-
nie chciałem za bardzo gdzie indziej, bo za HID lecą dowody ;) u mnie jak nie zdejmiesz tylnego dekielka to nie widać ze mam HID :p
z regulacją nie ma problemu, bo lampy musiałem tylko opuścić, bo przy wkładaniu silniczka musiałem przysunąć odbłyśnik :)
a co do grzania ... na razie się nie wypowiem, ale ...
- na forum a6 club wszyscy tak upychają HID'y
- w nowej octavi widziałem, że też wkładali
na żadnym z tych forów nikt nie miał problemów, na przetwornicy pisze od -40 do chyba +120, a ile tam w lampie może być stopni ? cała lampa jest z plastiku, przewody
sam żarnik się ponoć mniej grzeje niż zwykła żarówka ...
przetwornica na bank się grzeje, ale myślę że nie aż tak by był to problem :p
chcę napomknąć, że ja upchałem tam HID SLIM a nie zwykły :P
nie ma żadnych kabli ani nic :P
-
, a niech mnie ktoś rozjaśni :P w temacie bo czegoś nie czaje ...
przedliftowy xenon http://img804.imageshack.us/img804/149/1675970535.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/7030/16759705356.jpg
czy tu fabrycznie nie ma silniczków czy ktoś się na nie posępił i zamontował ręczną regulację ?
-
sa fabrycznie silniczki przedliftowe
-
siemanko ja szukam jakiegoś patentu żeby lampy od środka umyć może ktoś się bawił w takie coś ??
-
jakie lampy ? ja polifty rozkleiłem i umyłem, inni wyciągają żarówki, przewody i silniczki i wlewają wodę z płynę bez rozklejania .. w przedliftach pewnie taka sama zabawa będzie
-
myślę nad myciem przedliftowego xenona :)
-
przedlifowy xenon mozesz tez rozkleic
-
Kupiłem dwa żarniki D2S i po zamontowaniu ich okazało się, że nie świecą tak samo. Różnica polega na sile świecenia. Jeden świeci bardziej, a drugi słabiej. Żarniki kupiłem w sklepie i raczej wygląda na to że są oryginalne. Po zamontowaniu ten który świeci słabiej miał bardziej żółtą barwę, a ten drugi od razu świecił na biało. Po około godzinie oba świeca na biało. Czy to się wyrówna czy mam reklamować żarnik (Philips)?
-
zamień je stronami, aby wykluczyć przetwornice, jak dalej będzie ten sam słabiej świecił to reklamuj
-
Po co rozklejać? Wyciągasz żarówki, silniczek, wiązkę kabli, wkładasz pod prysznic, lejesz płyn do naczyń i dobrze ciepłą wodą płuczesz przez ok 5 min. Następnie wylewasz całą wodę i woda destylowaną (ok 1 litra spokojnie wystarczy) płuczesz, żeby nie było zacieków. Zostawiasz do wyschnięcia. Czas pracy łącznie z demontażem lamp, max godzina plus czas schnięcia lamp.