Jak założę 215/50 zamiast 205/50 to jakoś wpłynie negatywnie?
Wystukane z G3
Printable View
Jak założę 215/50 zamiast 205/50 to jakoś wpłynie negatywnie?
Wystukane z G3
Witam
co polecacie na lato rozmiar 225 40 R18?
które z poniższych bardziej polecacie? dodam, że lekkiej nogo to ja nie mam...
Continental Premium Contact 5
Continental Conti Sport Contact 2
Dunlop Bluresponse
jak z ich żywotnością?
Witam Panowie co myślicie o oponach Kormoran gamma b2 rozmiar 225/45/17 . Czy może założyć inny rozmiar opon ??? Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Panowie, mam okazję kupić dobre felgi tylko opony z 2009 roku są ale za to Pirelli... ktos jeździ na starszych niż 5 lat ? :D
Jeździć można nawet na 15 letnich... ale 7 letnie opony są juz twarde jak skała wiec na mokrym bardzo ciężko się jeździ i można łatwo wpaść w poślizg, skasować auto lub zginąć... juz wystarczy negatywów?
Wysłane z Galaxy RS4
Ogólnie na oponach starszych niż 5-6 lat nie powinno się jeździć. Ale każdy robi jak uważa na świecie jest wiele nieodpowiedzialnych osób. Zapamiętaj sobie tylko jedno ze w razie jakby coś się działo to opona jest jedynym elementem całego Twojego auta który utrzymuje kontakt z nawierzchnia. Pomysl o tym jak będziesz zakładać opony.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Ale teraz mu pojechałeś moralizatorską gadką. Nie będzie chłopak w nocy mógł spać jak to przeczyta...
A teraz na poważnie, połowa aut z forum jeździ pewnie na sześcioletnich oponach i jakoś nie słyszę o mega ilości wypadków spowodowanych złym stanem opon.
W sklepie jak dobrze pamiętam nawet 3 letnia opona może być sprzedana jako nowa i pełnowartościowa. Jestem przekonany, że taka opona jeśli dużo nie jeździła to przez kolejne 3 lata nic jej się nie stanie. Wszystko zależy od konkretnej opony.
Witaj. Mogę powiedzieć cokolwiek o 18" (225/40). Stosunek ceny do jakości = bardzo dobry, opony nie są głośne, nawet przy większych prędkościach. Z opinii wyczytanych na necie to mogą lekko pływać na mokrej nawierzchni, tego jeszcze nie testowałem. Ja polecam. Patrząc po twoim opisie, że masz 1.6 AKL, to powinieneś być zadowolony.