-
pod kompresorem wskaźnik działa normalnie ;/ wymieniłem ta dysze na większą i dalej dupa ;/
- - - Aktualizacja postu - - -
podłączyłem zwykły manometr i tak samo sie zachowuje jak mój wskaźnik ;/ czyli problem tkwi gdzieś gdzie się wpiąć z wężykiem , bo turbina dobrze działa bo kopyto auto ma dobre , ale skoro w tym miejscu gdzie się wpiąłem jest źle to wiercenie w kolektorze też nic nie da ;/
już sam nie wiem o co chodzi wężyk nigdzie przy kleszczony nie jest
-
wykręć egr i zobacz czy widać końcówkę zaworka od środka, może wkręciłeś się w jakaś komorę połączoną z dolotem spalin do egr.
-
wkręciłem się przy samym połączeniu z kolektorem tam już nic nie ma pusto
-
hmmm, magia, wrzuć jakieś fotki jak dasz rade jak to od środka wygląda.
-
no magia magia też brak mi już słów i pomysłów jak będę miał chwilę to rozkręcę go po raz kolejny i zorbie foto
-
ja u siebie mam inaczej przewiercilem srube 5 lub 6 mm, przewiercilem nastepnie plastikowa rure przed kolektorem od spodu tak by nie bylo widac, oczywiscie podkladki uszczelnienie itp, wezyk idzie z kablami przez grodz puszke z bezp i lekko naciolem slupek przy desce by wezyk nie byl scisniety
https://lh3.googleusercontent.com/-V...8/DSC_0271.jpg
i brzeczy mi tez jak schodzi cisnienie
-
Swoja droga dziwnie to wygląda po prawej :D
Ogólnie do wszystkich którzy maja zegary mechaniczne i prowadzą wężyk do kabiny: W takim długim przewodzie będzie powstawał rezonans słupa powietrza, w zależności od miejsca wpięcia się w układ przy różnych prędkościach przepływu (u jednych 1200obr/min, u innych 2000obr/min a u innych wcale bo np przy 10 000obr/min). Rozwiązaniem jest zmiana średnicy przewodu albo zastosowanie tłumika pulsacji płynu. Z przewodami można róznei kombinować np 1mm, ale łatwiej zrobić prowizoryczny tłumik. Tak jak pisałem jakiś malutki otworek i problem ustaje. W tym układzie powietrze nie przepływa przez wężyk, zostaje jedynie sprężone wiec przekroje mogą być bardzo małe. Może pojawić się problem w przypadku gdy wilgoć dostanie się do układu i np zamarznie - czujnik po prostu nie będzie działa aż układ się nie rozgrzeje.
-
podmienilem inny zegar od znajomego i dalej to samo..
może muszę się przeiercic w innym miejscu?
http://allegro.pl/zaslepka-zamiennik...130229394.html
myślę zęby wywalić ten egr całkowicie i wstawić takie coś co o ty myślicie ?
w tym się przewiercić i nagwintować króciec do wężyka , tylko co z klapką gaszącą ?
jakie powinny być prawidłowe doładowanie dla ahf na biegu jałowym i po dodaniu gazu ?
po wyłączeniu silnika Vacum mi spada do 0,7 na chwilę więc chyba przepływ przez wężyk dobry chyba co ?
-
http://www.dabtuner.pl/Filterek_prze...ensor-207.html
tu jest ten filierek żeby wskazówka nie drgała ;]
kolega kosmo pomógł to znaleźć :)
-
wstawiłem filierek wskazówka dajej drga ;/
wyrzuciłem całkowicie egr w jego miejsce rura z kwasówki wpadła z wyjściem na czujnik do boost i kurde dalej tak samo ze wskaźnikiem ;/
już brak mi słów ;/
nikt nie miał takiego problemu jak ja?