Czy w angielskim liczniku można podmienić tarcze na europejska i będzie działał prawidłowo?
Dużo z tym roboty jest?
Printable View
Czy w angielskim liczniku można podmienić tarcze na europejska i będzie działał prawidłowo?
Dużo z tym roboty jest?
jak tarcze podmienisz to prędkość pokaże prawidłowo ale kilometry w milach i nie wiem jak ze spalaniem.
Wysłane z Galaxy S6 edge przy użyciu Tapatalka
Heko nie kombinuj, są mądre głowy na forum od tego i Ci ogarną.
Najpierw muszę mieć pewność, ze to wykonalne - dlatego zadałem pytanie.
Dość pilna sprawa..
Potrzebna głowica do APY. Pytanie od czego jeszcze podejdzie. Macie jakieś sprawdzone źródło gdzie to dostanę w 100 %??
I tłoki, też do APY. Gdzie to dostać????
Rozkminialem temat ostatnio, do mnie do bama założyłem głowice z agn 125km. I z tego co MI wiadomo to prawie wszystkie głowy 1.8 są zamienne. Jedyne różnice to wąski i szeroki kanał oraz vvt. Przekladasz swoje wałki tylko. Gdybym nie miał lapka w serwisie to bym Ci podesłał tabele co jest na jakim kanale i zmiennej fazie. Pogrzebany w necie, to znajdziesz, bo mi się na telefonie źle szuka
Panowie magiel do S3 apy 99 pasuje z każdej innej S3 8L?
tak.
Z S3 i TT 8N każdy taki sam
Byle nie z angola
Dzięki👌
Pewnie mówisz o mocowaniu na dolot, zapomniałem... Ale łatwo dorobić
miałem kiedyś na stole rozebraną na części pierwsze dwie głowice AUM oraz BAM. W bamie były jakieś podkładki przy sprężynach zaworowych, czego nie było w aumie
Byłem dziś u mechanika co mi robił głowice i pytałem o te podkładki, ale mówił, że nie pamięta ale przerzucal wałki i zawory( nie dopisałem wcześniej) z bama do agna, oprócz mocowania na dolot nie bylo między nimi roznicy
Pytanko dotyczace czujnika pedalu hamulca. W 1.6 przedlift mialem dwupinowy a poliftowy ma 4pin, jak to nalezy podlaczyc do ECU?
Co można p&p wsadzić za APY do S3?????
BHF R32 z tt ;)
oo, bede miał w styczniu :)
a teraz mam 2.0tfsi BWA jak chcesz:P
Każde Ci podejdzie :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bhe będzie z Tt 3.2 :P
Okej a jakie są plusy i minusy takiego r 32 w porównaniu do 1,8T????
Coś ponadprogramowego jest potrzebne żeby to wrzucić???
Nie ,bierzesz najlepiej z tt 1gen.i siada bez rzeźby, z a3 8p poloski ,poduszki i wiazka do zmiany/rzezby
Jesli ktos nie ma w planach wielkich mocy w 1.8t tylko seria albo jakis soft na fabrycznej k04 to zadnego podejścia nie.ma do erki ,a z dsg jest bajlando
Zadnych dv,enek,podcisnien i innego badziewia,ogień i jedzie :thumbright:
Ja bralem z tt 1gen i bylo bhe ,grabek pisał ze ma.taki,byc moze w innych rocznikach byly inne oznaczenia ,musisz to spr.ew.popytac osoby bardziej rozeznane
Ze swoje strony dodam zr jak sie zdecydujesz na swapa to bierz totalnie kpl.,jeśli nawet trafi Ci sie w jakiejs promocyjnej cenie sam słupek to później skompletować reszcze gratow moze byc wk... i cenowo średnio opłacalne,albo najlepoej wyrwac kpl.tt angola(takie tt mozna juz w pl trafic od nawet 6k po stluczne do 12spokojnie ),zostanie Ci sporo gratow na sprzedaz wiec kasy troche sie zwróci a przy swapie nic Cie nie zaskoczy ze pozniej czegos brakuje ;)
ostatnio sprzedałem swap, to 2 dni później esa już jeździła :)
teraz będzie z DSG auto. Ale jest info że nie jeździ tylko odpala.
Piotrek ,masz nawet temat z s3 r32 z lublina
https://www.a3-club.net/forum/showth...7209-S3-8l-R32
Dowiesz sie wszystko ;)
Jak jest masa r32 i 1.8t?
Nie wiem, ale słupek r32 to jakieś 2x1.8t
Witam ,z dnia dzień eska przestała palić, rozrusznik kręci, iskra jest paliwo na listwie jest( nie wiem jak z jego ciśnieniem bo nie sprawdzałem ),
Bezpieczniki sprawne , przekaźnik 167 pompy ok , czujnik wałka rozrządu podmieniony i też nic.. pompa podpięta na krótko szumi jak zła... jedyne czego mi brakuje jak przekrecam kluczyk to nie reaguje..(na słuch)🙄 normalnie po przekreceniu trochę słychać jak mieli a teraz nic .. ale paliwo niby podaje (prąd dochodzi)
Czujnik g28 wału jeszcze nie ruszony
,może ecu? Niby kontrolki wszystkie są podpiąć się można ,błędów brak.
jesli czujnik walka rozrządu podmieniony to pozostaje czujnik wału.
albo imobilaizer w niefabrycznym alarmie zaszwankował i nie daje sygnalu na któryś z tych czujników.
Pompę mozesz sprawdzić dosyć prosto:
wyjmij rurkę z kosza co idzie na listwę i wsadź ją do wiadra.
po przekreceniu zaplonu powinna napompować. Jak nie zapompuje cisnienia to przekaźnik pompy paliwa do wymiany.
Nie mam alarmu dodatkowego..
Podmiana ecu na inne (apy na apy) jest bezproblemowa? Czy coś trzeba kodować.
Sprawdzę tą pompę jeszcze takim sposobem jak mówisz...chociaż przewód przed listwą rozpinałem i rzyga paliwo
rzyga paliwem bo na listwie jest regulator cisnienia i on nie pozwala na powrót paliwa.
jak masz ten przewód juz na wierzchu to nie dobieraj się do pompy tylko krec rozrusznikiem i obserwuj czy paliwem tryska ;)
swoją drogą...
w 8L jest 3 max 4 bary cisnienia.
w tfsi 160-170 barów i przy wymianie filtra paliwa tam dopiero jest paliwowytrysk ^^ :D
Kurde, totalnie nie odniesie się to pewnie do tej sytuacji, ale tez miałem tak ze fura nie paliła..
Stała ponad miesiąc nie ruszana, kręciła ale nie paliła..
Wkoncu podłączyłem aku pod prostownik i odpaliła 😂
🤣no nie jesteś nawet blisko
A wrzucając Bama za Apy to coś więcej trzeba??? Czy podmiana tak jak Apy za Apy???
Slupek podejdzie,sonda inna bo w bamie /amk szerokopasmowka,zmienna faza jest tu i tu ,,czujnika egt nie ma w apy,czujniki stukowe chyba sa inne ,więc swoje musiałbyś przełożyć
Wracajac do swapa r32 z tt
https://www.olx.pl/oferta/audi-tt-8n...5-IDy3InG.html
Takie ogloszenie Piotrek sie pokazalo
Za 12k wyjmiesz to audi
Zderzak przod galant stan 2k spokojnie wezmiesz
Wnetrze,hebel 334 ,felgi oz 18,napedy ,na miękko 4k
Juz swap wychodzi 6tys a.gdzie reszta rupieci z tej tt ;)
I z lubelskiego wiec masz na.miejscu :)
Koledzy podesle ktos jakis sensowny kabelek do diagnostyki ?
Stary juz mi wysiadl i na nim mialem problem juz co kolwiek zerknac w a4 z 2010r.
Podeslijcie link do czegos w miare co bez problemu bedzie smigalo na win10 z vcds czy cuś :D
Orientuje sie ktoś czy ramka grilla z s3 8p przedlift jest dostepna jako osobny element w aso? Czy trzeba caly grill?
Szukam profi tapicera.
Chce oddać do obszycia kierownice od 8l.
Szycie gładka nappa i ścieg w jodełkę. Jak ori
Pytam bo 2 firmy próbowały i według nich jest ok, jeden pan powiedział Tomkowib164 „zabieraj i wypiehtalaj stont” a drugi pan mi powiedział” jak chce mieć idealnie to nowa w aso”
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5557808ce5.jpg
Widziales kierki co na osiedlu u mnie robia ?
Naciagniecie mikado,szwy to samo,140 zl za kierke z tego co pamietam
Zrobilem sobie i znajomym nascie sztuk,ja polecam ;)
Jak jestes zainteresowany moge podlinkowac
Mikał obejrz mojom. 190 chyba samo obszycie kosztuje w obszywamy.pl
Chudy poka tom Twojom kierkie :rolleyes:
Chudy jakie ty masz rączki :D
Michation sprawdz na fejsie EVO3000 Jelenia Góra. Sam planuje do niego wysłać kiere.
Widziałem, szukam kogoś sprawdzonego. Poprzednicy do których wysyłałem niby profi:
Maff- ponoć koty, 550zl szycie - zyebali
Ełk- poprawiaja maff, 350zl -zyebali
Biedacy😎paczta ile ja zabulilem w evo300😆https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4dcd6303f1.jpg
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka