Ja mialem Dunlopy winter sport 3D przez 2 sezony , ostatnio mialem 4D i naprawde opony na sniegu daja rade ;) pod warunkiem ze sie nie przegina oczywiscie :)
Printable View
Ja mialem Dunlopy winter sport 3D przez 2 sezony , ostatnio mialem 4D i naprawde opony na sniegu daja rade ;) pod warunkiem ze sie nie przegina oczywiscie :)
HANKOOK W300 co sadzicie o takiej oponie? Jezdził ktoś?
Zastanawiam się nad kupnem oponek FIRESTONE WINTERHAWK 2 EVO 195/65R15 91T lub Bridgestone Blizzak LM30
Przeczytałem cały wątek i znalazłem tylko 3 opinie na temat Firestone, że są m.in. ciche. Które z w/w będą lepsze? A może coś innego lepiej kupić w tej cenie? ;)
Ja od siebie polecam Nokian WGR2 - świetna opona do szybkiej jazdy i bardzo dobrze daje sobie rade na śniegu. Jak było sucho to jeździłem na nich z takimi prędkościami jak na letnich Toyo i trzymały świetnie. Co do nowego modelu WRD3 to z opini które czytałem wynika że to opona typowo na śnieg i średnio się jeździ jak go nie ma. A jak ktoś chce po kosztach to Kelly Winter ST. Miałem je w Golfie i też wolno nie jeżdziłem i byłem bardzo zadowolny bo kosztują grosze a nie było zaspy żebym nie wyjechał a ja ,,lubie" pakować się tam gdzie inni boją się pojechać :D
Panowie, trochę tam przeglądałem temat ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi :)
Czy lepiej na zimę mieć 225 czy 205 oponki przy 17 calach?
Niby wiadomo że im węższa tym lepiej trzyma w koleinach ale na gołoledzi lepiej mieć szerszą..
Cena nie gra zbyt wielkiej roli.
Niby to mało ważne, ale autko ma mocy +- 330 km więc wolałbym oponki z lekko wyższej półki.
Jaką oponkę byście mi poradzili ?
Będę bardzo wdzięczny i docenię każdą radę. Pozdrawiam
Ja bym brał 205 na zimę. Na zime nie liczy sie szerokość opony tylko wywierany nacisk opony na każdy cm kwadratowy.Więc szeroka opona będzie gorsza. A co do marki opony to VREDESTEIN Snowtrac 3 moim zdaniem bardzo dobre opony.Testowałem i byłem mega zadowolony.
Ja od siebie polecam jak ktoś ma 15" to Kleber HP2 195/65/R15 bardzo dobrze się trzymają drogi i są ciche jedyna wada to podobno słabe boki opony ale jak ktoś uważnie jeździ to nie ma problemu POZDRO
Ja od siebie Polegam Goodyear Ultra Grip 8 - badz 7 na poprzednum samochodzie mialem UG 7 i cenie sobie je bardzo, nie było górki pod którą bym nie podjechał oraz zaspy przez ktora nie przejechałem, w tamtym roku mialem na swojej poprzedniej A3 Continentala i na nich do domu musialem jezdzic do okoła bo niestety lekka zaspa i stałem a w tym roku kupilem nowy zestaw GY UG8 i po pierwszych sniegach i lodzie byly niezawodne ale pełna ocene dam po zimie
Potwierdzam. Miałem u siebie UG 7 + i jeżeli chodzi o ruszanie na śniegu czy też bardzo śliskiej nawierzchni, to nie było z tym problemu ( a opony mają teraz może 1/3 bieżnika). Gorzej natomiast było z trzymaniem bocznym auta. Nie miałem jakichś nieprzyjemnych sytuacji w zimę, ale bałem się wchodzić trochę szybciej w zakręty czy wjeżdżać na rondo.
ja jeżdżę na michelin alpin a4 i według mnie opony są godne polecenia. Bardzo dobrze trzymają się na śniegu. Nigdy nie zawiodły mnie. Teraz wyszły pilot alpin 4 tylko ze najmniejszy rozmiar to 17 cali w sprzedaży ale z tego co czytałem to opona robi robote
Ja tez mam komplet opon Michelin Alpin a4 i bardzo polecam :)
Tak na prawdę musielibyśmy spotkać się na jakimś zimowym spocie i faktycznie zobaczyć. Ustawić start, prędkość 100kmh po 300m i hamulec w podłogę. I to samo z zakrętami.
Wszystko zależy od techniki jazdy. Mój 55 letni ojciec bardzo chwali sobie Dębice Frigo, ale on jeździ wokół komina zima nie przekraczając prędkości minimalnej za którą można dostać mandat za utrudnianie ruchu na drodze.
Ja w wyborze opon zimowych sugeruje się jedynie testami ADAC, ale w przypadku moich opon letnich kupionych też zapoznając się z testami ADAC przejechałem się raz na mokrym asfalcie i trochę mnie to kosztowało. Konkretnie mówię tu o oponach Conti PremiumContact3 195/65/15 czy jakoś tak. Na mokrym asfalcie leciałem jak po lodzie. ABS tylko strzelał i był koniec. W zakrętach też zbyt pewnie się nie czuje. Na suchym z kolei jest rewelacja. Jeszcze nie słyszałem tej piszczącej granicy, a czasem sobie na wiele pozwalam.
Ja po dzisiejszym powrocie do domu z pracy (25km w ponad godzinę) polecam Goodyear UltraGrip. Mam wersję 7+. Nasypało śniegu, zrobił się korek na 10km, kierowcy stali i czekali na pług i piaskarkę. Policja stwierdziła że droga jest przejezdna ale można jechać na własną odpowiedzialność, bo na wzniesieniu auta się ześlizgują. Z duszą na ramieniu powolutku ruszyłem i ... bez żadnych problemów przejechałem całą trasę. Wprawdzie 30km/h ale cało dotarłem do domu. Za mną gość jechał chyba na letnich kapciach bo ile razy zerknąłem we wsteczne lusterko to widziałem raz jeden bok samochodu, raz drugi. Zdrowy rozsądek i dobre zimówki to podstawa.
Ja polecam opony Michelin alpin A4 wczoraj przejechałem w zaspach 140km i oponki naprawdę dobre :D co prawda postawiło mnie raz w poprzek ale wiadomo, że żadna opona na lodzie za dobrze sobie nie radzi.
ja tej simy GOODYEAR ULTRAGRIP 8:) oraz Firestone WINTERHAWK
u siebie mam Fulda Kristal Montero 2 i naprawde polecam na zime super i co najwazniejsze na alsfalcie nie hucza
Ja polecam Nokian WR G2 . Mam takie opony w 2 samochodach i założyłbym do następnych. Ciche na asfalcie, dobrze sobie radzą na śniegu i cena nie jest wygórowana.
Polecam najnowsze Continentale Winter Contact TS850.
Wcześniej miałem Goodyear UG6 i nie polecam. Przy lekkich skrętach wchodziły w poślizg.
Wcześniej miałem Michelin Alpin A3 i też bardzo dobrze sie spisywały lecz wtedy auto było z quattro. Jeszcze wcześniej były także Continentale tylko że starszy model TS810 i złego słowa nie mogę powiedzieć. Robiły swoje i dawały poczucie bezpieczeństwa. Moim zdaniem na zimę Continental robi jedne z lepszych opon.
Pozdrawiam
Konrad
Michelin Alpine jezdziłem były super teraz jezdze na continentalach TS810 ALBO 830 Itez sa dobre ale kumpel smiga na ultra grip 8 i podobno rewelacja
Jak zimówki to tylko Conti TS830 albo TS850.
ultra grip 8 spoko oponki a że made in poland to chyba dobrze:)
Ja polecam Dębice Frigo;p
Na tą zimę zakupiłem Continentale TS830P i przejechałem już na nich co nieco, więc mogę powiedzieć, że wszystko pięknie, ale jest jedno ale.. na byle śniegu ślizgają się przy ruszaniu, czasem jest problem z parkingu wyjechać..pod większe górki nie odśnieżone strach nawet próbować wyjeżdżać.. poza tym są ok.. prowadzenie i hamowanie na suchym,mokrym i śniegu bez zastrzeżeń. W sumie raczej ich nie polecam..jak na klasę premium to szału nie ma.
Trzeba było sobie kupić oponę na śnieg czyli TS850, a nie model "autostradowy" czyli TS830P. A przy okazji zapytam jaki to był rozmiar?
Po drugiej już zimie i jednym otarciu się o murek popieram zdanie kolegi robbel. TS830 nie nadają się szczególnie na śnieg i lód. Do jazdy po asfalcie suchym, mokrym i z breją śniegową nie mam zastrzeżeń. Jak najbardziej model autostradowy, ale nie miałem nikogo kto by mi to powiedział przed kupnem- sugerowałem się testami ADAC.
Szybkie łuki na mokrym asfalcie pokonuje się bardzo pewnie. Rozmiar 195/65/15.
Na kulig też średnio się nadają- 5 par sanek rozpędziłem tylko do 50kmh. Dalej już ESP nie pozwalało- Diddel może potwiedzić ;)
Standardowe 195/65 R15 91T .. opona zimowa to zimowa..po czy sądzisz,że to model autostradowy? Ja kupując je miałem wrażenie, że będą się charakteryzować dość uniwersalnymi właściwościami i byłem naprawdę zaskoczony,że tak kiesko trzymają przy ruszaniu na śniegu. TS830P nie jest oponą kierunkową na czym mi zależało, przeciwnie do TS830, która jest właśnie kierunkowa i podejrzewam, że są z dokładnie tej samej mieszanki tylko kształtem bieżnika się różnią.Kolega mathrix potwierdził, że TS830 też nie są za dobre, a o nich na pewno nie powiedziałbym, sądząc po kształcie bieżnika, że są "autostradowe", więc skoro przy tak różnych bieżnikach opony te maja podobne zalety i wady to sądzę, że raczej to wynika ze składu mieszanki. Może w innym rozmiarze i w innym aucie by się sprawdziły ale do A3 moim zdaniem nie warto ich dawać.
Tzn. warto czy nie warto. Pytanie, czy w tak przystępnej cenie znajdziesz coś lepszego. W tym rozmiarze ta opona kosztuje około 250zł/szt. Są przecież takie za 350 i za 500zł/szt.
Masz rację mathrix ..sam się bardzo ceną zasugerowałem i marką.. niektórzy sobie dębice frigo chwalą, a jest tańsza.. więc może drożej nie znaczy lepiej? Jednak do 250zł jest z czego wybierać..wiadomo są też droższe ale czy faktycznie lepsze? Z oponami to jednak zawszę trochę loteria.
Z tańszych opon polecam - Fulda Kristall Montero 3. Osobiście używam i jak na razie mnie nie zawiodły. ;)
Conti TS850 kupione w środku tej zimy i aż się zdziwiłem że jak wjechałem na nie odsnieżoną ścieżkę leśną dla próby, wzniesienie coś koło 40 stopni i jeszcze nawet stanąłem przy górze zeby zobaczyć czy ruszę i nawet się koła nie zamieliły. Świezutki snieg był, nikt przedemną nie jechał po tej drodze, może coś koło 10-15 cm sniegu. Wiec mogę z czystym sumieniem polecić. Koszt 250 zł rozmiar 195/65/R15. Jeszcze miałem na oku ALPIN A4.
Na blocie posniegowym to troche gorzej sobie radzą, ale tragedi nie ma.
Dla narzeczonej do Ibizy kupiłem TS800 i też nie slyszałem jeszcze o nich złego słowa, a nawet pochwałę, że w końcu wyhamowała przed brama w domu :P
Ocena głownie pod wzgledem zachowania na sniegu, bo to jest do mnie priorytetem na mojej pagórkowatej i nieodśnieżonej wsi :P
Na zime polecam continental 850 kupilem na ta zime i jezdze w trudnym terenie.Naprawde dobra opona polecam a jezdze w zimie agresywnie i narazie mnie nie zawiodly ładnie sie kladzie do sniegu mieka guma naprawde polecam.Godne opony
panowie może ktoś mi racjonalnie odpowiedzieć na pytanie
czy jeśli z opon zimowych które posiadają kolce na bieżniku wyciągnę je czy taka opona będzie się nadawała do jazdy czy straci swoje właściwości
opony przywiezione z Szwecji, są to nowe opony Pirelli
Mariusz w moich oponach były kolce ale już ich nie ma i się dobrze jeździ;)
Panowie a jak się sprawują Michelin ALPIN A4 205/55R16 91 T .
Teraz są fajne ceny i muszę kupić komplecik + felgi 16 bo na 17 zimą 225/45/ nie wyobrażam sobie komfortowej jazdy pomijając zawrotne ceny gumek :)
W ubiegłym sezonie kupiłem nowy komplet opon Michelin Alpin A4 205/55 16" i bardzo polecam :) opona w miarę cicha ( przy ponad 140km/h słychać huk) i świetnie się trzyma na mokrym asfalcie jak i na zaśnieżonej drodze. Jeździłem na nich w sporych zaspach i spisywały się rewelacyjnie.
Ja kupiłem w listopadzie 2 sztuki 205/55/16 Nokian WR A3 i jestem zadowolony.
Wujek w A6 C6 też ma takie tylko w 17" i jak na razie nie było opcji żeby auto gdzieś stanęło ;) pomijając że to quattro ;)
Dzięki. Zamówione Michelin Alpin A4 205/55 16. Jeszcze jedno pytanko czy alusy 16" z ET42 podejdą do A3 8P .
Edit:
Gumki naciągnięte na 16" 7J ET45. .... leżą i czekają na śniegi :).
Mam zamiar kupic zimowki do mojej A3,mysle o 195/60/16
Mozliwe ze zapytacie dlaczego 16" bo mam akurat takie felgi.
Nie wiem czy to jest dobry rozmiar
na zime?
Moze ktos z was mi doradzi,co byloby najlepsze z tego rozmiaru?
pozdr
Moim zdaniem lepiej będzie 205/55r16 - dlaczego? . Bo ten rozmiar jest bardziej popularny . Za tą samą kasę kupisz lepsze opony. do tego w przypadku uszkodzenia kupisz nowa w lepszej cenie. nie odczujesz różnicy na szerokości podczas zimy . w większości sezonu i tak będziesz jeździł po czystych drogach. Jeździłem i na 195 i na 205 zimą i nawet lepiej mi się jeździło na 205. Mi udało się wyrwać za 375pln Alpin A4 w indeksie H na koniec czerwca w produkcji styczeń 2013.
ja mialem sport contact winter i calkiem przyzwoite ale na wilelkie sniegi to tylko quattro i kolce:)
do aut z duża mocą tylko Michelin Pilot Alpin PA3 / 225/40/18 - debeściaki :thumbright:
Powodzenia na 18" zimą i 225 . do tego komplet opon za 4,5k to lekka przesada i przerost formy nad trescią.No chyba że ktoś ma S-kę za 100k to wtedy mus :). Sens takich opon jest jak ktoś w Niemczech autostradą do roboty po 50-100 km w jedną stronę robi. Na nasze miejskie dziurawe drogi szkoda wydanej kasy i zawieszenia . No chyba że zimą 150+ km/h latasz po naszych drogach :). Nie wiem co tu ma moc auta do tego. :). No dobra , poza sezonem za 3,5k :)
Jak dobrze poszukasz do znajdziesz sezonowki na Allegro za mniej jak 1K, ja kupilem za 700zl (2x8,5mm, 2x6,5mm)
Mało która eska jeździ na 17 w zimę także nie wiem o czym piszesz, te Micheliny są godne uwagi ponieważ jako jedne z nielicznych są oporami które nie halasuja tak jak inne zimówki a prędkość max jaka mozesz na nich zrobić to 240-250km/h a są w zimie przecież takie dni ze jest sucho i bez śniegu na asfalcie. Jeżdżę tak już 3ci rok o wszystkie felgi proste, te opony są dedykowane do mocnych aut ze względu na ich właściwości jezdne, dlatego polecam :thumbright:
Oczywiście, wszystkie opony z wyższej półki to idealne opony autostradowe w Polsce mamy trochę inne warunki . Ja jeździłem na bardzo wielu oponach i najlepiej sprawdzały się DEBICA FRIGO . Spokojnie mogę polecić tą oponę na Polskie realia , wyjazd w góry czy jazda po nieodśnieżonych drogach to dla nich nie problem . Na tej oponie nie poszalejemy jak śniegi zejdą i będzie przez chwilę sucho , to jest opona do PORUSZANIA SIĘ po polskich drogach w zimę . Jak ktoś ma S3 to raczej takiej opony nie założy po chyba nie ma takich rozmiarów.
Oczywiście Dębicę polecam tylko na ZIMĘ.
Ja osobiscie moge polecic opony firmy Nokian dopiero jeden sezon przejechalem ale jestem bardzo zadowolony.bardzo ciche ,dobra przyczepnosc indeks predkosci to 210 km/h na pl to wystarcza , duzo pozytywnych opinii innych uzytkownikow dlatego tez zakupilem i nie zaluje