Znam temat Xiaomi, sam mam teraz Redmi Note2 i tez zastanawiam sie nad tym Mi 5s...
Cieżki temat powiem Wam, bo fajny jest ten LG G5, Honor 8 lub p9, no i ten Mi 5s...
Przy którym bede miał najdłużej wsparcie przez producenta ? chodzi o aktualizacje
Printable View
Znam temat Xiaomi, sam mam teraz Redmi Note2 i tez zastanawiam sie nad tym Mi 5s...
Cieżki temat powiem Wam, bo fajny jest ten LG G5, Honor 8 lub p9, no i ten Mi 5s...
Przy którym bede miał najdłużej wsparcie przez producenta ? chodzi o aktualizacje
Moim zdaniem LG. G5 posiada pewnie ok. 2 letnie wsparcie.
- - - Aktualizacja postu - - -
A ja z kolei nie ufam "chinskim" producentom telefonów.
Najlepszym przykładem było kupno Nexusa 6P (posiadałem ten telefon jako pierwszy lub jeden z pierwszych w polsce). Po wyciągnięciu z pudełka co się okazało? Okazało się że zamiast białego mam pomarańczowego mam żółty, białego różowy itp... Wada ekranu, ale co najlepsze że Huawei nie stwierdził żadnych problemów z telefonem i według nich telefon był jak najbardziej ok ;0 Takie rzeczy w telefonie za prawie 3300? Pragnę przypomnieć że w tedy Samsungi kosztowały po 2999.... Od tamtej pory żadnych "chinoli".
Faktem jest że na urodziny chyba sprawie mamie jakiegoś Redmi czy Honora, ale to tylko dlatego że można po taniości ściągnąć z Alie a mama i tak nie zobaczy niedociągnięć ;p
ja mam LG G5 i według mnie warty jest swoich pieniędzy i tak jak wyżej kolega pisał aparat szerokokątny robii robote :)
a właśnie przyszedł bo dla koleżanki zamawiałam nowość Lenovo P2 bawiłam się i uważam że za te pieniądze (1200zł na allegro) warto.. bateria 5100mAh, 8 rdzeniowy 4GB Ramu itd.. bawiłam się 30min według mnie super.. zobaczymy jak będzie dalej ale 2 lata gwarancji więc jestem dobrej myśli :)
Jeżeli chodzi o takie wady fabryczne, to zawsze mogą się trafić. Niejednokrotnie mi się zdarzyło wyciągać dla klienta nowy telefon z pudełka i zonk, bo telefon nie działa, albo wyświetlacz wariuje :(
Miałem nawet jedną sytuację z nowiutkim S6 Edge. Po wyciągnięciu z pudełka było wszystko ok, telefon chwilę popracował i pojawiło się pęknięcie wewnętrzne wyświetlacza.
Jeżeli chodzi o aktualizację to różnie z tym bywa, ale z reguły minimum to czas gwarancji chyba, że to jakaś marka no-name z Biedry
No tak ale kwestia nie jest powstanie wady (co jest normalne przy dużej produkcji) ale to że wypadało by sie przyznać, opóścić wymienić telefon a nie wmawiac zee jest OK
Tak, to by było podejście proklienckie, natomiast teraz serwisy patrzą tylko na zyski. Z doświadczenia powiem, że nieważne z jaką usterką wysyłamy telefony na serwis (np. nie działa głośnik, czy mikrofon), to w przypadku gdy jest jakiekolwiek pęknięcie na wyświetlaczu, zawsze jest wystawiany kosztorys na naprawę odpłatną, bo na 110% zgłaszana usterka powstała na skutek upadku.
Nawet w przypadku tego nowego S6 Edge, Samsung odmówił naprawy w ramach gwarancji mimo, że telefon był nowy i nie miał żadnej ryski, nic, tylko to pęknięcie wewnątrz. Od zewnątrz nie było czuć żadnej rysy. Dobrze, że klient zdecydował się wziąć ubezpieczenie podczas spisywania umowy. Wysłaliśmy z ubezpieczenia i bez problemu mu to zrobili.
Szukam jakiegoś nowego tel. Bo ten który teraz mam Kruger&Matz już niedomaga. Zawiesza się, brakuje miejsca i ekran lekko wylany. Co powiecie o marcie MyPhone. Mają kilka interesujących modeli.
Najpierw nam napisz czego oczekujesz oraz ile masz na to gotówki.
ja mam pytanie z nieco innej beczki, ale tez w temacie. mozecie cos polecic by wzmocnic sygnal w domu? przez kom by porozmawiac trzeba sie nieco naszukac by znalezc dobre miejsce, o internecie nawet nie wspomne
W jakiej sieci masz telefon? Z tego co pamiętam, to bodajże w Orange jest usługa wzmocnienia sygnału w budynku (w abonamentach firmowych). W Play nie ma takiej opcji, bo Play korzysta z nadajników wszystkich operatorów. W innych sieciach nie kojarzę.
Na pewno są anteny zewnętrzne, które wyłapują sygnał i doprowadzają go do środka budynku. Konkretnego modelu Ci nie podam, bo my nie mamy ich w sprzedaży, ale poszukaj na którymś z forów o telefonach. Na pewno padały już tam pytania o anteny zasięgowe.
Ps. Jeżeli masz Samsunga, to słaby zasięg jest normą ;-)