Dziala! Dziala! Wielkie dzieki! Jutro sprawdze czy wszystko dziala na 100% ale wstepnie wyglada ze jest w porzadku. Jutro zdam relacje i podziekuje.
Printable View
Dziala! Dziala! Wielkie dzieki! Jutro sprawdze czy wszystko dziala na 100% ale wstepnie wyglada ze jest w porzadku. Jutro zdam relacje i podziekuje.
Masz składane lusterka?
Jest opcja przy sterowaniu lusterkami na panelu. Nie wiem czy mozna zakodowac zeby skladaly sie automatycznie po zamknieciu auta. Mozna manualnie ale nie wiem czy automatycznie.
Tak z ciekawości. Teraz na tym kodowaniu od kolegi składają się mimo, że podane kodowanie sterownika nie obejmuje składanych lusterek?
Sprawdze.2 min.
- - - Aktualizacja postu - - -
Nie sklada sie . Lewe tak- prawe nie. Regulacja dziala .
to musisz dać kodowanie 0004852
Sprawdzam.
- - - Aktualizacja postu - - -
Super! Teraz dziala! Wielkie dzieki. Wiedza to jednak potega. Wiesz czy znajde moze te kodowania na stronie RossTech ? Chcialbym sie troche wyedukowac w tej kwestii. Jak widac jest to niezwykle przydatne. Musze jeszcze znalezc oryginalne kodowanie do tego pierwszego sterownika . Sprobuje w ramach testow czy jest mozliwosc uratowania go . Prawdopodobnie uzylem niewlasciwego kodowania dlatego wszystie funkcje zwariowaly. To sterownik o numerze 8P0959801J.
To sprawdź teraz czy masz podświetlenie klamki od wewnątrz. Jak nie to kodowanie 0004860.
Sprawdź koniecznie ten poprzedni sterownik z tym samym kodowaniem co w tym. Tu nie ma oryginalnego kodowania od numeru sterownika tylko od konfiguracji wyposażenia samochodu. Jakby działał ten "MAX" to chętnie bym taki przygarnął :)
Później wkleję kodowanie o które ci chodzi. Chyba, że ktoś wcześniej je wklei.
Wyskoczylem jeszcze na szybko zeby sprawdzic te klamki. Wydaje mi sie ze dzialaja chociaz nie wiem jak mocno maja podswietlac. Jest czerwony punkt . Niezbyt mocny . Nad wszystkimi klamkami. Prawde mowiac nie zwracalem wczesniej uwagi na to tak ze teraz jest mi ciezko ocenic. Jutro sprawdze dokladnie klamki i ten sterownik. Na razie serdeczne dzieki . Gratuluje fachowej wiedzy.
Co do kodowania to jest to coś co i tak już z tego co pisałeś zauważyłeś "w podpowiedziach". Po prostu dodaje się ten dziesiętny system liczbowy bądź odejmuję od siebie w zależności od wyposażenia. Zresztą na pewno masz opcję pomocnika kodowania w VCDS z systemem binarnym.
https://i.imgur.com/Hax4Gri.png
Kod:+0000002 = Zainstalowane oświetlenie otaczające lusterka
+0000004 = Zainstalowane światła kierunkowskazów w lusterkach
+0000008 = Zainstalowane podświetlenie wewnętrznej klamki drzwi [PR-QQ4/QQ6]
+0000016 = Automatyczny bieg/ruch szyb aktywny
+0000032 = Zainstalowane ogrzewanie lusterek [PR-6XD/6XE/6XJ/6XK]
+0000064 = Zainstalowane światła ostrzegawcze w drzwiach [PR-QQ4]
+0000128 = Zainstalowane sterowniki tylnych drzwi
+0000256 = Zainstalowane fotele z pamięcią lub/i lusterka z pamięcią
+0000512 = Kierownica po prawej stronie [PR-L0R]
+0001024 = Funkcja Safe zamka centralnego niezainstalowane [PR-4I2/5C1]
+0002048 = Fukcja zabezpieczająca szyby przed zakleszczeniem nieaktywna
+0004096 = Zainstalowane elektronicznie składane lusterka [PR-6XE/6XK]
+0016384 = Automatycznie obniżanie szyby w drzwiach bez ramek [VW Golf Cabriolet (517)]
+0131072 = Zainstalowana funkcja Start-Stop [PR-7L6]
A co do składania lusterek z pilota po zamknięciu będąc już na zewnątrz poza samochodem, to tylko edycja eepromu sterownika na wzór tego co np. w Golfie VI.Cytuj:
Nie wiem czy mozna zakodowac zeby skladaly sie automatycznie po zamknieciu auta.
To jeśli tak, to działa podświetlenie. Niestety to co zaprezentowali z tym podświetleniem klamek w standardzie zakrawa o śmieszność.Cytuj:
Wyskoczylem jeszcze na szybko zeby sprawdzic te klamki. Wydaje mi sie ze dzialaja chociaz nie wiem jak mocno maja podswietlac