Spruboj nie zaszkodzi ale widac brazowe/szarawe miejsca co nie wrozy jej przyszlosci. Odpukac moge sie mylic --- oby
Printable View
Spruboj nie zaszkodzi ale widac brazowe/szarawe miejsca co nie wrozy jej przyszlosci. Odpukac moge sie mylic --- oby
Tzn. wiesz, ogólnie wszystko działa u mnie, prócz bagażnika no i niekiedy auto się samo zamknie, ot tak.
Ale żadnej ścieżki chyba przepalonej nie ma, jak uważasz ?
Przeczyszczę styki w tej 10pinowej kostce, bo są trochę zaśniedziałe, te 2 kabelki, które są tak "oszronione" ogarnę, aby elegancko się łączyło i myślę, że jeszcze trochę pohula..
Ta czarna kostka podaje zasilanie na pompke i byc moze auto sprawia ci niespodzianki z zamykaniem i otwieraniem. Przepalonych sciezek nie widze i dobrze:)
aha, bo właśnie ten czerwono-zółty i obok bodajże czerwono-brązowy, oba się wyrwały, tak były zaśniedziałe, a możliwe jest to, że przez to rozładowuje mi akumulator ?
Tak bardzo mozliwe. Ten czeewono zolty idzie z aku wlasnie a masa wiadomo.
Hmm.. bo właśnie rozładowuje mi ako, ale nie tak np. w ciągu jednej nocy, tylko powiedzmy stopniowo tj. przy 4-5 dniu już ciężko silnik urochomić, trzeba doładować..
Czyli w takim razie dobrze, że się za to wziąłem, gdyż możliwe, że wydałbym niepotrzebnie pieniądze na nowe aku, a może się okazać, że to ta pompka go doiła..
sprawdź na wszelki wypadek jeszcze jakie masz ładowanie przy obciążeniu.
Etanol, ale właśnie sęk w tym, że on po jeździe się elegancko naładuje, tylko gdy postoi kilka dni to ma problemy..
witam mam problem z centralnym zamkiem > podobno spalona jest pomka centralnego (moduł komfortu)
gdzie się ona znajduje ??
Tak ciężko poszukać? 2 post tego tematu. http://www.a3-club.net/forum/showthr...full=1#post291
Darepb a to co innego.
Spokojnie, na dniach wpadnie do mnie kumpel z miernikiem i pomierzymy co jest grane ;)
Edit# Pompka złożona i założona, kierunki podczas zamykania i otwierania z centralki zaczęły mrygać + powróciło światło w bagażniku :) Misja wykonana.
Pozdrawiam.
Witam kupiłem nową pompke centralnego zamka. chce teraz zakodować kluczyk tylko ze nie posiadam Vaga w temacie jest link do sposobu jak zakodowac centralny za pomocą 2 kluczyków, tylko ze link nie działa:(
Mógłby ktoś opisać tą metode lub wkleić działający link?
Z góry dziękuje
wielkie dzieki
Witam.Ost wywalił mi bład 01367 Central pump run time exceeded(likely leak) dodam ze od tego czasu zwiesił mi sie alarm tz ze musiałem wyłaczyc go na wyjce bo nie szło go wył przez pilota.I tak został.Czy ktos moze powiedziec co sie stało??
Gdzies byla nieszczelnosc lub zamek sie nie domknal. Skasuj i sprawdz po kilku dniach.
danio bład wywala po skasowaniu to nic nie daje.a alarm dalej zwieszony.dodam ze nie moge przekrecic w klapie klucza zeby np zamknac lub otworzyc
Czy przy zamykaniu pompka chodzi dłużej niż zwykle?
po przekreceniu kluczyka centralny zamyka sie a pompa chodzi jak chodziła.zyyyyt i koniec.szybko bez zmian jak wczesniej. dziwna sprawa ze na kluczyk zamyka sie wszystko.a jak chce np otworzyc klape sama kluczykiem to nie ma opcji w ogole klucza nie idzie przekrecic
Klapa tutaj nie robi roznicy bo nie jest na cisnieniu juz. Ewentualnie ma zwiazek z alarmem. Musisz wyjac zamek i go wyczyscic.
Jesli blad wywala to moze nieszczelnosc masz na klapce od wlewu paliwa.
jesli chodzi o zamek bagaznika, to wpryskaj wd-40 do bebenka zamka i po paru minutach poruszaj kluczem, powinno póscić.
etanol wyjałes mi to z ust.byłem dzisiaj demontaz zamka zrobiłem.wd 40 poleciało ale jak było tak jest.na allegro widziałem za 40 pln wiec musze kupic.
Od paru dni mam problem z otwieraniem i zamykaniem mojej Audi A3 8L 2003r z pilota. Wymienilem baterie w pilocie i sprawdzilem bezpieczniki nr 6,14 i 38. Posiadam dwa kluczyki i z oby dwóch nie idzie otworzyc samochodu naciskajac guzik na pilocie, tylko po przez wkladajac kluczyk do zamka i przekrecajac go. Bedzie to pompka do wymiany? nic nie buczy w bagazniku.
Nie buczy nawet jak przycisniesz ten srodkowy przycisk do otwierania wszystkich drzwi????
Gdy naciskam na guziki na pilocie to pompka milczy, zero odglosu. Wydaje dzwieki tylko gdy przekrecam klucz w zamku otwieranie/zamykanie przez max 2sekundy(zawsze byl taki odgłos od zakupu). Dziwne bo mam tak od 4dni i pamietam, ze centralny z pilota dzialal z rana bo jechalem wymienic klocki. Gdy popoludniu odebralem samochod z warsztatu centralny juz nie lapal z pilota.
Próbowałem programowac piloty wedlug tej instrukcji http://images28.fotosik.pl/191/c38e308efd0c47e0.jpg (U gory z lewej) i zero efektow. Ja zrobilem tak, znajomy wszedł do samochodu przekrecil kluczyk na zaplon, ja zamklem go w samochodzie przekrecajac drugim kluczykiem drzwi(kluczyk po przekreceniu wyjąłem), w czasie 5 sekund od zamkniecia naciskajac na guzik otwarcia bylo zero reakcji ( podobno maja migacze migac ). Pytanie takie. Czy naciskac mam kluczykiem ktory jest w zaplonie ? czy kluczyk ktorym zamykam drzwi ma zostac w zamku i tym kluczykiem naciskac ? czy jest jakis specjalny punkt gdzie lapie sygnal pilota?. Przepraszam za klopot panowie ale jestem świeży w tych sprawach. Dzisiaj wieczorem bede mial mozliwosc podpiecie kabla.
uzywasz tylko klucza co masz w zamku. Pozniej robisz to samo z drugim. Zmieniasz kluczyki
hehe, ale po co zostawiłes kolege w samochodzie? :D:D
A tak btw. czy zamek do tylnej klapy bagażnika pasuje obojętnie jaki ? Bo u mnie też go szlag trafił, nie działa totalnie i myślałem, aby kupić nowy (używany) ?
przedlift do przedlifta a polift do polifta.
Witam panowie ,sorry że przeszkadzam ale jest problem ,otóż kupiłem już z takim fantem ,więc wkładam kluczyk zamykam\otwieram drzwi i po zamknięciu\czy otwarciu sychać przez 10s około pompke jak buczy .czym to jest spowodowane ?
A otwiera i zamyka wszystkie drzwi, czy tylko te w których przekręcasz kluczyk?
Masz nieszczelnośc gdzies w układzie. Najprawdopodobniej przy samej pompce. Uprzedzam pytanie. Pompkę znajdziesz w bagażniku (schowek po lewej w nadkolu) głeboko zawinięta w gąbkę. Sprawdz czy przewody pneumatyczne (dwie sztywne rurki) są dobrze osadzone w gniazdach pompki. W razie potrzeby dociśnij i sprawdź działanie pompki. Lub jeśli to nic nie pomoże. sprawdź nasłu****ąc przy pompce sprawnośc działania. Być może usłyszysz miejsce syczenia (ubytku ciśnienia) i dojdziesz skąd ucieka.
Może źle się sprecyzowałem, czy kluczyk, którym odpalam auto i otwieram drzwi podpasuje do innego zamka (bębenka) ?
ROzumiem ,tak wiem gdzie jest pompka ,bo już sprawdziłem mniej więcej z której częsci bagażnika słychać dzwięk , tak wszystkie otwierają się i zamykają wraz z bagażnikiem . Jutro jak chwile bede miał to sprawdzę ,bo denerwuje to heh
Jeśli wszystkie drzwi otwierają się i zamykają to odepnij od pompki wężyki, zatkaj w niej te dwa miejsca po wężykach palcami, i niech ktoś przekręci kluczykiem w drzwiach w celu zamykania lub otwierania. Jeśli pompka będzie dalej długo pracować to wina leży w samej pompce. A jeśli wyłączy się po około 1 sekundzie to szukaj nieszczelności w reszcie układu.
Zrob tak jak stacho mowi i pamietaj ze klapka wlewu tez jest zasilana pompka
Wesołych świąt wszystkim!!
mam mały problem z centralnym nie działą mi otwieranie i zamykanie z pilota reszta wszytsko działą tylko musze kluczykiem otwierać i mam pytanie czym to może być spowodowane baterie juz wymieniłem w pilocie i czy jest inny sterownik centralnego czy tylko tam gdzie pompka??
Witam forumowiczów i mnie dopadł problem z pompką, po próbie otwarcia auta wyłączył sie tylko alarm ,a drzwi już sie nie otwierały.
W bagażniku było słychać jakieś chrupanie jakby wirnik padł, po dobraniu sie do pompki zastałem pełno wody na gąbce jak i pod sama pompką.
I od momenu jak wyjołem pompke z gąbki przestała reagować na jakie kolwiek komendy pilotem styki były zaśniedziałe, przeczyściłem i dalej nie ma reakcji na pilot. Bezpieczniki są dobre ale nie działa otwieranie szyb ,drzwi ,wlew paliwa.
Pewne jest że pompke musze kupić ,ale czy ten brak reakcji na pilot jest normalny .( w sensie mrugania awaryjnymi)
Pozdrawiam
Tak normalny masz zwarcie na plytce
To zupełnie normalne jak pisze Danio, Pompka jest sercem całego układu centralnego zamka, ma w sobie również odbiornik fal radiowych.
Dzięki panowie , więc szukam pompki z końcówką E 8L0 862 257 E
Podepne sie pod temat.
A3 poliftowa.
Otoz nie moge otworzyc tylnej klapy. Pompka centralnego dziala, bo drzwi sie otwieraja i zamykaja. Gdzie szukac przyczyny ? W pompce, czy moze w przycisku (chociaz wydaje mi sie ze chodzi jak wczesniej). Moze tam cos zamarzlo, bo bylem kilka dni w gorach i bylo nawet -10 ?
raczej Mikrostyk czyli przycisk. Często śniedzieją przewody którymi są podłączone Mikrostyki i sie najprościej odrywaja.
włóż kluczyk do zamka w klapie i przekręć :> albo naciśnij i przytrzymaj środkowy przycisk na pilocie, bo mając polifta takowy zapewne posiadasz :>