siemka :) witamy kolejnego dawce :D
bbuuaaahhahahahahaaa
Printable View
siemka :) witamy kolejnego dawce :D
bbuuaaahhahahahahaaa
siemanko,
musisz po przywitaniu wypisac liste narzadow ktore mozna w razie czego pobrac (ktore nadaja sie do przeszczepu :D:P)
myślę, że tak źle nie będzie :D. Mam za sobą już 4 sezony i mogę powiedzieć, że najgorsze były dwa pierwsze. Teraz człowiek jeździ rozważniej. A teraz pytanie do was: mam do wymiany olej silnikowy- oczywiście MOTUL, bo już kupiłem. Wymienia teraz czy na wiosnę ?
kiedy zaczynasz sie czuc zbyt pewnie to znaczy ze trzeba albo zmienic moto na cos przed czym nadal bedziesz czul respekt albo przestac jezdzic...to jedna z pierwszych porad jakie uslyszalem od bardziej doswiadczonych Kolegow motocyklistow kiedy zaczynalem jezdzic;)
Czesc. Bardzo fajny motocykl :) To jak juz i tu zajrzales to i zajrzyj na www.honda-hornet.pl :)
- - - Aktualizacja postu - - -
ale Ci bzdur naopowiadali :) A Ty jak Pelikan, wszystko łykasz :D
- - - Aktualizacja postu - - -
Mozesz to zrobic teraz, ale zrob to w ten sposob, ze zostaw odkrecony korek i niech caly syf skapuje sobie noc, bo przez zime na dnie miski zebralo sie pewnie troche farfocli. Zostaw na stopce, jest zima, to idealna pora do tego typu zabaw. Ja tez zmiane bede mial jakos za miesiac w podobny sposob pewnie :)
są 2 szkoły :
-jedni wymieniają przed zimą twierdząc że szkodliwe cząsteczki przepalonego oleju powodują ubytki np w aluminium itd, no i osad zostaje i się przyczepia ;)
-drudzy zmieniają na lato twierdząc że na nowym oleju w motorze nie można przepalać go w zime, filtr oleju niepotrzebnie nasiąka
(jeszcze inne teorie są na temat zostawiania paliwa w baku na zime, na nie zostawianie go i na spuszczanie paliwa z z komór pływakowych w gaźnikach ;) )
to są takie same podziały jak z olejami :D pół forum jeździ na Mootulu i psioczy na Castrola, drugie pół na odwrót :) a tak na prawdę wszyscy jeżdżą :D I znając zacięcie wiekszości ludzi to zmieniają motocykl co pół sezonu, a dba o jakość oleju jak by miał go przekazać wnukowi :D
O! ciekawostka apropos zmiany oilu! Gadałem kiedyś z gościem ze sklepu motocyklowego (chyba chemik bo zarzucał mnie terminami siarczków itd..) i mówił że praktycznie każdy filtr ma w środku bibułę, więc firma filtra praktycznie nie ma znaczenia, poza K&N gdzie ponoć ładują do środka prawdziwą bawełnę ;) ja zafundowałem cebuli taki filtr :D
Jeździsz na Motulu!!!!!!!!!!????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Na tm szicie już nikt nie jeździ ! :D Współczuje twojemu motocyklowi ;)
bbuaaaaahahhahahahaaaaaaa
sebek cos Ty za szajs kupil ;))) ????