Sprawdzę, ale przy trybie transportowym chyba nie działały by też inne elementy? Licznik, podświetlenie?
Printable View
Sprawdzę, ale przy trybie transportowym chyba nie działały by też inne elementy? Licznik, podświetlenie?
Witam. Mam a3 z 2000 roku, przedlift z licznikiem z elektronicznym zegarkiem i pełnym FISEM , czyli posiada Can. Fabrycznie miałem radio audi chorus 1, które komunikowało się z FiSem za pomocą sygnału analogowe ( clock, data etc). Jakiś czas temu zamontowałem radio concert II CD z a6 c5 i przewody clock i data przepiałęm w liczniku i kostce radia pod CAN L i CAN H. W radiu działa podświetlenie i nie wyłącza się co godzinę, ale nie wyświetla mi stacji radiowych na FISie, wogóle go nie podświetla. Myślałem,że może radio nie aktywnej funkcji wyświetlania na drugim wyświetlaczu, dlatego podłączyłęm na próbe radio audi chorus II z a4 b7( które tam działało z Fisem), ale też nic nie wyświetla. Nie mam BOSE ani zmieniarki. Jakie ma być kodowanie ? Obecnie mam 00205. Czy jeszcze coś mogę sprawdzić ?
Radia są 100% sprawne?
Sprawdź czy aby napewno masz podłączony can od radia do licznika. Jeśli tak to sprawdź jeszcze kodowanie w liczniku kanał 62 jak dobrze pamietam dodaj +1
Wydaje mi się, że can jest w porządku, bo inaczej podświetlenie by nie działało i wylaczalo co godzine. Spróbuję ogarnąć ten kanał 62, tylko musze vcds ogarnąć, bo polskim vagiem nigdzie tego nie widzę. Radia są w 100% sprawne. Bodajże druga cyfra kodowania to auto, w jakim ma się radio znajdować to prawda?
Witam, proszę was o pomoc. Mam audi a3 8l 2001 rok po lift z pełnym FIS'em, czy to znaczy ,że posiadam CAN ? Chciałbym zmienić w swoim aucie concert I na concert II CD, ale nie wiem czy mam CAN'a :( pomożecie ?
Raczej na 100% jezeli masz polifta.
w porządku dzięki, a wiecie z jakiego modelu audi kupić concert II CD żeby pasowało bez żadnych przeróbek ?
Sa rozne szerokosci frontu, poza tym sie niczym nie roznią. Musisz kupic taki zeby wszedl w konsolę.
Roznia sie temat wczoraj linkowany byl na forum