Odczyty z sondy wskazuja ciagle na uboga mieszanke jak nie masz innych problemow z autem przy zapalniu czy samej jezdzie to wymien sonde lambda i powinno byc ok.
Printable View
Odczyty z sondy wskazuja ciagle na uboga mieszanke jak nie masz innych problemow z autem przy zapalniu czy samej jezdzie to wymien sonde lambda i powinno byc ok.
Czy ktoś z Was wie co to są za błędy? 19559 i 18104. W naszym FAQ ich nie znalazłem, a mam tylko numery błędów.
Czasem go muli na niskich obrotach i czasem ciężko odpala ale to naprawdę sporadycznie.
Dzięki sparky za pomoc teraz tylko muszę kupić dobrą sondę.
co to za błąd?
16706 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji – brak sygnału
jak silnik mi sie zagrzeje do temp 90 stopni to gaśnie, myślałem że to czujnik temperatury, i nie odpali dopóki nie ostygnie
Nie masz sygnału z czujnika predkości silnika G28, bez tego czujnika silnik nie odpali
ale czemu silnik gaśnie jak sie nagrzeje do 90 stopni, co ma do tego czujnik predkosci?
i gdzie znajduje sie czujnik G28?
pozdrawiam
Czujnik znajduje sie z przodu silnika w dolnej czesci w okolicy połaczenia ze skrzynia. Trudno jednoznacznie wskazac czemu sie tak dzieje podałes taki bład wiec pisze jakie ma znaczenie. Może jak sie nagrzeje przestaje dzialac lub gdzies przewód idacy od niego jest uszkodzony.
jutro obadam ten czujnik, zauważyłem jeszcze że gdy badałem vagiem silnik to temperature na zegarze pokazywało mi 90 stopni a na vagu 105 stopni a gdy mi zgasł to -127 czyli tak jakby czujnik temp,tylko który?
Czujnik jest jeden dwuobwodowy czyli w jedej obudowie sa dwa jeden dla zegarów a drugi dla komputera. To raczej ta temperatura jest przyczyna zgaszenia silnika albo czujnik przekłamuje albo autko ci sie grzeje.
Pomóżcie, co to za błąd bo nigdzie nie znalazłem opisu, co z tym zrobić ?
VAG-COM Version: Release 311.2-N
17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83): Signal too Small
P1290 - 35-00 - -