Panowie nikt nic nie podpowie co z tym fantem zrobić?
Printable View
Panowie nikt nic nie podpowie co z tym fantem zrobić?
na 51 kanale masz mieć 75 ;)
na 49 w zależności od stylu jazdy od 102 do nawet 111 ;)
blat (licznik) zawsze pokazuje 90 od temperatury 81 aż do 119 ;)
modele silników poliftowych 1.6 czyli AVU i BFQ są to praktycznie identyczne konstrukcje i te typy tak mają ze względu na elektronicznie sterowany termostat
Tak, że z Twoim samochodem jest wszystko w jak najlepszym porządku
Tylko się cieszyć, lać paliwo i jeździć :)
(by nie było, że te info jest wyssane z palca moim poprzednim samochodem był 8L 1.6 AVU, temat przerobiłem wzdłuż i wszerz, wystarczy poszukać tutaj na forum, bądź elektrodzie moich postów - taki sam login - Dj.Kisiel)
Witam, w moim AJQ po przejechaniu około trzech - czterech kilometrów temperatura wzrasta płynnie do 90 stopni, temperatura zewnętrzna około 18 stopni. Olej wymieniany też niecałe 8 tysięcy wstecz, Castrol FSX 0w30. (W garażu stoi piątka Motula X-Cess 8100 5w40)
Dodam że został zrobiony program w Szwajcarii na około 210 koni.
Auto mam od niedawna, rozrząd wymieniono przy około 120 tysiącach kilometrów, aktualny 218 tysięcy, będę zmieniał na dniach.
Czy to normalne, że po programie auto łapie w takim tempie temperaturę roboczą?
Wentylatory się załączają, na przykład po dłuższym postoju / wolnej jeździe w korku.
I tak w ogóle czy to jest problem, na desce nie mam więcej niż te magiczne 90 stopni.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie.
normalka
a program sprawdz sobie ile faktycznie jest KM na hamowni, tylko tak bedziesz mial prawdziwy obraz, żadne logi itp
Witam, Panowie ratujcie. Mam problem z temperatura. Wymienilem juz na oryginal czujnik temperatury plynu chlodzacego. Na zegarze raz wskazuje dobrze tj okolo 90 stopni a raz spada na 60. W Vagu caly czas komputer widzi -42 a powietrza dolotowego -45 i niewiem co robic. Do tego po dluzszym postoju jak silnik jes zimny po odpaleniu chodzi bardzo zle i trzeba go zgasic i odpalic jeszcze raz i wtedy jest ok. Moze ktos cos pomoze.
Sory za błędy ortograficzne. Co to znaczy stuknięte z LG G2
@up,
widocznie autor posta korzysta z aplikacji Tapatalk na swoim smartfonie LG G2.
Ta aplikacja zawsze tak podpisuje posty pisane za pomocą telefonu z poziomu tej aplikacji.
Oczywiście mogło być "Tapnięte/Napisane..." itp.
nikt nie pomoze?
Witam.
Szybkie pytanie o temp. Wskazówka trzyma równo 90 stopni...czy to korek czy jazda, upał czy nie...wentylatory włączają się oba...tylko ciekawi mnie czy to normalne że po jeździe jak dojadę na parking, odczekam 2 minuty i zgaszę silnik to słychać pracujące wentylatory(temp. zew. około 30 st.) i jest ok tylko kiedy przekręcę stacyjkę i pogasną kontrolki to wskazówka pokazuje około 100 stopni czy nie powinna trzymać mimo wszystko 90 ? Jak odpalę ponownie silnik i trochę popracuje to temp. spada na 90 i trzyma sztywno.
Pozdrawiam.