pin 4 mozesz tez podlaczyc do wlacznika swiatel, chyba tez pin 10, to podwietlanie ikonek
Printable View
pin 4 mozesz tez podlaczyc do wlacznika swiatel, chyba tez pin 10, to podwietlanie ikonek
wlasnie o to mi chodzi. To jest dosc istotna informacja dla tych ktorzy robia to pierwszy raz. Golem1 jak masz gdzies na wierzchu te konektorki to cyknij fotke i wrzuc dla potomnych, napewno sie przyda.
- - - Aktualizacja postu - - -
chyba Cie nie zrozumialem borys, mowisz ze pin 4 i 10 moge podlaczyc na bordzie do kostki E bez zmiany konektorow ??
GisB w nowym przełączniku nie podłączaj pinu 4 z CLH do pinu 10 włacznika świateł tylko normalnie do borda wtyczka K bo nie będzie działało ci podświetlenie tego przycisku.
Nie no no robie wedle tego co wczensiej podalem na rozpisce. Czyli Pin 1 clh to masa, Pin 2 clh do pinu 4 (board wtyczka C), Pin 3 clh do pinu 12 (board wtyczka E), Pin 4 clh do pinu 10 (board wtyczka K).
tylko tak jak potrzebuje te konektory zeby to podlaczyc. Bede szukal rozwiazania na dniach.
glupoty gadasz, ale jak chcesz to sie upieraj,
słuchaj borys, ja się nie upieram tylko napisałem że w poliftowym przełączniku z dodatkową wtyczką nie zadziałało mi podświetlenie przycisku CLH jak podłączyłem pod pin 10 ale jak podłaczyłem tak jak w ori instalacji zadziałało.
Jak pisałem wcześniej miałem problem że działało mi leaving home a Coming home nie . Wiadomo że do Coming home musi być czujnik zmierzchu. Ale miałem problemy z leaiving raz działało a raz nie. Okazało się że u mnie jest tak gdy zgaszę auto zamknę drzwi i np. po 10 sekundach otworze pilotem światła się zapalają i świecą tak jak u mnie 30 s albo do otwarcia drzwi.
Ale gdy auto stoi dłużej np zostawiam na na noc to jak rano otwieram z pilota to sie nie załączają ale gdy jeszcze raz wcisnę otwieranie drzwi to się zaświecają.
Według mnie to fajna sprawa bo uruchamiam sobie kiedy chce :) Mam narazie zaznaczony byte 0 bajt 5 z resztą musze pokombinować . Ciekawe czy w opcjach centralnego nic tam nie ma ?