a to takim zanim znajdę kogoś to lata mina:D bo pewnie nie wszyscy maja możliwość sprawdzenia.
Printable View
a to takim zanim znajdę kogoś to lata mina:D bo pewnie nie wszyscy maja możliwość sprawdzenia.
Chodizło mi o podpięcie czyjejś pompki i sprawdzeniu. Byś byl bliżej, to byśmy z moją przetestowali..
no ale jak zawsze odległość ;/
Temat opisany. vcds w reke i odczyt kanalu 21 pozniej nacisniecie przycisku zamknij/otworz. Jesli vag rozpozna kluczyk to pozostaje metoda kodowania kluczyka przy pomocy tematow na forum, tyle w temacie
Nie wiem czy tutaj ale widzę że temat się kręci na temat pompek a może ktoś posiada schemat pompki 8LO862257k poszły mi ścieżki i chcę je odtworzyć ewentualnie jaki inny numer pompki mogę zastosować
Witam. W temacie pompek jestem zielony także liczę na waszą pomoc.
Mam A3 97r. Były w nim centralka z pilota, domykanie szyb i alarm. Chciałbym zrobić sobie kluczyk scyzoryk. Posiadam do tego pilot oraz scyzoryk z polifta A3 2003r.
Pilot 4D0 837 231 N 7060A1 433,92 mhz
Pompka 8D0 862 257 E
Czy mogę włożyć tą pompke i dorobić grot i będzie działać? Czy kostki, podłączenie do pompki pasuje z przedlifta?
Pozdrawiam
Ja mialem problemy z tylna klapa na pompce od polifta.
Już dokładnie nie pamiętam, były takie motywy że najpierw się otwierała jak powinna, potem na odwrót (drzwi się zamykały a klapa otwierała), a potem sie pompka zawieszała do momentu odcięcia do niej zasilania.
Ja w swoim półlifcie miałem właśnie ta pompkę 8d0 862 257 E i nie miałem żadnego problemu z nia. Normalnie chodziła klapa. Pilot miałem 3 przyciskowy, nie chodziło tylko otwieranie klapy z osobnego przycisku. Klapa otwierała się normalnie z drzwiami. Potem zamienilem się ta pompka z jednym forumowiczem, bo denerwował mnie błąd na vagu o braku syreny ( auto mam bez alarmu, nawet przy wylaczonej funkcji alarmu był błąd syreny). Z tego co wiem forumowicz co od mnie odkupił tez miał przedlifta i chodziło mu bez problemu. Także myślę, że to kwestia kodowania, chociaż ja ta pompkę miałem z anglika i bez zmian kodowania chodziła.
Pompka włożona od polifta. Śmiga aż miło :) Klapa i drzwi się otwierają, podnoszenie szyb z kluczyka itd.
Witam mam pompkę centralki o nr. 8d0863257C jaki zamiennik mogę kupić żeby działał pilot,z góry dziękuje za pomoc.pozdrawiam
witam czy moja pompka 8L0 862 257 E obsługuje pilota bo z pierwszej strony wynika że tak ,,8L0 862 257 E obsługuje DWA i Pilota radiowego'' co oznacza DWA i co mógłbym zrobić żebym mógł otwierać pilotem ?jaka częstotliwość pilota itp.?
DWA to fabryczny alarm.
Witam.Mam pompke 8D0 862 257 E kodowanie 14913 bo nie mam fabrycznego alarmu,z piota wszysko działa, ale z kuczyka otwierają sie tylko jedne drzwi, pompka sie nie włacza,natomiast zamykają się wszystki.Dziś zrobiłem test jeden kluczyk w stacyjke na zapłon, drugi w zamek i działa wszysko(zamyka,otwiera)ktoś wie o co chodzi,kodowanie?
Drugim działa ale jak pilotem zapytam? Z kluczyka w zamku zawsze tak będzie, ale pilot jak masz zapłon nie powinien działać. U mnie zamykało wszystko a otwiera tylko kierowcę. Po zmianie kodowania zapamiętała tylko pare dni nowe i powróciła do swojego dziwnego, więc wymieniłem. Spróbuj zakodować pompkę inaczej i zobacz jak będzie działać wtedy, jak nic się nie zmieni to pompka do wymiany, chyba ze chcesz się bawić w elektronika ( w tym przypadku raczej wirnik jest cały).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z pilota wszystko ok szyby,drzwi,klapa.Tylko z kluczyka tak jest(drzwi kierowcy,pasażera)zamyka wszystkie a otwiera jedne.
- - - Aktualizacja postu - - -
Zmiana kodowania nic nie dało,przyjmuje wszystko ale bez zmian.Jak się cieplej podmienie pompki, tylko druga z końcówka C.
Dzisiaj chciałem sobie uaktywnić automatyczne zamykanie zamków po przekroczeniu 15km/h, włączyłem VCDS'a -> Centralny zamek -> Coding i dodałem 00032. Zamykanie działa i zamki otwierają się po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki, natomiast nie wiem dlaczego przestał mi działać pilot. Nie da się ani otworzyć ani zamknąć auta z pilota. W czym może być problem.
Kodowanie tzn?
Dokładnie wpisałem 00032. To jak zrobić żeby działało to zamykanie + wszystkie inne opcje które były wcześniej? Czyli pilot, sterowanie szybami itp?
Tak jest fabryczny alarm, ok chyba już rozumiem swój błąd. Tam wpisuje tak jakby sumę wszystkich opcji które chcę zastosować tak?
Noo działa wszystko co jestem w stanie sprawdzić w garażu :D Dzięki, a czy byłbyś wstanie rozpisać mi teraz zastosowane funkcje, tak żebym potem mógł coś ewentualnie dodać albo odjąć (opcje). Zastanawiam się nad dźwiękowym potwierdzeniu zamknięcia auta, tak na wypadek szukanie samochodu na dużych parkingach w centach handlowych :P
Witam! Ktoś już pytał wcześniej, ale nie uzyskał odpowiedzi to zapytam i ja, może akurat... :D Przeszukałem już chyba całego neta i info są rozbieżne, więc nie mam nadal odpowiedzi na pytanie: czy pompka 8L0 862 257 E posiada moduł radiowy pod pilot?
Dzięki Szparag, musiałem przeoczyć tego posta ;)
witam,
mam takie pytanko, poniewaz moja pompka centralnego zaniemogła a przy okazji równiez chyba pilot bo w vagu go nie widzi
wiec czy jesli kupie pompke taka jak mam teraz czyli 8L0862257P to moge kupic pilot o numerze 4D0837231A, moj oryginalny pilot nie ma tej literki "A" na koncu a nie ma na allegro nigdzie takiego bez tej literki.
wiec teraz pytanie czy mi ten pilot zadziała?
Szybkie pytanie do osób siedzacych w temacie. Ile jest warta pompka 8L0 862 257 L ??
Witam. Czy numer pompki można sprawdzić przez VAG'a?
Mozna ale tylko ten ktory aktualnie masz w aucie
Właśnie o to mi chodziło. To jest gdzieś w ustawieniach centralnego zamka?
wita
utopiłe kluczyk w kanalizacij i che dobrac scyzoryk tylko nie wiem dokładnie jaki.
pompka 8l0 862 257 K czy plot o falach 433 mhz i 433,92 to to samo czy zupełnie inne czestotliwosci
Krzysio kanal 35 central locking i tam pokaze ci sie.
Cysio to sa inne czestotliwosci. W tym temacie chyba w poscie 9 sa napisane jakie czestotliwosc maja piloty do pompek. 433 mhz to najczesciej nowe kluczyki
DanioUk
co masz na mysli nowe kluczyki trzeba kupic nowy nie uzywany czy od młodych samochodów
Chodzilo mi o to ze 433mhz maja auta po 2004 roku
stary kluczyk był 2 przyciskowy moge kupic kluczyk 3 przyciskowy o tej samej czestotliwosci
http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post570681
Więc idąc tropem tego co z otchłani niejasności wydrapał szalalala skoro pompkę 8L0 862 257 G można zastąpić pompką 8L0 862 257 K to będą pasować te same kluczyki. Czyli możesz wziąć dowolny z tego co jest w tym poście napisane.
Pamiętaj tylko, że kupując kluczyk 3-przyciskowy i mając pompkę 8L0 może, ale niekoniecznie musi działać otwieranie bagażnika. Były przypadki, że działało, ale nie jest to regułą.
Quasimodo ma racje lecz bagaznik nie befzie i tak dzialal poniewaz przedlift nie ma zamontowanego w klapie silownika
Witajcie. Prześledziłem cały wątek i w sumie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak to jest z kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu centralnego. Na pewno mam podłączone do pompki ponieważ robiąc test wyjść w vagu migają kierunki i po zakodowaniu włączenia alarmu i potwierdzenia tego kierunkami migają. Mam pompkę z końcówką L i nie mogę zakodować potwierdzenia zamknięcia i otwarcia kierunkami. Pompka przyjmuje kodowanie. Pozdrawiam.
Kolego pompka z literka l nie obsluguje pilota ani alarmu fabrycznego. Jesli jest alarm to masz osobna centralke ktora ktos kiedys tam dolozyl a wuec do tej pompki nie zakodujesz kierunkow przy zamknieciu i otwoieraniu. Jesli masz osobny pilot do zamykania i otwierania to musisz ta centralke podlaczyc pod kierunki albo zakupic pompke z obsluga pilota i wtedy w niej zakodujesz kierunki. Ja mialem wlasnie pompke z literka l wymienilem na pompke bez zadnej literki na koncu i dziala wszystko pieknie z kluczyka scyzoryk kierunki, szykbi itp.
Wiem że nie obsługuje ale kod przyjmuje i jeśli załączę w kodzie alarm i potwierdzenie załączenia alarmu czyli wpisze w kodowaniu 00010 to przy zamykaniu auta migają raz kierunki. Ale jeśli np wpiszę 00512 to nie migają kierunki. Czyli potwierdzenie zamknięcia i otwarcia miganiem kierunków w pompce o końcówce L nie działa ? A mam tylko kluczyk zwykły i samą centralkę oryginalną.
zakupiłe pilot HL0 1J0 959 753 A 433mhz tylko bez bateri jakie batarie mam do niego kupic jedna czy dwie
Może troszkę nie na temat ale mam taki problem że nie działa mi pilot w przedlifcie (jest w kluczyku) baterie wymienione na nówki lecz nie pomogło. Jaka może być tego przyczyna i gdzie jej szukać?
Ja bym zaczął od sprobowania ponownego kodowania kluczyka...
Witam, kilka postów wcześniej pislem o wymianie pompki, no więc wymieniłem na taka sama jak Miałem wcześniej, ale nic to nie zmieniło...
Czyli mogę normalnie auto zamknąć kluczykiem (z wkładki bo nie mogę zakodowac pilota), lecZ przy próbie otwarcia centralny robi sie nieaktywny i otwiera mi tylko drzwi kierowcy (bo w nie Wkladam kluczyk), a najlepsze jest to że jak jednym kluczykiem włacze zaplon to drugim normalnie mogę zamknąć i otworzyc.
Domykanie szyb również działa ale już ich otworzyć nie mogę...
Pomóżcie jakoś bo już nie mam nerwów do tego...