Jakie objawy masz na mysli ?
Bo z tego co wiem to przy uszczelce tez podobne obawy wystpuja
Printable View
Ubywa plyn z ukladu chlodzenia, auto kopci na bialo, w zbiorniku wyrownawczym sa plamy oleju, albo scianki sa czarnego koloru - to sa podstawowe objawy, ktore wrzucaja sie w oczy bez sprawdzenia u mechanika
w poniedzialek kpodlacze autko do Vaga to bede mogl cos wecej powiedziec.
A moze moga to byc uszkodzone zegary? czesto sie to zdarza ?
a wywala Ci problem(zaswiecila sie kontrolka) na fis*ie? jezeli tak to raczej nie jest problem z zegarami :/
o zegarach ozesz dokladnie poczytac w innym temacie
tak jak wracalem to 2 razy zaswiecila sie kontrolka ostrzegawcza o wysokiej temperaturze no i nastepnie zgasla po 30sek.
NIe ma co gdybac , trzeba podlaczyc pod kompa
Witam, u mnie w 1.6 101 koni, temperatura w czasie jazdy przeważnie jest pokazywana na 90 st.
dokładniej to wygląda że przekracza nawet tą kreskę od 90.
Dochodzi do 100 st (!!!) i wtedy załącza się wentylator.
Moim zdaniem to nie powinno tak być.. Trochę za wysoka jest.
Ogólnie to temperaturę łapie ładnie, szybko.
Poza tym, często gdy tankuję i stoję w kolejce to z pozycji kierowcy,
widać parę uchodzącą spod maski, po prawej stronie (patrząc od kierowcy) mniej wiecej tam gdzieś obok lampy przedniej... :/
Płyn w normie, ubytków nie ma..
Ktoś coś mi doradzi?
Jest ktoś w stanie odpowiedziec na moje pytanie?
A więc jeszcze raz:
Problem w moim przypadku był następujący:
Jadąc autem na dystansie 25km, temperatura na zegarach wskazywała po nagrzaniu się zawsze ciut za 90 stopni. Wskazówka byłe milimetr za 90.
W czasie jazdy, spokojnej przeważnie, dochodziła do RÓWNYCH 100 stopni, po chwili opadała.
Ostatnio nie opadała przez dłuższy czas, miałem zjechać z ekspresówki na CPN ale opadła jednak.
Przy temperaturze zewnętrznej nawet minusowej, często dochodziła do 100 i dopiero wtedy opadała.
Dodatkowo, stojąc na CPN w kolejce do tankowania LPG ( :D ) spod maski mniej ze strony zbornika na płyn wydobywała się para.
Temperatura dochodziła do 100 i za chwilę PARA znikała.
Mechanik, stwierdził że wąż dolny jest zimny, więc termostat.
Wyminiłem na termostat Calorstat by Vernest za 150 zł.
Wczoraj jadąc do Rzeszowa, temperatura znów dochodziła do 100 i dopiero po chwili się obniżała.
Jeśli ma to jakieś znaczenie to jechałem z włączonym ogrzewaniem 19 stopni i najniższy stopień nawiewu.
Dzisiaj mówią mi że może chłodnica do wymiany...
Jak myślicie, co powinienem sprawdzic zanim zamówię chłodnicę, żeby znów się nie okazało że to nie w tym leży problem???
Na klimatorniku nie wiem jak sprawdzać temperaturę bo się na tym nie znam. Nie znam żadnego kodowania i kanałów i nic nie rozumiem z tego.
strzalka w góre i obieg zamkniety wchodzisz w kanaly klimatronika
strzalka w gore zmienisz kanaly 49 i 51 sprawdz
kanal zatwierdzasz obiegiem zamknietym
wychodzisz tak jak wchodziles stralka w gore i obieg zamkniety