Wszytko w normie, tylko jakby biegi trochę za krótkie no i problemy z trakcją przy wyłączonym ESP. Nie wiem czy jest sens dalej w nim dłubać bo to jednak ciężkie auto ze mną ponad 1500kg :) no i napęd tylko na ośkę.
Printable View
Wszytko w normie, tylko jakby biegi trochę za krótkie no i problemy z trakcją przy wyłączonym ESP. Nie wiem czy jest sens dalej w nim dłubać bo to jednak ciężkie auto ze mną ponad 1500kg :) no i napęd tylko na ośkę.
właściwie przy cenach benzyny jak się jeździ dużo to nie wiem czy dłubać poza hobby... a tak merytorycznie to ta jedna ośka faktycznie dostaje w kość, ja nawet na 3 biegu czasem tracę trakcję na wdepnietym pedale gazu.
biegi nie tyle są chyba krótkie, co szybko się zmieniają na pozycji D przy lekko wciśnietym gazie, faktycznie musiałem nauczyć się wyczuwać pedał gazu i nim wybieram biegi, jak przytrzymam średnio naciskając to ciągnie i ciągnie, albo pomogę sobie manetkami przy kierownicy... ja bardziej przy modach zawsze obawiam się o DSG... więc faktycznie przy tej mocy zależy do czego jest autko i czy jest sens
No właśnie, autko to ma być rodzinno-miejskie, czasami jakiś wypad za miasto i dające frajdę z jazdy, kiedy już sobie nim sam pojeżdżę nie stojąc w korkach. Faktycznie trochę boli jak za 100zł ledwo udaje się przejechać 200km. Może lepiej już zainwestować w instalację gazową he he.
faktycznie jak chce się poszaleć bak wsysa się szybko, ale na tym silniku po chipie jak sobie po emerycku jadę (muskanie pedału) to komputer pokazywał i 6,9 - 8 litrów ale gaz do dechy to i 15,5 litrów średnia była :D na trasie tak przy relaksującej normalnej jak na moc jeździe zawsze mam 11,5 - 12,2 litra średnią: miasto/trasa
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
OES starego rajdu polski Charbutowice-Łazany-Łapanów 19,3L/100KM :D
konie potrzebują zjeść :( , trzeba być tego świadomym, w przyrodzie nic nie ginie... :p
a co do modów gr1zly jakie masz hamulce? :confused: że te stado twoich koników utrzymają na wodzy? bo szukam czegoś :confused:
sorki za marginas tematu ;)
AP Racing to są jedne z bardziej topowych hamulców, Tarox lekko słaby w porównaniu do AP jest...
Zestaw przednich hamulców z przewodami w oplocie i płynami to mniej wiecej 13500zł...
Porsche też ma dobry hamulec tylko przy ceramice koszty wymiany klocków czy tarcz sa bardzo duże...
Jest zamiennik AP racing, znajomy ma i jest bardzo zadowlony podobno to AP tylko z inna metka
D2- front brake kit kosztuje 5000zł wiec ponad połowe tego co AP...
Możesz poszukać jeszcze Stoptecha z pływającą tarcza.
Przy twoich modach ja bym pomyslał o http://www.nippon-seiki.co.jp/defish...bf/bf_top.html
Acha dzięki za informacje o hamulcach
a co do linku akurat rok temu miałem fazę na ten temat, :P ale jakoś się potem wszystko rozsypało, bo facet zmienił firmę a to nie mogli zamontować a to mieli mnie polecić i zniechęciłem się, :puker: poza tym na słupku jest kurtyna powietrzna więc chyba słabo z montażem a na środku nawiew climatronic więc dostawka też cinko wyjdzie :confused: , może pomyślę i wrócę do tematu nie męczę za bardzo silnika, za jakiś czas, na razie męczy mnie sprawa montażu większej turbinki i może lepszych hamulców, ale faktycznie Apracing nie na nasze kieszenie jeszcze chyba