ( przynajmniej w tym miesiącu :P )
zdecydowanie masz tutaj 100% racji (i zmianę biegów), zwłaszcza ,że soft wgrany był w środe a start w sobotę więc nie było czasu na zgranie się kierowcy z autem - a szkoda.
ślicznie wyszło - żałuję, że mnie tam nie było :(
Rewelacja, osiągi w tej budzie to już robi wrażenie :) U mnie takie same wyniki a buda o 200kg cięższa :/
Tak jak Kito pisze na lotnisku podczas 2 przejazdów wiało i to bardzo mocno ja swoim zrobiłem 16,6 a w wolnych przejazdach 15,9 około wiec różnica znaczna ale trzeba wziąć pod uwagę że te 2 przejazdy mierzone to był mój 1 raz na lotnisku na 1/4 wiec mój czas mógł się poprawić ten czas wykręciłem za 8 przejazdem. Kito pojezdzi na tym setup i się poprawi ;) bedą spoty bedziemy ćwiczyć :D
jedną z niewielu osób, które czasy poprawiły był jaczek, 14.5 ET diesel w automacie :D
Napisz Evo co to za pompki i sprzeglo, bo jest sygnowane Twoim imieniem. Kito zdajsie nie ma nic przeciwko zdradzeniu tajemnicy tylko sam nie wie co tam siedzi. Od razu napisze, ze pytam z czystej ciekawosci, ta informacja do niczego nie jest mi potrzebna, z tuningu swojego disla wyroslem ze 3 lata temu, wiec nie bede przenosic do konkurencji Waszych patentow :).
Może się odrobinę wtrącę, ale to by było jak podanie na tacy efektów waszej pracy. Nie chcielibyście żeby inni też popracowali nad własnymi wynikami?
W sumie to Wasza sprawa.
KiTo bezawaryjności.