I wtedy będę miał na klimatroniku temperaturę dokładną cieczy tak?
Co jeszcze mógłbym sprawdzić?
Jak powinny chodzić wentylatory?
Printable View
I wtedy będę miał na klimatroniku temperaturę dokładną cieczy tak?
Co jeszcze mógłbym sprawdzić?
Jak powinny chodzić wentylatory?
sprawdz czy kanał o ile pamiętam 51 pokrywa sie ze wskazaniami na zegarach
oraz jakie masz wskazania na zimnym silniku na 49 i 51
Dobra sprawdziłem.
Na kanale 51 było " 90 "
Natomiast na 49 było, po nagrzaniu silnika na klimatronicu było 103 później 104 105 do 108, a na zegarach 92 jakieś.
Ale sytuacja taka że na zegarze 92 (nigdy nie stoi na równo z 90), temperatura rośnie do 100 nawet przekraczało tak na 102 i dopiero za chwile włączał się wentylator.
Temperatura 90, włączam klime, i za chwile włączył się tylko mały wentylator.
Duży włącza się różnie, czasem przy 92 czasem 102... Włącza się razem z małym.
W z okolic lampy, ogólnie to lewej strony (stojąc przodem do MASKI) wydobywa się para.
- - - Aktualizacja postu - - -
U mnie kanały się zmieniało plusem i minusem,
przycisku AUTO nawet nie wciskałem.
Żeby włączyć te kody, to musiałem się nawciskać kilkarazy Stzrzałke w góre i Obieg wewnętrzny
A panowie co to może być wymieniłem bezpiecznik w tej skrzyneczce na aku. (bezpiecznik płytkowy 30) gdyż byl nadpalony a teraz gdy mam włączone ogrzewanie np 20 stopni na climie i temperatura silnika 80 stopni na fis pokazuje 3.5 stopnia a wentylatory chłodnicy są cały czas włączone ale gdy wyłączę clime lub silnik to one przestają pracować. Czego to możne być wina?? bo raczej to nie jest normalne.
Witam . Mam 1 pytanko. Samochod A3 1.6 po lifcie. CZy podczas jazdy , nagrzania sie temp wskazowka zawsze powinna byc idealnie w pionie? Pytam bo mi caly czas podczas jazdy po nagrzaniu sie nigdy nie jest idealnie na 90* tylko tak wedlug wskazowki mozna oszaczowac , ze wskazuje 92 stopnie bo jest lekko wychylona.
Prosze o odpowiedz czy moze tak byc czy zawsze powinno byc idealnie wskazowka na 90 stopniach?
Ja mam "na oko" 88 ale na kanale 49 jest 90 stopni. U mojej dziewczyny ciut inaczej "układa się" wskazówka - przy wyłączonym zapłonie jest niżej niż "0" i wygląda jak 91 stopni po nagrzaniu.
Wysłane z mojego GT-I9300
dodam , ze mialem uwalony czujnik jak kupilem auto ale jak dzialal to tez pokazywal 92 gdzies. Dzis wymienilem rozrzad oraz uwalony czujnik wraz z termostatem i ponownie pokazuje to 91-92stopnie na wskazowce.
Rozumiem , ze nie ma sie czym przejmowac i moge tak smialo jezdzic?
Sprawdź na klimatroniku kod 49 - jak się mniej więcej pokrywa ze wskazaniem wskazówki to jest ok :)
Nie przejmuj się tym, że jest minimalne wychylenie poza "idealne" 90 st.
Wentylator działa gdy temp wzrośnie do ok 96 st?