Odpalam kanał 51 na klimatyzacji, temperatura rośnie sobie do 90 kiedy to wskazówka podnosi się, opada i podnosi się aby po jakimś czasie dobić do 90.
Na kanale 49 cały czas -60.
Printable View
Odpalam kanał 51 na klimatyzacji, temperatura rośnie sobie do 90 kiedy to wskazówka podnosi się, opada i podnosi się aby po jakimś czasie dobić do 90.
Na kanale 49 cały czas -60.
A za temperaturę na 49 i 51 nie odpowiada ten sam czujnik?
Nie ;)
Gdybyś mi napisał co to za czujnik i gdzie się znajduje byłbym bardzo wdzięczny ;-)
- - - Aktualizacja postu - - -
Gdy po nagrzaniu silnika zagaszę auto i wejdę w kanał 51 rośnie powoli do 90 i nie spada. Nawet po 20 minutach gdy przekręcę jeszcze raz kluczyk i kanał 51 - wynik po chwili 51.
Te cyfry powinny tak powoli rosnąć jedna po drugiej aż do 90 ?
- - - Aktualizacja postu - - -
Tak z ciekawości odpaliłem vcds i 17 - 08 - grupa 3 = temperatura rośnie w miarę prawdziwie.
Zegar zostaje w tyle, klimatronik cały czas rośnie do 90 i stoi nie zależnie czy auto zgaszone czy nie.
Już zgłupiałem. Który czujnik jest padnięty ? Licznik i klimatyzacja nie mają błędów. Może termostat szaleje ?
Jutro jadę kupić czujnik/ czujniki. Jaki symbol ma ten od zegarów a jaki ten od klimy ?
Sprawdzałem jeszcze raz klimatronik i na 49 jest -60 cały czas a na 51 rośnie sobie do 90 nie zależnie czy zimny czy ciepły ;]
Czujnik (a raczej 2czujniki w jednym) który daje sygnał do licznika, ECU oraz kanał 49klimatronika to czujnik G2/G62 o nr w wersji przedliftingowej - 059919501 (kwadratowy) a w polifcie - 059919501A (zaokrąglony z jednej strony). Zobacz jaką masz wtyczkę od niego i dobierz czujnik. Czujnik ma 2 obwody i w Twoim przypadku padł tylko ten od ECU skoro w liczniku pokazuje w miare prawdziwie.
Tu masz fotke znaleziona w necie z zaznaczonym czujnikiem:
http://img209.imageshack.us/img209/381/fotoahf.jpg
P.S. Jak byś przejrzał trochę tego tematu wszystko byś znalazł.
Tylko tego tematu jest aż 167 stron ;) Co z czujnikiem który odpowiada za kanał 51 ?
Panowie, wskazówka od temperatury cieczy przy mocniejszym przyciśnięciu lub przy pełnym załadunku (czyt. 5 osób na pokładzie w trasie) odchyla się tak jak na zdjęciu czyli w okolice 95-96 stopni, mam się obawiać czy może to normalne?
Pozdrawiam
http://pl.tinypic.com/r/33dxme1/8
Właśnie założyłem nowy czujnik i na climatroniku nadal -60 na kanale 49...