Zaraz se liczniki popsujecie.
Vag tacho sciagniecie eeprom z jaegera
Printable View
Zaraz se liczniki popsujecie.
Vag tacho sciagniecie eeprom z jaegera
Dzieki za info,ale jedyny jaki w tym problem to taki ze nie posiadam takiego kabla mam KKL,oraz Commandera a Tacho niestety nie :( Trzeba się chyba wyposażyc w taki kabelek
! Sorry
Juz widze, posty wyzej ;) sorry
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wszystko zczytane, ale mam tylko pytanie by sie upewnic. Moj jaeger ma immo2 i takie tez jest w kluczach, ale wywalililem kluczyki ze starego licznika a w fisie mam immo1 i po adapracji klucza auto odpala mryga kontrolka od immo ale po 10min gasnie, lub jak sie zgasi i pojdzie gdzies od auta. Pytam tylko czy to winna pastylek? Mam crypto48 a w fisie z 97r immo1 bylo id13.Czy to wina pastylek?
Prosze o pomoc
Vag Tacho działa tylko pod 32-bitowymi windowsami ??
Ja odpalalem na win 7 x64 i dzialalo.
a powiedzcie mi bo mam mały problem z vag Tacho zainstalowałem go na 32 bitowej wersji wszytko pieknie ładnie widzi mi do menarzerze urzadzen jest poprawnie zainstalowany,ale odpalam program a tam u góry pisze mi ciagle "not found " cos trzeba zrobic zeby mi go widziało ??
Panowie nie zbaczamy z tematu!!!!!
To nie temat o sterownikach kabla
Cześć, Czy ktoś w Poznianiu lub okolicach zamuję się wymiana zegarów 1/2 Fis na FIS???
Mam pytanie posiadam w swoim audi A3 1.9 TDI 96KW z 2001 roku licznik jagera 1/2 Fisa z elektronicznym zegarkiem, licznik mi padł, kupiłem na allegro licznik z lifta z pełnym fisem VDO gdy podpinam niebieską i zieloną wtyczkę podświetla mi fis na czerwono i świeci mi kontrolka od świateł po przekręceniu zapłonu nie pokazuje temperatury ani paliwa. Czy da sięjakoś go sprawdzić czy działa bo jak coś to musze go odesłać a niemam pojęcia jak sprawdzić czy fis i wszystko w nim działa pomóżcie. Z tego co mi się udało poszukać to trzeba jakieś piny zmienić w kostkach. Jak można sprawdzić czy ten licznik działa proszę o pomoc
Witam, w moim a3 siedzi licznik 8L0 919 860, na jaki inny z fis mogę go zamienić ?
KOlego sensi, poświęc pare minut i przeczytaj ten temat, na pewno znajdziesz odpowiedź. Podpowiem Tobie, że musisz mieć przedliftowy FIS.
witam, mam problem ze zgraniem wsadu, z licznika jagear pół fis, zgrywa mi tylko jakąś część, jest jakiś inny sposób żeby wydobyć pin z tego licznika? próbuje kablem tacho i nic, część wsadu udało mi się ściągnąć polskim vagiem żeby wydobyc normalnie pin oczywiscie nie ma mowy :/
Gamers, o ile się nie mylę żeby zgrać wsad z licznik jeager musisz wyciągnąc licznik ( bynajmniej tak pisano wcześniej. Wertuj temat dokładnie, a jak coś uderz do mieto3.
wlasnie przeczytalem temat bodajże 4 razy, i nie widzialem rozwiązania mojego problemu niestety.
Witam,
jestem w trakcie migracji licznika ( benzyna będzie do diesla) i poszukuje wsadu 8L0919880BX (silnik diesel) bo z tego co znalazłem ma on 120km/h na 12 więc przypasowały by moje stare tarczki z 860.
Wie ktoś jak podłączyć licznik vdo polift na stole jakie piny do zasilania jakie do masy i jaka kostka? tylko nie piszcie mi że było bo przeszukałem całe forum i wszedzie jest do przedlifta
tak na 90% (rok 2000 8L0920930E) :
masa: 7, 9, 29, 32
plus: 1, 23
Niebieska wtyczka
przedlift opisany na forum:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...=1#post1095272
Czyli w swoim poście chyba literówke zrobiłeś.
dokladnie juz poprawilem wielkie dzieki
pytanie jak zmienić wskazania obrotomierza w liczniku benzynowym, po zmianie na diesla tak zeby pokazywalo dobrze obroty na dieslowskiej tarczy?
Poszukaj na forum jest temat o tym.
Podpowiedź : dział warsztat
Panowie na szybko przeleciałem pierwsze strony tematu i...
Mam rozumieć, że montaż zegarów z pełnym FIS'em jest możliwy?
Mam A3 1.9TDI z '96 roku wyposażoną w najzwyklejsze zegary i powiem szczerze, że od jakiegoś czasu choruję na w pełni sprawne zegary FIS. Czy jest możliwość ich instalacji w
moim aucie? Z góry dziękuję i przepraszam za głupie pytania.
Demontis, jest. Tylko musisz poświęcić trochę więcej czasu przy kawie lub herbacie i przeczytać cały temat ;)
jak jest z przyciskiem "reset" na manetce? czy jezeli raz nacisnę to powinno się wszystko wyzerowac czy poprostu powinien sie wyłączyc fis? i jak jest z czasem wyswietlanym? bo mi cały czas się sumuje odkąd założyłem fisa
raz - wyłączasz
trzymasz dłużej - restart
Panowie mam pytanie czy któryś z liczników "1/2 fis" z oznaczeniami 8L0920980E lub 8L0920950E będzie pasować do Mojego A3?
Wyjąłem swój licznik i sprawdziłem jak jest napisane w Moim i widnieje tam numer 8L0920900F
Pozdrawiam. :)
980e o ile pamiętam do jest pełny fis, bo nawet chyba mam taki u siebie, nie wiem jak ten drugi, bo szukając po necie wyskakują różne. A nie chcesz zmienić swojego na pełen FIS? Wtedy tylko musisz mieć pewność na jakim immo jest licznik, lub mieć kluczyk od tamtego licznika (i wtedy się nie przejmujesz immo ;) ).
http://allegro.pl/audi-a3-lift-liczn...414975749.html PÓŁ-FIS :P
nie, nie chcę. nie mam tyle pieniędzy na wymianę na pełen fis + koszty montażu :)
Ten z allegro masz pół fisa z anglika więc najlepiej było by skopiowac twój wsad ze staregi licznika i przerzucic do nowego potem tylko podmieniasz tarcze i wszystko smiga elegancko.
To jest licznik jeager, omijaj je szerokim łukiem. Szukaj zestawu od VDO, niestety co do półfisa to nie pomoge, bo niezbyt ogarniam temat, ale najlepiej szukaj o tym samym numerze co Ty masz, wtedy bedzie pasowac bez problemu.
PS. Patrząc na cenę, to możesz kupić za troche ponad połowe sprawny angielski FIS (ten co wrzuciłeś też jest anglik) i na razie jak nei masz na manetki, założyć go tak tylko zmostkować piny odpowiedzialne za błędy z masą (lub je wyłączyć pod kompem), a później manetka + pociągnięcie wiązek :)
Nie ma tak chop siup z tym fisem do polifta bo jak kolega nie ma czujnika w misce to kolejny koszt dochodzi bo tego nie da rady wylaczyc vagiem
Nie da rady zmasowac niestety. Czujnik plus miska no i oczywiscie olej to potrzeba zrobic
Danio A zabrales moj do naprawy
Yhy zapomnialem ups :(
jakie jest oznaczenie europejskiego licznika od diesla którego wsad pasuje do angielskiego licznika vdo 8l0 920 980 Q ?
siema
posiadam licznik pół fis 8L0 920 900 B poliftowy tj. z zegarkiem elektrycznym , TDI
Czy będzie za niegopasował licznik FUL FIS z 1.8T 8L0 920 980 E oczywiście przekodowany na diesla ?
Mam czujnik w misce tj. na pół fisie pokazuje mi info np. OIL MIN
edit/
obczaiłem też zbiorniczek spryskiwaczy. Oprócz pompki, jest w nim coś w rodzaju czujnika (z oznaczeniem VDO), jednak na FISie nigdy nie pokazalo mi sie koniec płynu spryskiwaczy. Czy to oznacza ze mam czujnik ale 1/2 FIS z niego nie korzystał? Czy nowy licznik full fis bedzie mogl skorzystac z tego czujnika?
Mały UP.
Mając wcześniej licznik pół fis 8L0 920 900 B poliftowy tj. z zegarkiem elektrycznym , TDI bez proboblemu spasował licznik FUL FIS z 1.8T 8L0 920 980 E.
Mam jednak problem z kodowaniem. Zakodowałem go jako 00140 , czyli europejski diesel ale:
obroty wskazuje poprawnie, ale w odniesieniu do tarcz.... angielskich ! Jak rozwiązać problem? Chciałbym przełożyć tarcze ze starego licznika
Gdy odpale test wyjść, wskazówka od obrotomierza ustawia się na 3 tys obrotów (po przekodowaniu na diesla powinna stać na środku). a wskazówka od prędkościomierza stoi w miejscu ok 60 mil, czyli tam gdzie 100 km/h - w dieslu powinna stać na środku, przy 100 km /h
dzięki za pomoc
edit3/
Problem rozwiązany...
Zgrałem eeprom od znajomego, A3, 1.9 TDI , 130KM, 2002 rok
Zegary zachowują się POPRAWNIE :D
zatem, wsad eeprom z liczka 8L0920931E pasuje lala do licznika 8L0 920 980 E.
podbijam temat. Czujnik poziomu płynu jadę odebrać dzisiaj, zrobię temat jak do ładnie podłączyć.
Zostają mi jeszcze dwa czujniki - przepalonej żarówki mijania, i przepalonej żarówki stop. Zbuduję prosty układ by tym sterować, tylko w jaki sposób działają te czujniki ? w sensie w jaki sposób licznik odbiera sygnał. Po podaniu masy znika błąd, a po przerwaniu się pojawia? Na których pinach której wtyczki?
Mi za naprawę wskazówki zegarów temp i paliwa krzyknęli 300 zł. Już nie wiem czy nie bardziej licznik na fis się opłaca wymienić ...
Witam.
Posiadam audi a3 8L 1.9TDI 110km z 2000 roku. Padł mi stary licznik pół fis, przekłamywał na wszystkim i zdecydowałem się kupić nowy licznik europejski do TDI ale juz z pełnym fis'em. Wszystko wskazania i fis działa poprawnie. Stary zegar pół fis to Jeager, a nowy to VDO M73 (prawdopodobnie na szynie CAN). Problem polega na wgraniu odpowiedniego przebiegu km do licznika jaki byl wczesniej oraz zaprogramowaniu licznika z immobilajzerem. Nie chce nic zmieniac w kluczykach bo mam 3 oryginalne komplety nie ruszane. Posiadam PIN ze starego licznika jak i z nowego, ale nie wiem jak to zrobic. Proszę o pomoc lub polecenie kogoś kto to zrobi w okolicach Białej Podlaski, Warszawy lub Lublina.
witaj, wszystko zrobisz VAG EEPROM Programmer i jakimś kabelkiem VAG. Pin starego jest Ci w zasadzie nie potrzebny
W czym dokładnie problem?
Witam, sytuacja wygląda tak, iż posiadam w swojej audi (TDI) licznik polift z pełnym FISem, który jest przepalony.
Znalazłem inny licznik, od anglika (skala w milach) z takim FISem od benzyny.
I teraz pytanie, czy nie będzie żadnego problemu z przełożeniem LCD z tego licznika benzynowego, do tego mojego dieslowskiego? Chodzi mi o to, czy po prostu będzie to p&p.
Jeżeli nigdy tego nei robiłeś, to lepiej zleć to komuś, bo tasma LCD jest przyklejona na klej przewodzący. Jak jest wszystko z tamtym ok, to go przeprogramuj (lub też komuś zleć) i przełóż swoje tarcze.
To są te same liczniki?
Jakie mają oznaczenia?
Może łatwiej byłoby zgrać wsad z Twojego, wrzucić do nowego, zmienić tarcze i po problemie. 20 - 30 minut roboty, jak nigdy tego nie robiłeś to godzinka. Żadnego lutowania itp.
No nie wiem, ten licznik co mam go na oku jest z forum, jest to wersja w MPH od silnika benzynowego. (licznik polift)
Ja u siebie posiadam poliftowy ale silnik diesel i jest KM/H.
Nie znam oznaczenia swojego licznika - czy to jest ważne?
A jeżeli nie jest ważne to podejdzie p&p - pomijając zmianę tarcz i przełożenie wkładu?
Jest ważne, bo jest pare rodzai immo w licznikach, do tego zmiana tarcz liczy się z przekodowywaniem licznika (licznik sam nie sprawdza jaka jest tarcza założona). Jeżeli jest to któryś w forumowiczów, to zagadaj czy On przerobi Tobie ten licznik, żeby był p&p (ale musi wyłączyć sprawdzanie immo, żebyś ni musiał kodować).