Jak narazie w oświetlenie już nie inwestuje ;) teraz czekam na inne mody ;)
Printable View
Jak narazie w oświetlenie już nie inwestuje ;) teraz czekam na inne mody ;)
Wybaczcie za pewnie ma?o m?dre pytanie ... dopiero wg??biam si? w temat ...
zestaw lamp przednich firmy DEPO ma w zestawie ?r?d?o ?wiat?a z ?ar?wek H1/H7 ?
Czy mo?na wstawi? to tego zestawu Hidy ksenony ( znalaz?em na allegro niby dedykowane dla Audi ) link: http://moto.allegro.pl/item115604095...enony_hid.html
S?ysza?em ?e klosze lamp mog? si? deformowa? itp ... jak to jest ?
nie wiem jak depo ale u mnie na zamienniku tyc od zestawu hid nic się nie dzieje, używam tego od 2 lat i wszystko super, co do zestawu dedykowanego to jakaś bzdura, naciąganie klienta, kup sobie zestaw np firmy m-tech (taki mam u siebie) i wszystko będzie ok, oczywiście mówie o lampach z soczewką
Od jakiegoś miesiąca poluję na ori polifty i jakoś nigdzie nie mogę znaleźć:mad: , no może oprócz Xenonów w kosmicznych cenach. Czy jest sens kupować oddzielnie lewą i prawą używaną oryginalną lampę na różnych aukcjach? kupował ktoś w ten sposób? mogą pojawić się jakieś problemy? I jeszcze pytanie do posiadaczy zamienników (DEPO, TYC) czy te lampy naprawdę są tak wadliwe? słabo świecą, parują itp? Muszę coś w końcu zrobić z face mojej A3...w akcje desperacji chyba zdecyduje się na TYC+ hid 4300, ma ktoś taki mix? jak wrażenia?
Ja tydzień temu zapodałem DEPO na przód i tył i mogłem już je sprawdzić czy parują bo jechałem w okropny deszcz gdzie jechało się maxx 60 i powiem Ci że nie miałem ani grama pary w lampach. Tak że na DEPO nie narzekam narazie zobaczymy po dłuższym użytkowaniu. Jeśli chodzi o światło to jest spoko dużo lepiej niż na starszych lampach ORI może dlatego że jest soczewka.
Mam DEPO na tyle i też jest ok ale przód to chyba nieco inna bajka dlatego pytam. chris669 to mówisz że oświetlenie lozzz? a na jakich żarówkach na przodzie śmigasz?
kosmiczne ceny za xenony to były 2-3 lata temu, tera to cena już jest super :)
ja mam komplecik za 1150 jakbyś chciał ;)
Ja mam żarówki standardowe tungsram chyba tej firmy i przy dobrym ustawieniu reflektora jest spoko. Jak by się udało zrobić promień światła to wrzucę na forum jak będę miał chwilkę wieczorem
Panowie spalila mi sie zarowka xenona lewa :/ gdzie kupic, jaka, jak to wyglada cenowo? czy msze cos ustawiac? I czy musze obie wymieniac?
Prosze o pomoc ;)
A i dla pewnosci jeszcze, najpierw swiecila tak jakby na czerwono czy pomaanczowo, pozniej calkiem zgasla :( i jeszcze ta lampka mala od postojuwek tez nie swiecipo tej stronie ;( gdzie ja dostane i reszta pytan jak wyzej.
Z gory dzieki, pozdro 600 :D
no chris669 ciekawie to wyglada, musisz na spocie sie pokazać :D
Kolego Grabarz a to rozumiem ori xenon do naszych 8L posiadasz i tam te całe samopoziomowanie to cacko posiada i tylko spryskiwacze dorzezać i można zakładać dobrze rozumuje?:>
Czujniki są na wahaczach. Dobrze mówię?.
dobrze mówisz, czujniki są na wahaczach, ale jest do tego również oddzielna centralka, ale wszystko można założyć ;)
A xenonki posiadam oczywiscie ;)
hmm czyli mój misterny plan w łeb strzelił:P pewnie ciężko o taki zestaw z tym poziomowaniem? Wole jeździć zgodnie z prawem a w dodatku na przeglądzie nie chce świecić oczami :)
Co do samo poziomowania to widziałem taki system na xenonowe.pl i koszt takiego systemu to 350 zł.
Jeśli będę w domku i dam rade podjechać to nie omieszkam zawitać na spocika :DCytuj:
dmdash: no chris669 ciekawie to wyglada, musisz na spocie sie pokazać
Musisz wymieni? komplet bo bedzie roznica w kolorze, okolo 25zl kosztuje jeden zarnik
co do samopoziomowania to sa gotowe zestawy na allegro http://www.motoallegro.pl/zestaw-sam...188230829.html
Koledzy mam pytanie...czytam tak ten temat ponieważ kumpel polecił mi założyć do nowych lamp tyc-a hidy 4300k. Chciałem się zapytać jakie hidy wybrać...może użytkuje ktoś jakiś zestaw i mógłby go polecić...nie chce kupić czegoś z czego nie będę zadowolony.
to prawda najlepiej brać 4300 i tak po jakimś czasie jak nie padną to będą świecić jak 8000
Witam.
Mam pytanie posiadam audi a3 z 99 roku i chciałbym zmienić lampki z przodu i z tyłu,ale haczyk jest taki,ze autko jest z kierownica z prawej strony i jezdzi w ruchu lewostronnym czyli na wyspach i pytanko jest takie czy te wszystkie lampki na allegro można przystosować do ruchu lewostronnego?? a może to jest kwestia tylko regulacji??albo gdzie można takie lampki dostać??
to szukaj lampek na www.ebay.co.uk
a ja polecam 5000K + lampy FK :P świecą rewelacyjnie, lepiej od poliftowych soczewek + hid. wczesniej mialem 6000k i 8000k i podczas deszczu bylo raczej słabo
http://i951.photobucket.com/albums/a...9/DSC01401.jpg
a ja polecam ori xenony hella, świecą najlepiej ;)
no to raczej niepodważalne :D
jak będe miał $ i będziesz jeszcze miał ten komplecik xenonów o których pisałeś to sie na niego skusze :P
podałem wiesz, niskobudżetowy studencki przykład :D
mam nadal, właśnie jeden komplet przechodzi renowację kloszy, jeden juz po polerce i wygląda duuuużo lepiej :)
Ja zakupiłem żarniki philipsa, model colour match. Instalacja xenonów oryginalna (czyli + spryski) .
MODEL: D2S
WOLTAŻ: 85V
MOC: 35W
HOMOLOGACJA „E”
COLOUR MATCH: 5000K
A świeci to tak: http://a.imageshack.us/img191/9035/xenonv.th.jpg
Witam, koledzy czy wejdą lampy przednie od A3 po lifcie do A3 99r.?z góry dzięki za odpowiedź.
wejdą ale trzeba ciąć błotniki i ślizgi zderzaka lekko
Grabarz ciągle sie zastanawiam nad tymi ori helli xenonikami od Ciebie ale nie moge dorwać nigdzie na aledrogo zderzaka pod spryskiwacze do polifta 8l a zestawu do rzezania mi sie nie chce brać bo zima idzie a nie mam gdzie rzezać ehh w sumie przegląd w listopadzie to może poczekac izakładać po nim?:):D:D:D:D
tez tak można, a co do sprysków to wystarczy wyciać dziurki w starych, potem kupić kilka gratów i zakałdać, nie musisz wymieniać zderzaka, ktos na forum zakąłdał ori spryski do zderzaka w których ich nie było i wyszło super, poszukaj bo gdzieś to na forum jest :)
Przejrzyj warsztat najpierw, tylko na piechotę a nie w szukajce :)
pytanko.
jesli mam lampy TYC polift. Ale zamiast ori xenonu wstawie hid, to niebiesch sie przyczepia? spryskiwacze sa. Czy na zamiennikach tez sa te oznaczenia co w ori? ze moze byc xenon?
mają prawo się przyczepić, ale nie muszą, zależy na jakich trafisz :)
jak beda robic problemy duze to moze rodzinka pomoze:)
mod : co ten post wnosi do tematu ??
to jest dzial techniczny
a spryski reflektorów były seryjnie tylko w s3? czy w normalnych A3 8L również?
a te dokładane zestawy sprysków nie moge znaleźć... są tylko do a6 a4 lub skody hmm
dobra w takim razie przymierze sie do rzezania w końcu taniej wyjdzie:P Pozdro:)
był kiedyś taki ładny zestaw do a3 ori zbiornik na płyn i spryski za 300zł, właśnie go szukam, jak znajdę to podeśle CI linka
by?bym mega wdzi?czny ja znalaz?em co? takiego http://allegro.pl/audi-a3-8l-spryski...198842621.html
ale ten go?c chyba sobie jaja robi bo sam spryskiwacz i to jeszcze jedn? sztuke za 200z? chce opyli?... ;]
sprawdź PW wysłałem CI coś ;)
A odnośnie tych hid-ów to obojętnie co kupić czy ktoś poleca jakąś firmę....z której jest zadowolony....czym się różni oświetlenie? intensywnością?? Bo szczerze jeszcze nic po hidzie nie widziałem a znajomy nadal mówi żeby założyć te hidy
Ja polecam zestaw HID kupic na allegro od takiego chłopaka z Katowic, nie pamiętam nicku. Mam już chyba z 2 miesiace i wszystko gra, dodatkowo pamiętam ze dałwał 6mcy gwar na żarnik i chyba rok na przetwornice. Cena cos ok 160-180zł. Aha no i tylko 4300K! Efekt super
Sam miałem vertexy (od TomekZabrze) i sprawowały sie b. dobrze. Przez 6 miesiecy zadnych problemow. Ja swoj zestaw sprzedałem, ale u reszty ludzi, z którymi zamawiałem te HIDy, po ok. roku zaczely kaszanić sie przetwornice/palniki. Niestety to tylko chiński szajs, wiec nie spodziewajcie sie dożywotniego działania :)
Ja osobiście polecam oryginalny xenon hella - jest nie-do-w*** :)
ja zmieniłem na polifty plus hid 5000k i świeci elegancko barwa biała a co do hidów z allegro to polecam użytkownika xenony_waw_pl :thumbright:
ja polecem zestaw firmy m-tech, siedzą u mnie juz ponad 2 lata i zero broblemów