np do przepisów znajdujących sie w ustawie - Prawo o ruchu drogowym, rozporządzeniu w sprawie znaków i sygnałów drogowych itp.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez m71
Konkretnie o jakie wykroczenie chodzi dowiesz się na komendzie.
Printable View
np do przepisów znajdujących sie w ustawie - Prawo o ruchu drogowym, rozporządzeniu w sprawie znaków i sygnałów drogowych itp.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez m71
Konkretnie o jakie wykroczenie chodzi dowiesz się na komendzie.
A czy nie powinno być to bardziej wyłożone ? (właśnie bardziej z konkretami).Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek.1781
To mi przypomina to ,że sam musisz zgadywać za co Cię Policjant zatrzymuje:"Dzień dobry panie kierowco ,czy wie Pan co jest powodem pańskiego zatrzymania ?"... Zawsze odpowiadam ,że na pewno mój młodzieńczy wygląd :mrgreen:
MiG25 nie powinno. Zresztą to tylko wykroczenie a nie przestępstwo także luzik 8)
Witam
Mam problem z developerem, mam garaż który w ciągu 3 lat zalało 3 razy. 3 znawców tematu twierdzą że to wina developera i musi tak poprawić studzienki burzowe by nie zalewało a jak nie to powinienem iść do sądu(ponoć sprawę mam wygraną). We wrześniu napisałem meila do nich z reklamacją, do dnia dzisiejszego nie trzymałem odpowiedzi, a za 2 dni mija 3 letni okres gwarancji. Dzisiaj żonka dostarczy im ponownie reklamacje na piśmie bo coś mi się wydaje że czekają tylko na koniec gwarancji by mnie wyrolować.
Tu moje pytanie: ile mam czasu od momentu otrzymania od nich negatywnej odpowiedzi na moją reklamacje(po minięciu okresu gwarancji) i jak zacząć sprawę w sądzie?
cze ja tez mam pytanko czy policja w obszarze zabudowanym gdy nie ma wlaczonego na dachu napisu policja moze mnie kontrolowac? z gory dziekuje
"Policjant umundurowany w warunkach dostatecznej widoczności podaje sygnały tarczą do zatrzymywania pojazdów lub ręką, a w warunkach niedostatecznej widoczności - latarką ze światłem czerwonym albo tarczą do zatrzymywania pojazdów ze światłem odblaskowym lub światłem czerwonym. Jest on uprawniony do zatrzymania każdego pojazdu w każdym miejscu i czasie bez względu na to czy dysponuje radiowozem czy też nie"Cytuj:
Oryginalnie napisane przez siaja
oka endo wielkie dzieki :)
Sorry ale przez forum nie udzielę Ci takich informacji :| Weź wszystkie dokumenty i udaj się do jakiegoś radcy. On zdecyduje jak można zacząć sprawę.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez akogo
Ogólnie powiem Ci, że takie sprawy to straszne syfy i długo się ciągną.
dzięki za info, o to mi chodziło, taniej mnie wyniesie i bez nerwów założyć dren w garażu :(Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek.1781
mam wielką prośbę o pomoc szukam i szukam i nie mogę znaleźć informacji a wydaje mi sie że coś takiego było
kupiłem laptop Toshibę w zeszłym tygodniu i od poniedziałku próbowałem wpiąc go do sieci lan niestety okazało sie że na 99% od nowości coś jest z kartą LAN (może nie podpięta albo co innego) zadzwoniłem do sklepu a oni powiedzieli że to nie ich sprawa i mam sie kierować do serwisu toshiby - a wracajac do meritum sprawy - wydaje mi sie że jeżeli w ciągu dwóch tygodni sprzęt sie okaże wadliwy to mam prawo wymiany na nowy ??