Panowie jak na 49 na postoju i trakcie jazdy pokazuje 125 to też czujnik?
Printable View
Panowie jak na 49 na postoju i trakcie jazdy pokazuje 125 to też czujnik?
to akurat dobrze zrozumialem, wg mnie winny jest czujnik, wiecej nie mam nic do dodania
moge sie mylić, nie wykluczam tego ale tak czy tak ja bym walczył z czujnikiem, sam zrobisz jak uwazasz
a moze ktos jeszcze sie wypowie i ci doradzi, przecie nie jestem jedyny na tym forum
- - - Aktualizacja postu - - -
na zimnym i na ciepłym silniku? jeśli tak to pewnie czujnik, jeśli nie to hmmm moze byc grubsza sprawa
kosmo
na zimnym i ciepłym zawsze tyle samo...ale na 51 zgadza mi się z zegarem.Dochodzi do 90 i staje. Zauwazylem ze czasami z 90 skacze do 60 i za kilka minut wraca.
kosmo dzieki! Zobacze co i jak i dam znac. Pozdrawiam
kosmo zrobiłem jeszcze jeden pomiar po 30 min jazdy przy odpalonym nawiewie temp. na zegarach jak i na kanale 49 - 72 st i nic wyżej, gdy wyłączyłem nawiew po 10 min na zegarach prawie 90 na kanale 49 - 77 st. czy za to odpowiada ten g62 ? i czy ten czujnik odpowiada za prawidłowe wskazanie temp czy za grzanie auta ? bo z nawiewu ewidentnie czuje że auto nie może sie za chiny dogrzać ...
ishi, wg mnie to masz do wymiany termostat. Dla potwierdzenia, że czujnik jest ok przydało by się podpiąć vaga.
vaga podpinałem kilka razy po wymianie i 0 błedów gdzie wcześniej mi wywalał że jest uszkodzony, ale skoro wąż na dole jest zimny a u góry ciepły to raczej termostat jest ok, czy się myle ?
no niby racja, aczkolwiek jak sprawdza sie ten od chłodnicy to troche można sie oszukać bo jego cieżej wyczuć jak termostat jest troche uchylony, najlepiej sprawdzać ten ktory jest zaraz za termostatem.
odpowiada za wskazania prawidlowej temp, ale nawiewami można troche zdjąc temp
i tu znowu jak sie nie moze dogrzać to termostat, aczkolwiek na postoju bez nawiewów powinno auto dogrzać sie nawet mimo otwartego termostatu i czujnik na kanale 49 powinien łapać te 90, hmmm