Dzisiaj sprawdziłem vagiem i znowu błędy wyskoczyły.
00668 , 16705
Już nie wiem co jest grane, auto pali fatalnie.
Printable View
Dzisiaj sprawdziłem vagiem i znowu błędy wyskoczyły.
00668 , 16705
Już nie wiem co jest grane, auto pali fatalnie.
Jak masz moliwosc to podmien akumulator na nowy i sprawdz jak bedzie palił .
00668 Napięcie baterii (terminal 30)
16705 Czujnik obrotów silnika
Witam a u mnie dziwne objawy wymieniony czujnik temp.cieczy na nowy gdysz na starym brak wskazan na desce iteraz auto ciezko odpala i wcale nie grzeje swiec kontrolka pali sie 1-2 sekundy i gasnie nawet przy kilkurazowym przekreceniu kluczyka aku sprawdzony bezpiecznik tez a i jescze nie wchodzi na obroty na zimnym chociaz jest -2st a na starym czujniku bylo wszystko ok,prosze mi podpowiedziec co jeszcze moge sprawdzic.
p.s na vagu brak bledow
Jakiej firmy czujnik kupiłeś,jak badziew za ok.30 PLN to sie nie dziw.Sprawdz jaka temp. silnika wysyla ten czujnik do sterownika po nocy.
dzisiaj też ciężko odpalił, ale po odpaleniu, zobaczyłem, że komputer zgasł(tzn tam gdzie wyświetla się spalanie chwilowe, spalanie /100km, itp) wyjąłem bezpiecznik nr 15, włożyłem z powrotem i komputer się świeci, nie wiem w czym tkwi problem.
Błędy na vagu:
00668 Napięcie baterii (terminal 30)
16705 Czujnik obrotów silnika
Witam,
Pomóżcie koledzy bo wydam kolejny raz niepotrzebnie pieniądze.
Moim problemem jest słabe palenie przy niskich temperaturach.
Samochód miał zmienione świece żarowe + listwe zasilającą + czujnik temperatury cieczy. Przez jakiś czas wszystko było ok. Czułem że świece grzeją ponieważ podczas odpalania alternator miała większe obciążenie i po krótkim czasie było słychać "cyk" czyli wyłączenie grzania świec żarowych. Od wymiany świec minęło około 5 tygodni i teraz znów jest coś nie tak. Do mechanika który mi zmieniał świece mam około 200 km.
moje Pytania są następujące które bezpieczniki odpowiadają za załączanie świec żarowych (prócz tego "blaszkowego" przy akumulatorze)?
Co może być nie tak?
proszę o pomoc.
Może ktoś z krakowa lub okolic mi pomoże.
jest jeszcze przekażnik 103 .
Sprawdź sobie bezpieczniki od świec-rozpiskę masz w dziale warsztat,łącznie z tymi pod maską,następnie jak kolega pisze przekaźnik sprawdź czy przy przekręcaniu kluczyka słychać jego załączanie-całkiem możliwe że tu jest przyczyna,natomiast jeśli działa ale czas grzania jest za krótki można go wydłużyć za pomocą vaga,sprawdź sobie też kąt wtrysku.
Dziękuje za podpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie czy w moim silniku ten przekaźnik ma numer 103? mam silnik na pompowtryskach o symbolu ATD
tak masz taki przekaźnik 103 (jest rozpiska w dziale warsztat) :) nie dużo on kosztuje coś koło 35zł.