Czyli z kluczyka Ci działa a nie działa z pilota od alarmu.
Ja bym założył że to alarm nie potrafi sterować pompką w taki sposób żeby domknąć szyby.
Skoro działa z kluczyka to pompka jest zakodowana popranie.
Printable View
Coś takiego znalazłem
Steuergerät Anpassung
STG 35 (Komfortsystem) auswählen
STG Anpassung -> Funktion 10
-> Kanal 62 (Komfortschliessung)
Der Basiswert ist 000, der Standardwert für Deutschland ist 095.
+001 = Komfortschliessen über Funkfernbedienung für Fensterheber
+002 = Komfortöffnen über Funkfernbedienung für Fensterheber
+004 = Komfortschliessen über Schliesszylinder für Fensterheber
+008 = Komfortöffnen über Schliesszylinder für Fensterheber
+016 = Komfortschliessen über Funkfernbedienung für Schiebedach
+032 = Komfortöffnen über Funkfernbedienung für Schiebedach
+064 = Komfortschliessen über Schliesszylinder für Schiebedach
+128 = Komfortöffnen über Schliesszylinder für Schiebedach
A gdybym kupił piloty scyzoryki do a3 8l to by działało domykanie szyb z pilota i alarm?
Pompkę mam 8L0 862 257 A.
Jeśli mam centralny z kluczyka, nie mam alarmu ani pilota do centralnego, to mogę sobie zakodować aby przy przekręcaniu kluczyka w drzwiach zamykając je mrugały mi kierunki?
Próbowałem dzisiaj kodować miałem tam 00000 dałem na 00512 ale po zapisaniu i tak było 00000
U mnie też działa , przy >30 km/h
Witam, chcialem odświeżyć temat. Czy komus udalo sie ustawic domykanie szyb z pilota? Z kluczyka domykaj sie, jednak z pilota nie brak reakcji. W vag-u po dodaniu wartosci domykania szyb pilotem nie daje rady, wspomne w tym miejscu ze zmiana wartosci w vag-u nie daje zadnych efektow mimo zmiany wartosci w vag-u. Moglby ktos napisac co jest tego powodem badz jak to ustawic ? Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
U mnie w Audi a3 00r gdy mam odsunięte szyby zamykając auto z pilota szyby się zasowaja dodam że alarm i pilot jest dokładny osobno, mam pytanie czy mozna z pilota otwierac szyby??
u mnie działa otwieranie z pilota:) jak przytrzymam guzik od otwierania auta to sie otwieraja szyby:)
Udało sie komuś w ogóle zrobić domykanie szyb z "pilota" poprzez kodowanie ???. Widzę że w audi sprawa jest bardziej z komplikowana niż np. w vw ,seat czy skoda tam za takie rzeczy odpowiada moduł komfortu i czeski programik ;).
Hmm troche dziwna sytuacja z centralnym. Natomiast, podłączyłem dziś kabel z racji że szukanie błędów wysypywało błędy alarmu z centralnego więc odszukałem kodowanie żeby zmienić wartość z alarmem wyłączonym.. Ku mojemu zdziwieniu wyskoczyła wartość 08768 czyli:
- otwieranie/zamykanie szyb pilotem
- potwierdzenie kierunkami zamknięcia drzwi
- aktywacja pilota radiowego
no i tu rodzi się pytanie, otóż próbowałem kilka możliwości i chyba te zamykanie powyżej 5km/h bagażnika i powyżej 15km/h drzwi działało ale to mnie nie interesuje więc tego nie włączam. Natomiast chciałbym aktywować podwójne zasygnalizowanie kierunkami otwarcie drzwi.. no i tu sie pojawia problem bo pompka go nie przyjmuje, skoro pojedynczy kierunek działa to dlaczego nie podwójny? Troche głupie ale może ktoś rozwiązał ten problem? Może za 'tani' kabel? Jutro spawdze model pompki może coś znajde..