A czy ma ktos kluczyk o oznaczeniu 4D0.837.231 działajacy z pompka 8L0862257 P ?
Printable View
A czy ma ktos kluczyk o oznaczeniu 4D0.837.231 działajacy z pompka 8L0862257 P ?
Ja mam płytke z 2001r do sprzedania jakby ktos był chetny to podam wiecej na priv
Hej ekipa. ;)
Możecie mi powiedzieć o co chodzi z tymi częstotliwościami?? I o co chodzi z tymi pompkami
ale brak jaką obsługuję częstotliwość?
Bo chcę zmienić na pompkę co obsługuje DWA
aktualnie posiadam 8L0 862 257 K
Pozdrawiam :)
Edit: Oki. Już wiem, o co chodzi z tym brakiem częstotliwości, to oznacza, że "pilota" :D Nie ogarnia (Proste a skomplikowane :D)
Zakładam sytuację, że nie podejdzie inny pilot z inną częstotliwością, prawda?
To wszystko zalezy jaka masz pompke , antene do niej oraz kluczyk. Poza tym poczytaj dokladnie bo dobrze patrzysz
A ja mam problem z pilotem centralnego. Sterownik centralnego zamka to jakiś dokładany z allegro za 70zł, dziś przestał działać pilot. Czy to może mieć coś wspólnego z tym, że dziś założyłem duże prawe lusterko od anglika na 5 pinów? Ori miało 2 piny więcej bo było fotochromatyczne.
Wydaje mi sie, ze nie ma to znaczenia. Odpinałeś sterownik od zasilania? Może zglupial(czasami sie tak zdarza z elektroniką)
pogubiłem się już. To jeszcze raz powoli:
Pompkę posiadam 8L0 862 257 K czyli bez alarmu.
Pilocik 4D0.837.231
Z pierwszego postu wynika, że to na częstotliwości 433MHz
a są jeszcze dwie 315 i 433,92MHz
czytając posty dalej podobno 433,92 i te 433 to to samo, prawda?? Błąd pierwszego postu??
Mam jeszcze jedne pytanko.
Ostatnio kumpel kupił A4 chyba z 2000 roku. Posiada też centralny na pompce ale może otwierać bagażnik z pilota (też tak chce :D)
Czy jak zmienię pilocik na 3p i dodam silniczek w klapie (z pinów w pompce wynika, że tam jest na to miejsce)???
O klapie jest osobny temat i opisywalem co jest potrzebne.
Tak w pierwszych postach jest lekka niescislosc co do czestotliwosci i do kluczykow w 8l 433 i 433,92 to to samo. W pozniejszych modelach sa juz inne miedzyinnymi w nich tylko 433mhz
No to kołujemy kasę i bierzemy się do pracy. Dzięki ;)
Może ktoś mi podpowie..Zmieniłem pompkę w mojej a3 z 97r z końcówką... L na pompkę z ...P z a3 99r i pilot mi ładnie śmiga otwiera/zamyka... ale z kluczyka mogę tylko zamknąć auto a otworzyć tylko jedne drzwi... próbowałem różnych kodowań ale nic nie dają. Czasem po zmianie kodowania się też raz otworzą z kluczyka.. Nadmienię, że na innej pompce jest to samo.
----
Poczytałem.. będę dalej kombinował z kodowaniem :P
Witam. Właśnie mi padła pompka tzn zgniła elektronika
Mam taka: 8L0 862 257 H obsługuje DWA i Pilota radiowego
Mam fabryczny alarm , żadnych scyzorykow z pilotem nie mam tylko tylko odkładany pilot
Jaki zamiennik moge zastosować ?
Djswistak czy to tak ciezko przeczytac kilka pierwszych stron tego tematu?????
U mnie też jest problem z otwieraniem centralnego- i z klucza i z pilota.
podaję VIN: WAUZZZ8LZXA101882
znalazłem: pompka ma oznaczenie 8L0 862 257 K
jaki zamiennik mogę zastosować żeby działało otwieranie z pilota?
http://www.a3-club.net/forum/showthr...=1#post1217767
masz tu listę.
Witam, wczoraj padła mi pompka o oznaczeniu 8L0 862 257L, czy mogę zastosować z końcówką P??
Nie posiadam scyzoryka, normalny kluczyk, domykanie szyb po przekreceniu zamka.Nie będzie z tym problemu jak będzie inną literka?
witam kupilem 8l 1999r auto w połowie polft licznik jest po canie .Nie było wogóle pompki kupiłem 8L0862257G według rozpiski znalezionej na forum :
8L0.862.257 G - 1997-2003 - Alarm. Pilot (433,92 MHz) Zamiennik do wszystkich 8L0. (Audi 100/A3/A4/A6/A
po wpięciu zapłon jest włączony ciągle nie da sie go wyłączyc immo mruga (kod pin licznika mam )
po wypięciu wszytsko okej
pompka zamyka z kluczyka ale długo działa po zamknięciu oraz nie zamyka/otwiera bagażnika
Kto pomoże mi to zakodować stawiam flache piloty mam 433mhz
piątek napisz PW do owieczka bo masz blisko
Podmieniłem inna pompke z końcówka B i to samo zegary świecą jakby kluczyk był w środku, ale drzwi i bagażnik zamyka
immo mruga jak na poprzedniej pompce auto nie odpala
naprawdę nie ma nikt pomysłu na to?
Dodam swoją historię i przygodę z Centralnym zamkiem A3 99r 3D 8L0 862 257 L
U mnie został zalany moduł centralki przy samych kostkach. Jak wyciągnąłem centralkę okazało się że płyn (chyba spryskiwacza) który dostał się wtyczek przeżarł kable i po prostu część z nich odpadła. Ale na tym nie koniec kiedy otworzyłem moduł część układu była zalana tym płynem. na pierwszy rzut oka stwierdziłem że moduł do wyrzucenia ale nic bardziej mylnego pisze dlatego żeby nikt was nie oszukała ani naciągną na koszty.
Co zrobiłem
1. wysuszyłem moduł w domu a dokładnie 2 dni leżakowania w temp pokojowej.
2. Delikatnie wyczyściłem cały układ z nalotów powstałych przez płyn
3. Lutowanie tu było najwięcej zabawy:
a) musiałem dolutować brakujący pin w jednym z gniazd nie było tu problemu bo nie wszystkie są używane więc przelutowałem z jednego miejsca w drugie.
b) wszystkie zalane luty podgrzałem celem poprawienia łączenia i to był najbardziej istotny element, ponieważ z zewnątrz czasami wygląda lutowanie ok ale po zalaniu lubi nie łączyć.
4. złożyłem całość naprawiłem kostki w aucie podłączyłem i działa bez problemu.
a wydawało się że moduł po zalaniu do wyrzucenia a sądząc po wyglądzie płytki to można było stwierdzić że jest tylko do wyrzucenia.
Cała operacja trwała 3 dni ale się opłacało bo nie musiałem kupować używki.
Mam takie pytanie:
Czy ktoś wie skąd może przeciekać tam płyn bo szukałem mokrych miejsc i nie znalazłem?
nie wiem czy na górze wzdłuż słupka nie idzie przewód od spryskiwacza tylnej szyby.
Witam, mam audi z 2000r ale już polift. Obecnie mam pompke z 8L0... ''L'' prawdopodobnie ktoś założył wcześniej bo wątpię zeby była taka oryginalnie. Pompka nie otwiera mi klapy z przycisków ani nie obsługuje pilota. Podłączyłem ostatnio pompkę 8D0...''E'', była to pompka z anglika. Okazało się że niby tylna klapa działała lecz jak zamykałem go kluczykiem to normalnie pompka działała, ale otwieranie już nie. Tylko otwierało drzwi kierowcy. Czy da sie to jakoś przekodować?
Tylko ze nie chodzi mi o otwieranie pilotem lecz normalnie kluczykiem.
Jakie kodowanie wklepales?
Witam.Na wstępnie przepraszam za kolejne pytanie z tego tematu,lecz mam nadzieje że ktoś z was będzie mi w stanie pomóc.
Więc zmagam się z problemem wymiany pompki do mojej audicy już dłuższy czas,ponieważ padło tam najprawdopodobniej sterowanie na płytce.
Mam pompkę o numerze 8L0862257K (przynajmniej taka była zamontowana jak kupiłem auto).
Moje pytania brzmią czy można zamienić pompkę z innym numerem,jeżeli tak to z jakim?ponieważ pompka z literą K na końcu jest z tego co patrzyłem trudno dostępna a jeżeli już jest to kosztuje krocie.Drugie pytanie brzmi czy jak podłącze pompkę z innego auta nawet z tą sama literą co u mnie będzie trzeba coś konfigurować w Vagu,czy będzie ona działała bez żadnych ingerencji?.
Możesz podłączyć każda pompkę, jak nie masz pilota to tylko podłączasz i używasz. Jak masz pilota to trzeba je zgrać.
No właśnie mam scyzoryk.Kupiłem wcześniej po okazyjnej cenie pompkę o numerze 8L0862257 bez żadnej litery na końcu i zaczęło mi auto wariować.Włączał się immo i alarm zamontowany dodatkowo przez poprzedniego właściciela.Także zgłupiałem.
Ale pompka chyba nie ma nic do immo..
A alarm dodatkowy to juz nie pomogę bo nie znam sie :P w każdym bądź razie przewertuj parenascie stron i bedzie link do stronki chyba digakom czy cos takiego tam masz spis pompek i spis co obsługują. Masz tez PDF z kodami i sposobem kodowania :)
Może mógłby ktoś pomóc w tym temacie z dolnego śląska?.
Napisze że za bardzo nie rozumiem co do czego i prosiłbym żeby ktoś wytłumaczył mi to prostolinijnie:) Z góry wielkie dzięki:thumbright:
Jak masz blisko do Mikołowa to uderz do Buzz astral
ponad 200 km:0
- - - Aktualizacja postu - - -
Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
- - - Aktualizacja postu - - -
No i chyba nikt nie pomoże:)...
Witam, czy jest możliwość sprawdzenia jaka powinna być oryginalnie pompka, bo nie wiem, czy mam kupić taką jak mam obecnie czy o innym oznaczeniu, bo mam z nią problemy od momentu zakupu i nie wiem czy winą nie jest to że jest ona niedopasowana do auta, czy jest odpowiednia a uszkodzona, a mianowicie mam takie problemy, migające oświetlenie wnętrza po włączeniu zapłonu, nie mogę zaprogramować żadnego z pilotów które dostałem od sprzedającego (są to piloty w kluczykach scyzoryk). Centralny zamek działa jedynie z kluczyka. W przypadku zamykania drzwi jeśli przekręcam kluczyk w lewo słychać jedynie że pompka syczy, ale drzwi się nie zamykają, trzeba kluczyk przekręcać w prawo, ale czuć delikatny opór (teraz już się przyzwyczaiłem, ale na początku miałem obawy, że kluczyk się złamie). Czasami załączają się awaryjne na postoju i działają do momentu rozładowania akumulatora bądź ręcznego wyłączenia ich w kabinie (na obecną chwilę, wyjąłem bezpiecznik). Aktualnie mam pompkę o numerze 8L0 862 257 K, wyjmowałem ją i sprawdzałem pod względem wilgoci i nigdzie jej nie widać, przewody i styki też wyglądają na całe.
VAG w bloku 35 pokazał coś takiego:
Czy za przyczynę powyższych wad można według Was uważać uszkodzenie pompki, jeżeli tak to czy musi to być pompka o tym samym numerze, czy można ją zastąpić inną, a jeżeli można to jaką.Cytuj:
Address 35 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 862 257 K
Component: ZV-Pumpe, Funk D08
Coding: 12864
Shop #: WSC 06313
3 Faults Found:
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
00955 - Key 1
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
Z góry dziękuję za pomoc.
Czasem trzeba poszukać znaczenia kodów i dużo rzeczy może się wyjaśnić ;)
01367 - prawdopodobnie nieszczelność lub walnięty wirnik
01366 - Badanie przeprowadzone na wyjście Airbag Control Module ust J234) Zaznacz / Odznacz kody błędów ; Sprawdzić okablowanie / Złącza z / do poduszki sterowania modułu J234) ; sprawdzić stan akumulatora
00955 - Key 1 - 00955 - dotyczy przekroczenia limitu dostosowania pilota sterującego centralnym zamkiem i albo ktoś robił procedurę dopasowania pilota i jej nie ukończył w czasie 1 minuty albo ktoś się bawił pilotem naciskając na nim przyciski ponad 200 razy w czasie kiedy był on poza zasięgiem czujników w samochodzie i prawdopodobnie centralny zamek nie reaguje obecnie na tego pilota - trzeba ponowić próbę dopasowania,
W jaki sposób mozna je sprawdzić? Gdzie znajduje się moduł J234?
Akumulator jest w dobrym stanie, nigdy mnie nie zawiódł nigdy nie otrzymałem komunikatu o zbyt niskim napięciu.
Próbowałem kodować piloty wg forumowej instrukcji niestety bez powodzenia, za pomocą VAGa też się nie udało.
Kable to juz musi elektryk sprawdzić najlepiej, ten czujnik możesz zapytać w temacie "do czego ta wtyczka " albo odnosnie numeru części bo ja tez niestety nie wiem.
@szparag dzięki za odesłanie do tematu o wtyczka itd, ale mój post pobył tam, ok pół godziny. Więc nadal nie wiem gdzie szukać tego modułu.
Nieraz trzeba poczekać, nie licz na to, ze ludzie czekają na nowe posty, zeby id razu odpowiedzieć ;)
Ale na co czekać? Aż moderator usunie post i dodać go od nowa? Nie wiem już jak korzystać z tego forum, zero pomocy a jedynie kasowanie postów i tematów, najlepiej jakby nikt nie miał żadnych problemów i pytań. ..
Jak korzystać? Przeszukujesz forum w poszukiwaniu tematów związanych z tym czego szukasz i w nich zadajesz pytania. Jak bedziesz zakładał poerdyliard rożnych tematów w sprawach które juz były wielokrotnie poruszane no to sorry ale nie dziwie sie moderatorowi. Z reszta to jak jest śmiecenie we własnym pokoju, aucie, domu...jak Twój post pobył tam z pol godziny to moze złe go sformułowałeś?
Ludzi odkopują posty i tematy sprzed 3-5lat i jest dobrze, wiec po prostu trzeba na spokojnie do tego podejść. Ten temat jest od pompki centralnego a nie od błędów Vag itp :) to co ja wiedziałem, tym sie z tobą podzieliłem z reszta tez posiłkuje sie np. Googlami w poszukiwaniu kodę błędów..
Sugerując się pierwszym postem, pompka 8L0862257P obsługuje piloty o częstotliwości 433Mhz, to mając takiego pilota pokazanego poniżej (oczywiście też na 433Mhz, bo są jeszcze inne) czy da radę zgrać to ze sobą ?
http://imged.pl/3004/kluczyk-scyzory...ka-2278004.jpg
Skooti chyba nie da rady, te sa od nowszych pompek. Ale nie jestem w 100% pewien.
Mam pompkę 8D0862257E, która obsługuje pilota z częstotliwością wdł strony - 433mhz, czyli ten 433,92 nie będzie pasować i trzeba polować na samo 433 ? :/
A drugie pytanie, wiem, że pod pinem 1 jest sygnał anteny a pod 7 osłona w 12pinowym gnieździe.. do anteny wystarczy normalny kabel wyciągnięty gdzieś wyżej czy trzeba polować za anteną ? :P
Kurde panowie przekopałem temat i nie moge znaleźć.. Dostałem do mojej 8L 2000r klucyzk ze swiatełkiem i mi sie wydaje ze to zapasowy, jak sprawdzic czy auto obsługuje pilot? ( mam tylko jeden kluczyk ze swiatełkiem)
post nr.1 i sprawdź jaką masz u Siebie/jest w nadkolu w bagażniku
Posiadam pompkę 8LO 862 257 L, ostatnimi czasy długo pracowała przy otwieraniu/zamykaniu auta. Kilka dni temu przestała działać, okazało się że grafitowy wirnik jest pęknięty. Wymieniłem go jednak pompka nadal nie działała przy próbie uruchomienia jej było słychać jedynie takie "pykniecie" i nic się nie działo. Zakupiłem inną pompkę z oznaczeniem 8LO 862 257 E, po wymianie silniczek niby działa jednak brak ciśnienia powietrza i centralny wgl nie działa. Pompka nie zasysa ani nie wypuszcza powietrza z siebie. Podmiana samego silniczka z pompki L do pompki E nic nie daje. Brak mi pomysłu w czym może tkwić problem.
Na Vagu miałem wcześniej taki błąd: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
Czy to jednak może być wina silniczka czy może gdzieś elektronika siadła?
Witam, mam pompkę o numerze 8D0 862 257 E
W bagażniku u mnie znalazłem takie coś:
http://obrazki.elektroda.pl/6725681000_1463254524.jpg
Rozumiem, że to jest cały sterownik centralnego tak? Abym mógł mieć scyzoryk itp?
Mogę kupić to nowy sterownik i przepiąć kostki i będzie ok ?
(Chcę tak zrobić gdyż nie mogę znaleźć obudowy do swojego modelu scyzoryka, a jak jest obudowa to kosztuje 30zł a cała centralka wraz z pilotami 80, i zasięg obecnego centralnego zamka jest bardzo mały)
O co chodzi z tymi pompkami, jakbym miał że mogę mieć radiowe to znaczy, że oryginalny pilot bez sterownika by działał, a tak muszę mieć sterownik, abym miał centralny z kluczyka?
Ma ktoś taką pompkę ? 8l0 862 257 P i mógłby mi podać numer katalogowy scyzoryka ?
a gdzie można kupić ten grafitowy wirnik ?
Centralny zamek w audi a3 z 96 roku jest sterowany minusem? Plusem, czy inaczej jakoś?
Potrzebuje to do instalowania sterownika centralnego zamka
wszystko w odpowiednim wątku/poczytaj i tam kontynuuj
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ka-%28pilot%29