albo cos z instalacja albo czujnik. jak masz kogos znajomego z autem z czujnikiem, to mozesz sprawdzic podmieniajac go na pewny.
Printable View
albo cos z instalacja albo czujnik. jak masz kogos znajomego z autem z czujnikiem, to mozesz sprawdzic podmieniajac go na pewny.
a no wlasnie , nie mam niestety nikogo w okolicy
taki czujnik wystepuje w kazdej ( wyposazonej w klimatyzacje ) a3,a4,a6,a8 czy seacie exeo od 2001roku
w a6,a6,rs6,rs4,s8 itd od 1998roku
wiec..
do tego padl mi jeszcze grzejnik w nagrzewnicy, cena AS0 1700 ,czujnik chyba susze sie na oryginal , ok 300 zl dzis sie dowiedzialem w autospecialu
jak masz wolne 300zl to jasne, do dzialania klimatyzacji nie jest on absolutnie potrzebny
teoretycznie ma wlaczac obieg zamkniety jesli wyczuje np nadmierne stezenie spalin, stoisz w korku kolo diesla, albo jakiegos mal-busa
w praktyce cos tam dziala, ale cudow nie ma.
za 1700zl to kupisz cala kompletna klimatyzacje , a nie nagrzewnice, nagrzewnica z nowego auta to 400-500zl
ale za ta grzalke elektryczna mi gosc powiedzial tyle kasy,, na all...o sa po 450 zl uzywki ale skad pewnosc ze bedzie dzialac, probowalem swoja reanimowac przelutowaniem rezystorow ,dzialala 1 dzien po czym prawie do pracy nie wyjechalem , rozladowalo akumulator do 1 volta.padlo do konca
no racja racja ,narazie zime przetrzyma, wszystko dziala pomimo tego defektu,odlaczone kable aby znow nie rozladowalo bateri
Tutaj masz trochę tańszą zawsze można zadzwonić i dogadać co do zwrotu.
dzieki za linka , szkodda ze nie ma numerow grzalki w aukcji ,ja potrzebuje z kocowka E