Ja załozyłem w końcu swoje nowe Continental TS810 i jeździ sie rewelka. Narazie sprawdzane na suchym i mokrym. Czekam na śnieg. Są ciche i świetnie trzymają sie zakrętów. polecam
Printable View
Ja załozyłem w końcu swoje nowe Continental TS810 i jeździ sie rewelka. Narazie sprawdzane na suchym i mokrym. Czekam na śnieg. Są ciche i świetnie trzymają sie zakrętów. polecam
Mi właśnie doszły 2 oponki. Dębica Frigo :D Ustrzeliłem dwie sztuki za 150 zł na allegro :D Jeszcze na dwie kolejne poluję heh
Dodam - bieżnik ponad 7 mm :)
Bieżnik, bieżnikiem... ale data produkcji najwazniejsza.
Mogą leżeć w garażu i po paru latach nawet nie jeżdzone a i tak będzie szrot bo guma twardnieje.
5 lat jeżdziłem na Michelinach, starły sie mało, bieżnik był jeszcze super ale juz z wiekiem straciły właściwości. Ktoś kupił od ręki bo sie połakomił na stan bieżnika.
Ja mam pytanie co do felg. Bo zimówki po przeczytaniu całego tego tematu to zdecyduje sie chyba na "Dunlop SP WINTER SPORT 3D 195/65R15 91 T" bądź na "Continental ContiWinterContact TS810 195/65R15 91 T " - cena na onpony.com.pl taka sama 224zł.
No chyba że Frigo 2... hehe
Tylko mam pytanie co do felg. Mam juz u znajomego felgi odłozone dla mnie 15 cali stalowe - standard. Mozna na takie felgi założyć 185/65R15 lub 195/65R15. To jest bez róznicy ten 1 centymetr ?? U nas mało odśnieżają na osiedlu więc chyba skusze sie na 185 tylko musze wiedziec zanim zamówie.
nie ma znaczenia zakladaj smialo :)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez julo23
Dzieki.
Zastanawiam sie jeszcze czy kupić frigo 2 ?
Miałem wcześniej Frigo 1 i nie specjalne były.
Ale podobno polacy bieżnik Frigo1 sprzedali chińczykom. :D
A bieżnik do Frigo2 kupili od goodyeara. Taką ciekawostke powiedział mi robol w serwisie opon :D
Kurcze nie moge sie zdecydować na żadne... Felgi dziś właśnie zakupiłem 15 cali stalowe.
Zostały opony. Chyba najtaniej jednak jest na http://www.opony.com
A jak jest z gwarancją na opony ?
Waham sie między frigo2 (160zł) a kleber (177zł).
A może nie żałować grosza i kupić coś z
ContinentalTS810 (239zł)
albo Dunlop M3 (213zł)
Goodyear Ultra Grip 7+ (239zł) ale opony z maja 2007 - czyli pół roku leżakują w magazynie.
EDIT:
Kupiłem goodyery Ultra Grip 7 :)
Co radzicie zostać przy alusach czy kupić felgi stalowe na zimę ?
Szkoda alusów na nasz surowy klimat :D Do tego sól sypią. Ja tam wole przejeździć na stalówkach ale jak kto lubi.
Mam pytanie do osób które kupiły opony na www.opony.com
To chyba nie są jakieś z II gatunku opony ? I jak długo sie czeka na realizacje ?
ja nie kupowalem ale znam kogos kto kupowal i jest hepi :)
PS. sa specjalne alusy na zime jezeli juz. teraz zimowki mam na stalowkach ale przy kupnie samochodu zostawie standardowe alusy do zimowek a letnie kupie nowe po prostu.
julo23 ja kupowałem dowieźli w 2 dni. Podobno max to 3. Bez problemu
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
Kurde i być tu chłopie mądry...Cytuj:
Opona Goodyear Ultra Grip 7 (Nowość 2005/2006)
Opona została przetestowana w rozmiarze 185/60 r14 i została oceniona jako: " godna polecenia"
Cechy opon które zostały docenione podczas testów i otrzymały bardzo dobre noty:
- niska ścieralność
- dobre zachowanie się na śniegu i lodzie
- niskie opory toczenia
Chce kupić jakieś oponki do 1000zł ale już zgłupiałem od czytania tych opinii.
Michelin czy Goodyear... a moze cos innego :D
Dziś już musze się zdecydować i kupić ! :twisted:
Mam cieżki dylemat :D
Waham się między tymi oponami.
Michelin jest niec droższy ale to spowodowane jest chyba tym że jest młodsza data produkcji
http://www.opony.com/opony/51900_michelin_alpin_a3.html
http://www.opony.com/opony/55139_goo...a_grip_7_.html
Goodyeary znowu wygrywają wszystkie testy... ale nie ma ich w ofercie z taką datą wrześniową jak Michelin
cięzki orzech do zgryzienia :D w końcu wybieram opony tak gdzies na 4 lata.
No i odwieczny problem, 185 czy 195 :D
Na śnieg lepsze 185 ale to jest stosunek wysokości do szerokości i zalecane jest w kalkulatorze 195 :D ogłupieć idzie :lol:
Do tego mam to zawieszenie obniżone, najlepiej to bym wziął 185/70/R15 ale takich chyba nie ma :D