Wszystkie te piloty to chinszczyzna.Najwazniejsze by byl na baterie (pastylki) jesli jest na paluszki to 90% ze to tandeta
Printable View
Wszystkie te piloty to chinszczyzna.Najwazniejsze by byl na baterie (pastylki) jesli jest na paluszki to 90% ze to tandeta
Oto odpowiedź jaką otrzymałem od stig.pl:
Witam!
Płytki naszych pilotów nie pasują do oryginalnych obudów. W pilotach Bloker 44
aplikowane są baterie CR2016.
To jest pastylka a to ze nie pasuje do ori obudow to wiadomo :D. Teoretycznie mozesz zaryzykowac.
Witam panowie zakladalem do swojej A3 ten sterownik i wszystko poszlo według planu :) tylko mam jedno pytan co z fukcja domykania /otwierania okna z pilota bo jeslii chodzi o otwieranie tego z kluczyka to jest ok a z pilota to juz nie tak fajnie i mam pytanie czy da rade to zrobic:confused: Pozdrawiam Mariusz:D
Wszystko co potrzeba jest na forum szukaj i czytaj.
Takich tematow jest minimum kilka.
jesli twój sterownik obsługuje moduł komfortu to widocznie zapomniałes sie wpiąc kablem do kostki. przejrzyj 10 ostatnich stron tego tematu a dowiesz sie jak to zrobic, na pewno znajdziesz odpowiedz bo ja niedawno to robiłem i jest tam napisane jak to zrobic.
Panowie zainstalowałem tego stiga (Bloker 44 dedykowany). Wszystko świetnie działa, piloty dobrze łapią, domykanie szyb, bezproblemowa instalacja. CO do tych obudów to Tomek miał rację, jakością odbiegają od oryginalnych, ale na stronie stiga można kupić nowa obudową bodajże za 35zł jakby komuś się strasznie styrał, więc tragedii nie ma. Ogólnie spodziewałem, się większych problemów z montażem tego, lecz na takowe nie napotkałem. Czujnik wstrząsu tez dobrze sobie radzi. Nawet mógłbym rzec, że polecam;)
Panowie, zadam może i głupie pytanie ale w sumie kto pyta nie błądzi :)
jak wygląda sprawa z oryginalnym pilotem ?
dorobić ori centralny sterowany z pilota ?
doczytałem się na forum że chodzi o wymianę pompki centralnego na na inną o podanych numerach...
ale wszyscy piszą o jakiś modułach z allegro itp ?
i teraz nie wiem czy jest to nie realne, nie opłacalne czy co ?
najpierw sprawdz jaką masz pompke centralnego zamka, moze twoja obsługuje pilota radiowego, jak nie to juz twój wybór co wybierzesz czy wymiana pompki (tylko ze wtedy jeszcze dochodzi kupno pilota + zaprogramowanie go razem z pomką, oraz kupno anteny) albo kupisz sterownik tak jak ja to zrobiłem lub kupisz tak jak Kamil5771 sterownik razem z alarmem.