Do stacyjki nie chce Za dużo rozbierania chyba ... Powiedzcie mi jak dostać się do zapalniczki bo ja do wyciągnięcia całości (popielniczka) nie mam żadnej śruby w moim A3 Jak bym wyciągnął popielniczkę cala już dal bym sobie rade ...
Printable View
Do stacyjki nie chce Za dużo rozbierania chyba ... Powiedzcie mi jak dostać się do zapalniczki bo ja do wyciągnięcia całości (popielniczka) nie mam żadnej śruby w moim A3 Jak bym wyciągnął popielniczkę cala już dal bym sobie rade ...
ja mam Presidenta i zawsze jest 19 kanał :) Tata ma Alana ( nie pamietam ktorego ) i mu nie trzyma ( z tym ze on ma normalnie zasilany z zapalniczki :)
tyle samo co zamontowania radia w tej polce po lewej ;) sciagasz tylko ten plastki pod kierownica :)
Ok wyciągam ten plastik pod kierownica (jak to zrobić jakiś opis żeby niczego nie połamać) i gdzie łącze zasilanie CB radia ?
szczerze ja sam tego nie rozbieralem ale jak odkrecisz wyszystki srobki nie powinno byc problemu ;)
co do zasilania to po przekreceniu stacyjki musisz zmierzyc miernikiem gdzie masz 12 i 0 volt ;) i podpinasz :)
Żeby zdjąć plastiki pod kierownicą ściągasz osłonę bezpieczników, wykręcasz wszystkie śrubki mocujące dół deski i skrzynkę bezpieczników. Wszystkie śruby masz na torxa. Po wykręceniu wszystkich śrub z dołu, plastik odchyli się luźno. Nie szarp za mocno bo jedyne co możesz uszkodzić to kable lub przełącznik świateł. Próbnikiem szukasz napięcia po przekręceniu stacyjki, wpinasz się w wiązkę, zabezpieczasz opaskami termokurczliwymi. Na spokojnie sobie poradzisz, nic skomplikowanego. Jak będziesz chciał to zrobię zdjęcia i pokażę ci co po kolei zdejmować.
Jakie macie ciekawe miejsca na radyjko? Mi sie wydaje ze chyba najlepszym bedzie ta mala polka po lewej stronie pod kierownica.
A tak z innej beczki, mam zamiar wymienic oryginalna antene radiowa na Sirio dwufunkcyjna FM i CB, wiem ze bedzie nie za dobry zasieg, ale duzym plusem jest to ze antenki nie trzeba chowac, uzywam juz x lat CB wiec wiem ze spokojnie wystarcza zasieg 2-3 km zeby sprawnie sie poruszac.
Czy zeby pociagnac kabel od anteny bedzie trzeb rozbierac cale wnetrze, lacznie z podsufitka?
nie musisz rozbierac podsufitki, wystarczy tylna lampka wewnętrzna i pod nia znajdziesz antene, kabel póścisz tyłem może być bocznym tylnym słupkiem do bagażnika a dalej pestka.
jeszcze pytanko z innej beczki, co myslicie o podpieciu radyjka pod puste miejsce w tablicy bezpiecznikow w srodku? np pod Telefon, czy moze lepiej pociagnac bezposrednio z akumulatora i dac jakis dobry bezpiecznik na kablu?
narcyzik, ja mam u siebie sirio triflex na dachu. Montaż tak jak kolega etanol mówi, demontaż lampki, przez ten otwór dostaniesz się do nakrętki mocującej antenę, odkręcasz, tylnym słupkiem puszczasz kable (CB oraz nowa do radia, bo stara wtyczka nie pasuje). Ja u siebie nie demontowałem słupków ani boczków, wystarczy lekko odchylić i wchodzą kable bez problemu, następnie pod progiem. Pestka, max 30 min roboty.
terrez, a jak sie ta antenka sprawuje? co prawda ja chce zamontowac Sirio Tajfun, bez GSM, ale jak z zasiegiem CB i co wazniejsze czy radio dziala tak samo jak na ori? moze szumy są?