Siemka, napialilem sie na xxr 527. Tylko no wlasnie. Mam na oku takie 18x8,75 ET30. Tylko zabardzo nie wiem jakie opony do nich, myslalem nad 225/35R18. Myslicie ze da rade, czy bedzie ciezko? :)
Siemka, napialilem sie na xxr 527. Tylko no wlasnie. Mam na oku takie 18x8,75 ET30. Tylko zabardzo nie wiem jakie opony do nich, myslalem nad 225/35R18. Myslicie ze da rade, czy bedzie ciezko? :)
Kąty parę stopni i powinny wejść :D te koła nie mają innych parametrów?
Tapatalk
na stronie producenta sa wszystkie podane, najmniejsze to wlasnie 8.75 ale nie wiem jak to jest z ET. http://www.xxrwheels.com/wheels/xxr-527
225/35 raczej będzie przycierać, 215/35 powinno się upchać. Poniżej masz zdjęcie jak to wygląda u mnie przy 18x9,5 ET33:
http://i1371.photobucket.com/albums/...psembik49b.jpg
oo, ladnie. czyli 8,75 bedzie minimalnie werzsze od tego co ty masz? :)
ladna twoja a3ojka :)
18x8.75 ET30 powinna wystawać o 6,5mm mniej niż 18x9.5 ET33. Ale po ilustracji widzę, że z oponą 225 na pewno będą solidne przycierki, 215 powinno być na styk
ok, dzieki za pomoc. No coz pomysle jeszcze pomysle :)
Po przeczytaniu kilku stron wnioskuje,ze zawieszenie s line felga 18/7,5cala 225/40 =et 42 nie ma przycierki,mam et51 chce włozyc dystans 10mm czyli będzie et41.
Czy ten 1mm za duzo będzie duzym problem??
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Nie będzie, możesz zakładać.
Tapatalk
Witam chciałbym założyć takie felgi http://allegro.pl/oryginal-audi-a4-a...322843228.html ET 18/8cala ET 47... jak myślicie będzie cos tarło czy powinno być okej? Dodam ze mam sprężyny eibach'y pro kit -30 przód tył.
Cześć, to zależy jeszcze jakie opony założysz jeszcze.. jednak na standardowych 225/40/18 lub węższych nie powinno obcierać. Kolega @Amadi z tego co pamiętam jeździ na setupie:
et56 8J Opona 225/40/18. + dystanse 15mm i pisał że sporadycznie zdarzały się przycierki. U Ciebie jest 6mm zapasu dodatkowego więc nie powinno być problemów.
Czy 7,5j ET30 na przód i 9,5j z Et chyba 35 na tył wejdą na standardowym zawieszeniu (ewentualnie + jakieś dystanse)? Z czasem bym obniżał ale muszę $$ nazbierać.
Tak z ciekawości: jakie opony miałyby wpaść?
Tapatalk
Przód 205/40 i 225/35 - tył są na tych felgach
Witam czy kola 8,5j ET38 i 9,5j ET36 w 20 calach zmiesci sie w audi 8P 2008 3D??
Jezeli nie to czy ewentualnie w 19 calach 8.5 et 35 na wszystkie 4 kola.. w 20 opona to 225/35/20 a w 19 calach 235/35/19
Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Czy ktoś wciskał do A3 8p SP
19" 9j ET33 ??
Witajcie,
Przymierzam się do kupna oryginalnych felg Audi w rozmiarze 8" i ET 48 w 17". (rozstaw oczywiście 5x112)
Do tego opony 215x45.
Podejdzie taki set bez żadnych problemów? Nie trzeba montować żadnych pierścieni itp?
Jestem zuepłnym laikiem jeśli chodzi o koła itp dlatego proszę o radę.
wejdzie jak bułka z masłem :) Możesz kupować śmiało.
Siema
Wejdą felg 18" 8j et 35 przod i 9j et 35 tyl ?
sorry nie wylogowałem się w pracy. Koledzy wyczaili temat i nie przegapili okazji
siema mam pytanie czy felga 18" przód 8j (ET42)+ tył 9j (ET42) bedzie cos obcierało ?? opony 225/40/18
Przeglądam stronę za stroną i nie mogę trafić w opis totalnie maksymalnego wypchnięcia dystansami (oryginalnych s-linów 17/7.5). Wszystkie wpisy to inne felgi różne ET etc. Z góry dz za odp.
Kolego, nie ma znaczenia czy to sline czy nie.. Znajdź informacje o osadzeniu tych felg i wylicz ile maksymalnie możesz każda z nich wypchnac. To wszystko było w tym wątku poruszane. Według mnie bezpieczne będzie zachowanie osadzenia na poziomie 40-42et wtedy nie powinno obcierac przy tej szerokości felgi (z zapasem)
Dzięki kolego Zyzio- o to właśnie mi chodziło :) Kolego Dkac- mało konstruktywna i rzeczowa odpowiedź. Użyłem określenia "sline" celowo, bo jest to typowy wzór sline, który powinien być znany sporej liczbie ludzi. ET nie mogę niestety odczytać, ponieważ wielkość czcionki graweru jest mała, a felgi były malowane więc trudno odczytać. Poza tym napisałem jasno i wyraźnie, że interesuje mnie maksymalne wypchanie felgi (niskie ET), ile się tylko da, a nie jakieś zapasy. Zapas to mam teraz "jak trzeba zaglądać w nadkole gdzie jest kolo" ;) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź, i sorry za OT.
Wejdą i będzie ok
Witam chciałbym zmienić alu na cos ciekawszego, znalazłem od A6:
http://www.audi-club.ru/forum/attach...0&d=1336938678
Jest to model 4F0071497G, szerokość felgi 7", ET42(wiec ET mieści się w tolerancji), opone mam standard 225/45/R17, wychodziłoby ze wszystko ok, ale zastanawiam sie, bo szerokość felgi 7" to na opone max.225 czyli taka jak mam, ale czytałem że komuś tam w passacie takie zestawienie powodowało pływanie auta?
Jak myslicie będzie wszystko ok. brać? bo cena tez chyba dobra(1200zł)
Moze ktoś ma/miał takie zestawienie?
Mam dokładnie taki sam zestaw o którym piszesz u siebie na Aucie - ET 42 i opony 225/45 (felgi wzór jak z aukcji, tyle, że moje pochodzą z A4 B8 więc potrzebne były jeszcze pierścienie centrujące).
Nic nie pływa, nic nie trze, wszystko jest okej ;)
ok, dzięki kupione
A mam jeszcze takie pytanie, bo kupiłem sruby zabezpieczajace takie:
http://allegro.pl/sruby-zabezpieczaj...355169550.html
One mają pod łbem stożek, ale chyba zle kupiłem, bo powinny być kule? felgi sa oryginalne audi czyli ma być kula?
Witam. Chciał bym założyć felgi oz x5b17 7,5" et 50, opone 225/50 zawieszenie oryginalne ambition, profil wysoki ale mieszkam w okolicy gdzie drogi są kiepskim stanie. Dało by rade do tej konfiguracji założyć pierścień dystansowy? Jeśli tak to jaki zależy mi na tym aby koło było maksymalnie wysunięte ale nie tarlo przy 5osobach. Ktoś miał takie felgi są mocne? Jestem zielony w tych sprawach więc proszę o pomoc.
Żeby miec pewność, że nie będzie ocierać to dystans max 10mm. ET35 przy feldze 7,5 czyli w twoim przypadku tak jakby z dystansem 15mm ociera na 100%.
Wielkie dzięki wojt ;)
Mam wielką prośbę o podpowiedź o jestem w tym zielony
Czy do A3 8p 2003 1,6 mogę kupić na zimę taki zestaw blaszaków z oponami najbardziej chodzi o osadzenie et-33
Ewentualnie czy da się to skorygować a jak nie to co się zmieni w jeździe autem?
Rozstaw śrub: 5x112 Osadzenie (ET): 33
Szerokość opony: 195 mm Profil opony: 65
Średnica felgi: 15" Producent felg: Audi (oryginalne OEM)
Zimowe opony
witam mam do kupienia felgi 19" przod 8.5J et 35 tyl 9.5J et 33, jak bedzie wugladac sprawa z wystawaniem felgi czy obcieraniem o nadkola, opona 215/35/19
przeczytaj kilka postów w tym temacie a będziesz wiedział, że obcierać będzie
no bardziej mi chodzilo o opinie na temat przodu bo na tyl mozna zawsze dac takie klipsy pod odboje i mozna samemu wyregulowac jak nisko ma schodzic amor
Witam kolegow mam pytanko. Posiadam originalne felgi audi a3 205/55/r16. Czy felgi od audi tt 245/45/r17 beda pasowaly bez zadnych przerobek. Dzieki pozdrawiam
8P ma 5x112 a TT 8N ma 5x100 chyba że druga generacja TT 8J to owszem będzie ok
Wlasnie nie wiem jaki jest rozstaw. Ale felgi sa z audi TT mk2 z 2011.
Ok a jak z oponami te 245/55 r 17 nie beda za szerokie? Bo gosc daje felgi z oponami.
Ok dzieki wielkie za pomoc. Pozdrawiam
witajcie no więc teraz pytanie odnośnie doboru felgi do auta
mam wersje wyposażenia ambition więc zawieszenie oryginalnie jest -16mm
dotego chce włożyć felgi
18"
8J
Et 42
oponę 225/40/18
będzie tarło?
domyślam się ze jak mam teraz
et56 to felgę z et 42 wypchnie 1,4cm dobrze to rozumuje?
Felge masz pewnie 7.5j więc wysunie się o jakieś 20 mm
Tapatalk
nom odpada... przymierzałem 7,5j et 47 i przod byl idealnie a co dopiero kolejne 5mm :/
8J et 42 powinno podejść na styk ale co kto lubi
Czy przy zimowkach 16" et38 sie nadaje?