Bary termostat najprawdopodobniej
Printable View
Bary termostat najprawdopodobniej
Na moje to czujnik. Miałem tez ze np. z 90* nagle spadał do 70*. Wymieniłem czujnik i ok. Polezam czujnik z aso bo podróbka mi wytrzymała 2tyg.
PozdR
Idąc za rurą górną od chłodnicy nad skrzynią biegów dochodzisz do bloku silnika i od strony wnętrza auta będziesz go widział
Witam
Wracając wczoraj z nad morza nocą temp. na zewnątrz około 8 stopni przy prędkości jazdy 120-130 km/h dosyć płynie bo bez żadnych korków itp zauważyłem że temp. cieczy jest dziwnie mała tzn. koło 70 C a w momencie gdy włączyłem ciepły nawiew w trybie economy na climatronicu odrazu spadał do 60 C.
Termostat nie zamyka sie.
Czy ktoś się orientuje jakiej firmy jest oryginalny termostat??
Zastanawiam się nad FEBI BILSTEIN lub VERNET .
Panowie, auto mi pokazuje cały czas 70 stopni z czego w korku 90 wyjezdzam z korka znowu 70,po właczeniu w korku klimatyzacji temp lekko spada.
Wymieniłem czujnik ciut lepiej ale dosłownie ciut,wymieniłem termostat na oryginalny i 2 dni ok 90 stopni cały czas po czym znowu to samo....:(:(!!!!!!!! i pytanie czy czujnik czy termostat czy świece bo auto potrafi stac na jałowym 20 min i cały czas 60 stopni....dop jak sie ruszy autem i pocisnie to cos sie rusza. Cisnienie w ukłądzie jest, wentylator sie włacza przy 90, płyn chłodniczy nowy g12 no dramat...... i powoli robia sie koszty, jak ktos cos wie to pomozcie :) pozdrawiam
Dodano:
a no i jeszcze z takich obserwacji to potrafi po odpaleniu stac 20 min i 60 stopni po czym jak sie nim przejedzie 20 min i pojawi sie 70 stopni i znowu na jałowy to 1-2 min i jest 90 stopni!! a po ruszeniu znowu 70 !!!!! WYKONCZY MNIE TO :D
Dodano:
a no i jeszcze z takich obserwacji to potrafi po odpaleniu stac 20 min i 60 stopni po czym jak sie nim przejedzie 20 min i pojawi sie 70 stopni i znowu na jałowy to 1-2 min i jest 90 stopni!! a po ruszeniu znowu 70 !!!!! WYKONCZY MNIE TO :D
TDi długo się nagrzewa.
Sprawdź temp na Vag.
Dla mnie to kuleje termostat.