-
Witam, mam problem, kupiłem zegary z pełnym fisem, moje poprzednie to 8L0920900F M73 D52 marelli, a nowe to VDO 8L0920980A D07. Mam zczytane oba piny jednym i drugim się loguje bez problemu, ale nie mogę dopisać nr vin do nowego, cały czas są kropki zamiast vinu. Kanał 50 nie aktywny, kanał 21 mam 4 klucze zakodowane i nie mogę ich usunąć, wyskakuje error. Ktoś może coś poradzić na to jak to rozwiązać?
Wszystko robie jak w opisie podanym, silnik 11 login pin ze starego licznik(przyjmuje) potem adaptacja 10 kanał 00 i zapisz. Następnie 17 licznik, login11 przyjmuje pin z nowego licznika, 10 adaptacja kanał 00 save, kanał 21 i nic dalej nie mogę zrobić.
-
Bo masz zegary z immo2. Podaj co to za silnik i rok produkcji dokładny.
-
Silnik to 1.8t aum 2000r, licznik jegera z98r a vdo 99r
-
Źle robisz adaptację. Zrób bez kanału 50 . Najpierw dopasowanie ECU do licznika A potem wyzeruj klucze i zakoduj ilość w kanale 21 w liczniku.
-
Vin zapisany w liczniku, klucze usuniete tylko teraz jak biore kodowanie nowych kluczy to po chwili zaczyna migac szybko kontrolka od immo o co teraz chodzi?
- - - Aktualizacja postu - - -
Udalo sie jednak stary pin w kanal 50 i poszlo tylko teraz mam dwa nr vin na liczniku.
-
To zgraj wsad po kablu i przepisz vin w hex-edytorze A potem wgraj wsad z powrotem. Tzn. że masz immo3 już czyli auto musiało być wyprodukowane po VIII 2000 r. Te zegary VDO są od anglika z Immo 2 na pewno tak wychodzi po nr.
-
Tak samochód mam z listopada 2000, a przeszkadza ze sa 2 viny bo jak nie to moze nie ruszać?
-
Ale pisałeś wcześniej, że w liczniku 8l0920980a miałeś kropki zamiast vinu. To skąd teraz masz 2 nr vin?
-
Wrzucilem wsad eu pod ten nr licznika żeby pokazywal odrazu na 12 100kh
I adaptacja pod ecu poszla bez problemu
-
Całego wsadu się nie przegrywa bo musi być nr maski szyfrującej zgodny.
Wrzuciłeś wsad od immo 3 do immo 2 . Sprawdź czy dobrze temp. oleju pokazuje kanał 50 w blokach pomiarowych w liczniku bo inaczej co 100 km będzie Ci się zapalała kontrolka o niskim poziomie oleju.